Tajladnska masaža

.

THAI masaža ,nastala u Indiji prije 2500 godina. Objedinjuje nekoliko elemenata i to:

  • akupresuru,
  • istezanje,
  • pasivnu jogu,
  • i nekoliko tehnika thai kiropraktike.

Tajlandska  masaža se temelji se na 10 najvažnijih energetskih tačaka kojima teče životna energija, a nalaze se 2 cm ispod površine kože.

Cilj je Tajlandske masaže je smanjiti mišićni spazam koji najčešće nastaje zbog enormlno velike količinie stresa.  Masaže mogu biti blagog, srednjeg ili jačeg intenziteta. Ona koristi duboki pritisak tako da nije baš prijatna poput relaks ili antistres masaže koje su najviše zastupljene u Srbiji.

Tokom tretmana terapeuti koriste palčeve, kolena,stopala… Pritisak njihovih dlanova na vašem telu pomaže vam da se opustite. Pokreti istezanja koji su uključeni u tajlandskoj masaži pomažu opuštanju, revitalizaciji i oslobađanju napetosti. Tradicionalna tajlandska masaža izvodi se u ležećem položaju na strunjači, obuhvata celo telo, počevši od stopala, a završava masažom glave.

Našla je svoj put na Tajlandu, gde su postepeno tehnike i principi ove masaže pali pod uticaj tradicionalne kineske medicine. Vekovima, Tajlandsku masažu su radili monasi, jer je predstavljala jednu od komponenti Tajlandske medicine.

Stiskanjem odredjenih  tačaka opuštaju se mišići I donekle poboljšava cirkulacija.

I za ovu masažu takodje postoji puno neistina. Najčešćce neistine su da:

  • objedinjuje um I telo,
  • duh I telo,
  • razbija blokade ,
  • leči glavobolje,
  • obilna menstrualna krvarenja,
  • manje više  svako se tu pronadje u njihovim pričicama.

.

Tajlandska masaža je izuzetno duboka masaža i prilično energična

Ova masaža objedinjava znanja: kineske akupresure, kiropraktike, japanskog šiacua i indijske joge Istezanjem krutih mišića i zglobovi postaju opušteni, povećava se elastičnost tela i blagotvorno deluje na kosti.

Tajlandska masaža je daleko energičnija , agresivnija I bolnija od klasičnih oblika masaže na kakve su uglavnom navikli naši ljudi. Ali kod nas imate čak 33 vrste masaža i sigurno smo da ćete odabrati barem jednu po vašem ukusu.

Da bi masaza uspela u celosti,jako je bitno da se osoba pripremi za masažu, opusti, smiri, zatvori oči i u potpunosti se prepusti tretmanu masera. Posle masaže preporučuje se da  popijete  šolju čaja. Unošenjem tečnosti u organizam odstranjuje se toksične materije iz tela. Posvetimo sebi dovoljno vremena, nemojmo užurbano trčati sa masaže u nove radne pobede jer jedino u tom slucaju masaza ce imati kontraefekat.

.

.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.