Tui Na

Ovo je jedna od najstarijih oblika terapeutske masaže na Istoku. Kineska Tui Na masaža, koja u doslovnom prevodu znači „stiskaj i trljaj“. Masaža se radi na više načina u zavisnosti od stila do stila. Negde je izvode  kuglama od lekovitih minerala. Nekada se radi samo  palčevima ili falangama kažiprsta i srednjeg prsta.

Tui  Na masaža jeste izuzetno efikasna kod razbijanja miogeloza, preutreniranih mišića, napetih mišića usled sreda, ali je izuzetno bolna. Ovo je samo za klijente koji uživaju u tako velikom bolu.

Tui Na masaža je masaža kojom se postiže detoksikacija i relaksacija celog organizma. To je ujedno i terapeutska i relaks masaza sa uljima. Prvo se radi terapeutski deo sa uljima, a nakon toga sledi umotavanje u foliju koja greje i detoksikuje!

Ova terapija stiskanja i trljanja primenjuje se po celoj dužini određenog meridijana čiji je organ u problemu zbog pada  energije.

Organi u zastoju i toksična jedinjenja aktivirana su dubokim pritiskom uzduž meridijana i nerava koji ih kontrolišu, podstiču se na ispuštanje toksina i obnovu funkcija. Duboki pritisak i ritmično trljanje postupno „izmesi“ toksične ostatke iz tkiva i vodi ih u limfni sistem za izlučivanje.

.

.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.