Tantrička masaža i tantra

Jedan od najkonkretnijih opisa Tantričke masaže iz pera naše klijenetkinje

„Kada poželiš da zaustaviš vreme, da budeš sebi jedina i centar svega…makar na jedan sat….priušti sebi Tantričku masažu.
Doživećeš potpuni osećaj opuštenosti i istovremeno pokretanje energije za koju nisi ni svesna da poseduješ. Efekti ne prestaju sa završetkom masaže, traju danima posle……… Čaroban doživljaj “

DETALJNIJE :

Žene su vekovima bila obeshranbrene I relativizovane kada je u pitanju istraživanje vlastite sekusualnosti . Funkcija njihovih polnih organa se usko vezivala isključivo za radjanje poroda. Kultura u kojoj su živele jos od mračnog Srednjeg veka, učila ih je da na svako odsutpanje od religijskih moralnih načela uslovljeno njihovom drugačijIm sexualnIm afinitetima, one treba da osecaju strah, stid i krivicu.

Dakle, zagovarao se model ponašanja da se moramo plašiti sopstevene seksualnosti I da je moramo po svaku cenu ignorisati. Morate ignorisati nešto što je deo Vas ? Ignorisati nešto što je deo Vašeg telesnog i menalnog skopa? Na svu sreću tako auto-destruktivan moral je prlično daleko iza nas ali su se njegove tekovine gradjenje stotinama godina, I dalje odražele u odredjenim ruralnim područjima I nerzvijenim državama sa neprosevećenim stanovništvom. Tužno je što su jos Grčka I Rim imali moral koji je bio bliži čoveku I njegovim potrebama,nego I sve civilazacije posle njih do današnjeg dana.

tantričke masaže Dunavski

Seksualna energija

Narodi Istonjackih kultura manje su se plasili svoje seksualnosti I manje su bili opterećeni njome za razliku od svojih savremenika koji su živeli na u njihove vreme samo na drugom delu zemljine polulopte (Evropska civilazacija).

Istočnjački mudraci su još tada , pre čak 5.000 godina zaključili da nezadovoljenje seksualne želje tj.loše kanalisanje sexualne energije dovodi do niza psiho-somatskih poremećaja, što je tek u naše vreme uspeo da dokaže Sigmund Frojd , a posle njega I K.G. Jung , Istočnjački narodi su se prema seksualnosti I sexualnoj energiji odnosili sa dužnim poštovanjem uvidevši njenu skrivenu snagu I evidentan uticaj na zdrav život, kako telesni kako I duševni.

Seksualnu energiju su doživljavali jednako kao I umetnost, nauku, duhovnost, uvidevši njenu moć , prihvatili su je I ISTRAŽIVALI kao deo njihove kulture, filosofije, tradicije.

Ljudska seksualnost, pogotovu ženska je moćna, koherentno duhovna i sveta, a koristi se i kao svojevrsni eleksir za neutralisane emocionalnih blokada i trauma iz prošlosti, što sam nebrojano puta potvrdio u svojoj terapeutskoj praksi. Tantra je kult ekstaze, lična mala religija zasnovana na mističnom iskustvu radosti.

Seksualna energija je za tantru nešto sveto.Uzvišeno metafizičko oruđe u svesti svakog pojedinca koji ima otvoren um I prihvata vibracije iz prirode.

Tantričko učenje je usmereno na ljudski potencijal, na energiju koju svaki čovek ima u sebi i. Energiju koja ima moć oslobadjanje od zatvorenosti, inferiornosti, pasivnosti, ustaljenih navika… jer sve to skupa unosi MONOTONIJU koja se kasnije širi na sve aspekte života i radja NEZADOVOLJSTVO.

Tantra nije samo ORGAZAM kao sto to misli većina Srba. Tantra je mnogo dublja filosofija.

Tantra je umetnost  kanalisanja seksualne energije stara preko 5.000 godina a opet MODERNA i REVOLUCIONARNA u isto vreme .

