Tantra

ŠTA JE TANTRA I TANTRIČKA MASAŽA ?

ŠTA JE TANTRA I TANTRIČKA MASAŽA

U Srbiji se pojam tantričke masaže, generalno kao I masaža,  jako pogrešno tumači. Naime, odomaćeno je mišljenje da je „tantrička masaža” nešto što se  po nekom nepisanom pravilu – vezuje za seksualni čin između tantra terapeuta i klijentkinje, što je totalno pogrešno i nema ama baš nikakve veze sa pravom tantričkom masažom, sa načinom izvodjenja i sa benefitima tantre. To su pretpostavke zasnovane na neznanju I na površnosti. Ono što je istina jeste da nepoznanice rađaju strah. Da li iz neupućenosti, predrasuda, klišea ili tabua koji koji su prisutni u velikoj meri kod onog većeg neprosvećenog dela našeg stanovništva, moguće je čuti različite opise a tantra je ustvari  delo Taoističke filosofije koja se odnosi na  seksualnost. Da biste se odlučili za ovu vrstu masaže, upućujemo Vas u kratak pregled.

Da bi smo vas na pravi način barem i elementarno uveli u svet tantre, napisali smo više postova vezanih za najčešća pitanja koja nam postavljaju klijentkinje bilo uživo kada dodju na tantričku masažu , bilo preko maila, sajta, fejsbuka.

PRAVA, IZVORNA GRUPA SPIRITUALNIH TANTRIČKIH MASAŽA (za koje jedini na područiju ex Jugoslavije, sem Slovenije,   posedujemo ETA sertifikat – evropska asocijacija tantra terapeuta) podrazumeva prvenstveno poznavanje energetskih kanala na telu kroz koje  po učenju taoističkih filosofa  prolazi životna energija KI (Či, prana ). Takođe, podrazumeva poznavanje uloge i funkcije svih čakri u našem telu i njihov međusobni uticaj u zavisnosti od spoljašnjih i unutrašnjih uticaja I sve to sublimirano sa akupresurnim tačkama na našem telu.

tantra

Za nežniji pol, imamo i muškog i ženskog Tantra terapeuta, tako da shodno njihovim željama, Tantričku masažu može im izvoditi muškarac ili devojka. Ovo važi isključivo za dame.

TANTRIČKE MASAŽE SU ISKLJIČIVO ZA NEŽNIJI POL.

U tantričkoj grupi masaža prvih 30 min masira se celo telo istočnjačkim opuštajućim tehnikama, drugih  30 min masira se takodje celo telo ali sa  Indijskim  tantra tehnikama gde je  akcenat na akupresurne tačke i meridijane koji se nalaze u regiji erogenih  zona tela (regija prva, druge čakre i solarnog pleksusa), pri čemu u regiji erogenih zonama primenjujemo drevne tantričke tehnike vođenja seksualne energije koja razbija energetske blokade na meridijanima i kao nijedna druga masaža omogućava da opustite i telo i duh jer je seksualna energija najsnažnija energija u ljudskom telu i kao takav pokretač, predstavlja svojevrsnu katarzu na tantričkim seansama.

U ČEMU SE OGLEDA RAZLIKA IZEMDJU KLASIČNOG ORGAZMA I TANTRIČKOG ORGAZMA?

Najjednostavniji odgovor na to pitanje bi bio – u energiji. Dakle, vi apsolutno posedujete moć nad svim svojim čulima do tačke opipljivosti istih, osećaje koji su jedinstveni jer vas neko drugi usmerava i vodi; zapravo, usmerava vašu energiju do samog finalisa. Evo jednog kratkog, ali i konkretnog opisa efekata tantričke masaže iz ugla naše klijentkinje:

„Kada poželiš da zaustaviš vreme, da budeš sebi jedina i centar svega…makar na jedan sat…priuštiš sebi tantričku masažu.Doživećeš potpuni osećaj opuštenosti i istovremeno pokretanje energije za koju nisi ni svesna da je poseduješ. Efekti ne prestaju sa završetkom masaže, traju danima posle… Čaroban doživljaj.”

Dr Vesna P.

