Um, emocije, fizičko telo – sveto trojstvo Istočnjačke medicine

Energetska disharmonija Holistički institut Dunavski

 

Svest o jedinstvu uma, emocija i tela, postoji već par hiljada godina unazad. Naročito je izražena u tradicionalnoj medicini Kine, Japana, Indije. Bez obzira na njenu dokazanost zadnjih par hiljada godina, ljudima je i dalje teško da kada se javi disharmonija izmedju ovog „svetog trojstva“ (um, emocije, telo), ili kako se to u medicini zove, bolest, da odgovor pokušaju prvo da potraže u sebi.

Energetska disharmonija

Uzrok svih patoloških stanja uvek se nalazi u suptilnim delovima negativne energije koje se nalazi na meridijanima i koja blokira protok Kija (životne energije-princip na kome je ustanovljena akupunktura, akopresura, tantra). Disharmonija na energetskom nivou, uvek se oslikava na onaj fizički nivo koji medicina naziva bolest. Dakle, bolest se javlja kao posledica energetske disharmonije. To je svojevrsni najjači alarm koji telo šalje mozgu i traži pomoć.

Energetska disharmonija – signali

Pre manifesotvanja ozbiljnije bolesti, telo je slalo manje signale da je došlo do disharmonije kroz: insomniju (nesanicu) , probleme sa uro-genitalnim traktom, probleme sa želudcem, gubitak seksualne želje, izostanak orgazama, depresija, strahovi, panika, osećaj manje vrednosti i razni drugi simptomi, ali pojedinci su se uvek nadali da će sve to samo od sebe nestati, i pogrešili su. Takve greške kojima se najčešće pravda lična lenjost i inertnost, često se plaćaju i glavom.

 

Zdrav čovek ima hiljadu želja, bolestan samo jednu. Budite zdravi, toliko dugujete sebi i onima koji vas vole.

.

.