Zašto naša škola masaže ?

Zašto odabrati baš našu školu masaže “ DUNAVSKI“

The art of massage

Škola masaže „DUNAVSKI “ ( Holistički institut Dunavski ) , predstavlja sublimaciju našeg sedmogodišnjeg medicinskog obrazovanja, dugogodišnje kliničke prakse i masaža koje radimo 18 godina.

Odlučili ste da završite ozbiljan kurs masaže i učite od najboljih, čim ste došli na naš sajt. Ono što želimo da istaknemo  na početku ovog teksta , je to da mi ne prihvatamo da radimo sa svim kandidatima koji se prijave za naše kurseve masaže. Jako nam je bitno ko će sa ponosom nositi sertifikat „DUNAVSKI“ i sa ponosom nas predstavljati od Irske preko Kanade, Australije, Nemačke, Švajcarske, Austrije, Hrvatske, Bosne , Srbije naravno.

Ne trebaju nam avanturisti koji ne znaju šta hoće ili samo oni kojima je potreban sertifikat da bi imali neko zvanje. Nismo iz te priče. Mi pravimo mašine od onih za koje odlučimo da želimo da završe kurseve kod nas, bilo da su već u medicinskoj struci , bilo da žele da udju u svet masaža bez medicinske osnove. Zato su nam potrebni kandidati koji su gladni znanja. Kulturni, vaspitani, ozbiljni, uporni, vredni. Ljudi koji znaju šta hoće.

ŠTA JE NAJBITNIJE ZA KRITERIJUM VAŠEG BUDUĆEG EDUKATORA?

OBRAZOVANJE EDUKATORA

Obrazovanje edukatora je NAJBITNIJI SEGMET. Onaj ko vama treba da prenese puno znanja, prvo on mora da poseduje puno znanja. Prema tome, nije teško zaključiti da vaš edukator mora po ozbrazovanju biti STRUKOVNI ( DIPL) FIZIOTERAPEUT.

Dakle, ako stvarno želite kvalitet, vaš edukator mora imati završene osnovne medicinske akademske studije ( Visoku medicinsku ili smer fizioterapueta na Medicinskom fakultetu) . To je najbolji garant da ćete sve što radite, raditi maksimalno bezbedno i stručno prema vašem klijentu. Kada malo dublje vremenom zakoračite u sve masaža, videćete da ne postoje „bezbedne“ masaže jer svaka masaža nosi su sebi izvestan rizik zbog raznih potencijalnih patoloških stanja koja vaš klijent može da ima a da tog nije ni svestan i da se „kola“ slome na vama .

Upravo iz tog razloga, sve kurseve kod nas drže strukovni fizioterapeuti da bi našim  budućim kolegama preneli šti više ozbiljnog medicinskog znanja kako sutra ne bi upali u problem jer nisu uspeli da prepoznaju odredjena stanja koja moraju izbegavati. Zato je bitno ozbiljno medicinsko znanje vašeg edukatora. Tehnike je najlakše naučiti. Medjutim, samo tehnike ne čine jednu masažu dobrom niti vas odličnim maserom .

Naši kursevi su prilično su složeni i kompleksni baš iz tog razloga jer želimo kompletno obrazovane buduće masere.

Dok budete prilastavali Gugl, shvatićete direktno ili indirektno da se dosta kurseva radi na „crno“ . Tu dobijete prelep sertifikat, bogato ukrašen papir na kome piše vaše ime i navodni kurs koji ste završili ali taj papir nema nikakvu pravnu snagu jer taj koji ga je izdao nije registrovan po zakonu u APR-u u Beogradu ( zvaničan državni organ).

I zato smo najbolji jer imamo sve ono što je vama potrebno, bilo da ste apsoluni počenik, bilo da ste iskusan profesionalac. Pravog znanja nikada nije dosta.


Oni znaju da svojim akademskim medicinskim obrazovanjem prepoznaju gde su najkvalitetniji kursevi i najobrazovaniji predavači. Deo naših polaznika studenti i svršeni studenti MEDICINSKOG FAKULTETA u Novom Sadu, opšti smer ( smer za lekare )  i smer rehabilitacije ( smer za fizioterapeute ) .

Najo

.

NEZAVISNE REFERENCE 

Nezavisne reference su svakako jedan od bitnih preduslova da od najboljih odaberete najbolje.