Način življenja I uživanja oslobodjen predrasuda okoline, nametnuih stereotipa u razmišljanju I ponašanju. Ona nas uči kako da se povežemo sa svojim prirodnim seksualnim osećajima koje smo duboko potisnuli u nama zbog tempa, obaveza, zbog okruženja okoline, stresa koji nosi savremeni nacin života.

Samo ako je u potpunosti ispunjen na unutrasnjim energetskim nivoima, čovek može da postigne unutrašnje sjedinjenje sa Sobom I bude celovit. Čovek iskren prema sebi u svojim najskrivenijim željama, potrebama, maštarijama, upoznaje onog pravog, potisnutog sebe i kroz tu sponaju harmonizuje svoj duh I onaj mentalni segment njegove licnosti.

Potiskujući želje I potrebe svog organizma kako telesnog tako I psihičkog dela , zbog moralnih normi koje su mu nametnute čovek se često trudi da zaboravi ili nekim drugim aktivnostima potisnte svoje želje, međutim potiskivanje za uzrok ima samo nagomilavanje sexualne energije koja poput vulkana kada eksplodira odnosi za sobom I moral I etiku, logiku, zdrav razum… a radja depresiju, anksioznost, agresiju,nezadovoljstvo kome se često uzrok nalazi u pogrešnim stvarima.

Loša seksualna iskustva, nedovoljno snažna u orgazmičkom smislu mogu aktivirati prirodno obrambeni mehanizam tela, uzrokujući da stvorimo „genitalni oklop“, koji isključuje ili otupljuje našu sposobnost da se osećamo seksualne SENZACIJE.

Tantričkom masažom oslobadjamo, podstičemo ili održavamo zdrav libido

Čovek je od iskona pokazivao svoju opčinjenost telesnim i mentalnim užitkom koji budi seksualna želja. Vekovima se ispoljavanje seksualnosti smatralo sladostrašćem, raskalašništvom, a pojedinci razapinjali na stub srama. Ljudi se delili na hedoniste i puritance, a ono što je u nama prirodno i urođeno smatrano za greh. Međutim, urođeni instikt zavođenja i uživanja u seksualnim igrama, javno je veštački potiskivan i anatemisan kroz vekove, da bi kao bomba eksplodirao u drugoj polovini prošlog veka, poznat kao “seksualna revolucija”.

Parcijalna testiranja, jer još uvek nisu radjena obimna istraživanja o seksualnoj inteligenciji naših ljudi, razbijaju mit o ustaljenom stereotipu da su Srbi seksualno ”najiteligentniji narod na svetu”, uz napomenu da seksualnu inteligenciju ne treba izjednačavati sa seksualnom potencijom.

Sporadična testiranja, kada je reč o srpskim muškarcima, pokazuju da su za većinu ispitanika znanja o seksualnosti parcijalna, iskrivljena, opterećena predrasudama, mitskim sadržajima i strahovima o seksualnoj nenormalnosti, da ispoljavaju nesposobnost da prepoznaju sopstvene želje i potrebe kao i želje, potrebe i strahove parnerke ili partnera, pod uslovom da ih prepoznaju nisu u stanju da ih otvoreno izraze, da je seksualni odnos sa partnerom, po pravilu, stereotipan, nagonski uslovljen, zadovoljstvo seksom je isključivo lični čin ili služi kao neka vrsta “servisa partnerki” u cilju dokazivanja seksualne moći, seksualno su neasertivni, nisu skloni eksperimentisanju u seksu, opterećeni su konzervativizmom i šta ti sve ne.

Pridružite nam se i ovladajte tehnikama za pojačavanje I produživanje užitka kao leka koji osvešćuje Vaš orgazmički potencijal i podstiče duboko isceljenje I čišćenje tela, uma i duha usled velikog broja hemijskih rekacija u telu koje se dešavaju za vreme TANTRIČKE MASAŽE.

Ivan Makuljevic

fizioterapeut & Tantra terapeut


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.