Tui Na

Ovo je jedna od najstarijih oblika terapeutske masaže, kineska Tui Na masaža, koja u doslovnom prevodu znači „stiskaj i trljaj“, a koja se radi lopticom palca ili ponekad zglobovima kažiprsta i srednjeg prsta. Tui Na masaža obavlja se jednim pritiskom palca ili zgloba, gurajući ga duboko u tkivo, a tada se olabavi pritisak i odmah se masira površina okruglim pokretima.

Tui Na masaža je masaža kojom se postiže detoksikacija i relaksacija celog organizma. To je ujedno i terapeutska i relaks masaza sa uljima. Prvo se radi terapeutski deo sa uljima, a nakon toga sledi umotavanje u foliju koja greje i detoksikuje!

Ova terapija stiskanja i trljanja primenjuje se po celoj dužini određenog meridijana energije i nervnim kanalima povezuje s organima i tkivima kojima je potreban tretman.

Organi u zastoju i toksična tkiva aktivirana su dubokim pritiskom uzduž meridijana i nerava koji ih kontrolišu, podstiču se na ispuštanje toksina i obnovu funkcija. Duboki pritisak i ritmično trljanje postupno „izmesi“ toksične ostatke iz tkiva i vodi ih u limfni sistem za izlučivanje.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.