Naš Ivan M. Dunavski, strukovni fizioterapeut i tvorac koncepta „DUNAVSKI“,  bio je gost u 26 epizoda emisiije „ORDINACIJA“ koja se emituje na 50 kablovskih operatera. Za te serijale, odabrana su samo 4 fizioterapeuta iz cele Srbije po svojim medicinskim kompetencijama . To je neverovatno veliko priznanje i našem Holističkom institut Dunavski i našem Ivanu Dunavskom.

Linkovi će uskoro biti postavljenji ovde. Teme o kojima je gospodin Dunavski govorio kreću se od tenditisa, akutnih bolova, neuralgija, išijalgija, post-hiruške rehablitacije, medicinskih masaža i kozmetičkih masaža iz C3 grupe ( relaks, antistres, sportska, terapetuska, anticelulit, vulkansko kamenje … ).

To  su edukativne emisije koje za goste imaju naše vrhunske stručnjake iz različitih oblasti medicine, kako zvanične tako i tradicionalne ( alternativne).

FOTO : Privatna arhiva Holistički Insitut DUNAVSKI, sa snimanja televizijskog serijala „TV ORDINACIJA“.

EDUKACIJE U INOSTRASTVU

Prvo se udarni tim Holističkog Instituta “ DUNAVSKI“ edukovao i usavšavao u Pragu, onda kada su dokazali njihovu  stručnu vrednost edukatora i opravdali diplome fizioterapeuta pred njihovom stručnom javnošću, dobili pozivnicu da edukuju i Češke masere  kroz oblast terapijskih masaža, maderoterapije, deep relaxa,  akupresure, refelksologije, reikija, bioenergije, tantre , kiropraktike i onog medicinskog dela vezanog isključivo za njihove fizioterapeute vezanog za post-hirušku rahbiliaciju i fizikalnu terapiju.

Plakat koji vidite je sa nedavnog predavanja u Pragu koji je održao Ivan M. Dunavski, strukovni fizioterapeut, str.specijalista neuro-muskularne patofiziologije i jedan od najtraženijih predavača kod nas bilo da govorimo o segmentu medicine vezanom za oblast delovanja fizioterapeuta bilo da govorimo o kursevima iz oblasti terapetuskih / terapijskih masaža, svakako i maderoterapije, relaks masaže, akupresure, tantričke masaže, kiropraktike.

Pre čitanja ostalog dela teksta, zapitajte se da li zaista želite da naučite  da radite masaže zato što volite masaže ili ćete ih samo raditi zbog novca, kao što je to slučaj sa većinom masera ?

Budite iskreni prema sebi. Novac je svakako bitan, ali ako ovaj posao obavljate samo zbog novca, brzo ćete propasti jer će vaši klijenti  osetiti da ih „odradjujete“ zbog novca i nikada više vam neće doći. Izvoditi masažu nije isto što i raditi neki rutinski posao , koliko god izgledala rutinski dok gledate sa strane.

Masaža, pa čak i najprostija relaks masaža je mnogo dublja priča kada se izvodi na pravi način. To je zaista umetnsot dodira a ne puko ispucavanje manuelnih tehnika kako se inače uči raznim vikend kursevima.

Mi otvarano vrata i nesebično delimo naša medicinska znanja i iskustva  budućim profesionalcima kao i polaznicima koji žele amaterski da se bave masažom, za kućnu upotrebu.

Ono što je zajednički imenitelj za obe grupe je da svi oni  masažu doživljavaju kao strast pa tek onda kao izvor prihoda. Pored strukovnih ( dipl.)  fizioterapeuta  imamo jako puno pravnica, ekonomista, profesorica , farmaceuta, lekara , koji su kod nas završili kurseve raznih masaža od relaksa, preko maderoterapije, terapetuskih masaža,  tantričke masaže, škole bioenergije,  ali isključiuvo za kućnu upotrebu i zaista uživaju izvodeći ih. Dakle, mora postojati ljubav u vama jer samo novac nije dovoljan motiv.

Ako ste čitajući prethodne redove još više razvili glad za znanjem iz oblasti masaža, uživaćete u ostalom delu sajta gde smo detaljno pojasnili odredjene edukacije i kategorije istih.

Srećno svima u odabiru kursa i vidimo se kod nas u Novom Sadu ili ubrzo  u vašem gradu.

TELEFON ZA INFORMACIJE I ZAKAZIVANJE KURSEVA : 061/145-00-00


Holistički Institut „DUNAVSKI“ – Obrazovanje ispred svega.

SERTIFIKAT  „FIRMA OD POVERENJA“ ,  KOJU JE DOBIO NAŠ  CENTAR 

OBRAZOVANJE — STRUČNOST — ETIKA