Svaka civilizacija u poslednjih 5.000 godina imala je svoj oblik tantričke masaže. Ova grupa tantričkih masaža bila je isključivo bila privilegija devica u božanskim hramu u ranijoj istroriji kada je bilo prisutan poliateizam (verovanje u više bogova ). Posle ove masaže, osećaćete se nestvarno dobro. Čest komentar naših klijentkinja je da su imale osećaj da lebde na oblaku. Za one koje u životu traže dodatno uživanje preporučujemo TANTRA VENERIS masažu.

Ova masaža je MASAŽA i podrazumeva isključivo masažu, bez ikakvih dodatnih skrivenih ponuda.

GRUPE TANTRIČKIH MASAŽA KOJE RADIMO

U nastaskvu teksta navedene su samo okvirno smernice po par rečenica za svaki oblik tantričke masaže, bilo da je terapijska tantra u pitanju, bilo klasična tantra veneris.

DETALJNIJE O CELOM KONCEPTU TANTRE, TANTRIČKIM MASAŽA, BUDJENJU KUNDALINIJA, SEKSUALNOJ ENERGIJI, BLOKADAMA U SFERI SEKSUALNOSTI, NAJČEŠĆIM PITANJIMA, PROČITAJTE NA NAŠEM SAJTU www.tantričkamasaza.com , PRVOM SAJTU TAKVE PRIRODE U SRBIJI.

TANTRA RELAKS (Soft tantra)

Ovaj pravac tantričke masaže uzima nežniji pol koji je uverenja da bi tantra Veneris bila preveliki “zalogaj” za prvi put. Ovo je masaža koja se nalazi na pola izmedju klasične relaks masaže  I tantre veneris ( kraljice tantričkih masaža kako je zovu u Francuskoj ).

TANTRA LIBIS

Gotovo da ne postoji žena-devojka, koja nije imala problema sa smanjenom seksualnom željom, ili izostankom orgazama . Na nizak libido utiču mnogi faktori koji mogu da budu fiziološke i psihološke prirode. Umor i stres svakao su među vodećim neprijateljima želje za seksom. Stvar je normalna i prolazna ukoliko joj pristupite odmah i na pravi način.

Detaljnije o tantričkim masažama -KLIK na fotografiju

TANTRA ANIMA

Najupečatljivije delovanje ove masaže je na psiho-somatskom nivou  usled raznih negativnim pojavnih oblika koji se manifestuju kroz   DEPRESIJU, ANKSIOZNOST, NERVOZU, INSOMNIJU-nesanicu, NEUROTSKE STRAHOVE) .

Sakupljanjem I usmeravanjem eneregije kroz meridijane na željenom delu tela, pospešujemo lučenje hormona čiji se deficit usled lošeg raspoloženja, stresa, depresije, znatno smanji u organizmu zbog čega se I javljaju ove negativne posledice ( nesanica,iznenadno lupanje srce, gubitak samopozdanja,  znojenje dlanova, nagli napadi straha ili sl.) Ovom energetskom masažom ustvari iniciramo lučenje pomenutih hormona koje zbog trenutno negativnog psihickog stanja , nas organizam nije u stanju da sam formira I luči dalje u krv.

 

TANTRA VENERIS (najprodavanija masaža iz grupe Tantra)

TANTRA VENERIS  ili  Masadjivit Jo ( masaža bogatih kako je zovu u Indiji)  je masaža namenjena   isključivo ženama i ubraja se među najuzbudljivije masaže u svetu . Ona je u svetu postala sinonim za TANTRU.

Akcenat nije na terapeutskom delu , kao kod ostalih masaža iz grupe Tantričkih, već na izuzetno snažnom tantričko energetskom radu na prvoj i drugoj čakri. Stanje takve opuštenosti koji mnoge klijenktnjie porede sa post-orgazmičkim stanjem ili stanjem blagog pijanstva. Stara Indijska tradicionalna, autentična, tantrička masaža na koju ćete se rado vraćati kada poželite da sebe stavite u centar svog sveta.

VAŽNA NAPOMENA : U pitanju je ISKLJUČIVO IZVORNA INDIJSKA TRADICIONLNA TANTRIČKA MASAŽA bez ikakvog seksualnog kontakta sa terapeutom/terapeutkinjom I sličnih “modernih” konotacija.

Od skoro je u ponudi i TANTRIČKA MASAŽA:

TOPLOM ČOKOLADOM

umesto ulja. Čist hedonizam uz ogromnu stimulaciju endorfina, serotonina i dopamina.

50 NIJANSI TANTRE

Par godina nakon izlaska knjige i emitovanja prvog dela poznatog filma “50 nijasni sive” , u Americi je nastala masaža “50 NIJANSI TANTRE” .

tantra Holistički institut DunavskiNakon mnogobrojnih istraživanja sociloga, seksologa i psihoterapeuta, par godina nakon emitovanja ovog poznatog filma, puno pripadnica nežnijeg pola shvatilo je da granice njihove seksualni idu i malo dalje od standardnih granica većine njihovih prijateljica i njihovih partnera. Tu je Američka asocijacja Tantara terapeuta videla svoju priliku i formirala autorsku masažu pod nazivom “50 NIJANSI TANTRE”.

Ono što vas sigurno najviše zanima je koje su granice ove masaže, kako se izvodi , da li ima i koliko sličnosti sa filmom, koliko sličnosti ima sa tradicionalnim tantrom koju radimo i za koju jedni u Srbiji imamo licencu?

Ako su vam odgovori nebitni, volite dozu adrenalina, neizvenosti, uživate u masažama naročito tantri, film vam se dopao, pronašli ste se u ovim rečenicama, onda je “50 NIJANSI TANTRE” prava masaža za vas. Potpuno profesionalno!

///////////////////

— NA PUNO DRUGIH SAJTOVA ĆETE NAĆI NEKE MOJE TEKSTOVE O TANTRI. TO SU SAJTOVI KOJI SE UGLAVNOM BAVE  EROTSKIM MASAŽAMA A TERMIN TANTRE KORISTE KAO PARAVAN ZA KO ZNA ŠTA … I KO ZNA KAKVE SVE „masaže“.  ZATO NE VERUJTE U SVE ŠTO PIŠE. POZOVITE TELEFONOM, POPRIČAJTE  I ODMAH ĆETE SE UVERITI DA LI JE  U PITANJU „SRPSKA“ TANTRA ILI ZAISTA PRAVA SPIRITUALNA TANTRA.

///////////////////

ISTORIJA ŽENE KROZ ISTORIJU TANTRE

istorije žene i tantre Holistički institut Dunavski

Žene su vekovima bile obeshrabrene i relativizovane kada je u pitanju istraživanje vlastite seksualnosti. Funkcija njihovog polnog organa se vezivala isključivo za reprodukciju. Kultura u kojoj su živele učila ih je još od mračnog Srednjeg veka da zbog svakog odstupanja od religijskih moralnih načela treba da osećaju strah, stid i krivicu. Dakle, zagovarao se model ponašanja da se žena morala plašiti sopstvene seksualnosti i da ju je morala po svaku cenu ignorisati. Morate ignorisati nešto što je deo vas? Ignorisati nešto što je deo vašeg telesnog i mentalnog sklopa? Na svu sreću, tako autodestruktivan moral je prilično daleko iza nas, ali su se njegove tekovine stvarane stotinama godina i dalje održale u nerazvijenim zemljama i pasivnim područjima.

Narodi istočnjačkih kultura manje su se plašili svoje seksualnosti i manje su bili opterećeni njome, za razliku od svojih savremenika na drugom kraju Zemljine polulopte (evropska civilizacija). Istočnjački mudraci su još tada, pre čak 5.000 godina, zaključili da nezadovoljenje seksualne želje, tj. loše kanalisanje seksualne energije dovodi do niza psihosomatskih poremećaja, što je u savremenom dobu još 50-ih godina prošlog veka i naučno dokazano. Utemeljivači ove teorije su začetnik psihoanalize Sigmund Frojd i Karl Gustav Jung. Istočnjački narodi su se prema seksualnosti i seksualnoj energiji odnosili sa izuzetnim poštovanjem uvidevši i prihvatajući njenu skrivenu snagu i evidentan uticaj na zdrav život, kako telesni tako i duševni. Seksualnu energiju su doživljavali jednako kao i umetnost, nauku, duhovnost, a uvidevši njenu moć, prihvatili su je i ISTRAŽIVALI kao deo svoje kulture, filosofije i tradicije.

Ljudska seksualnost, pogotovo ženska, jeste moćna, koherentno sakralna i svetovna, a njena primarna namena jeste služiti se njome kao svojevrsnim eliksirom za neutralisanje emocionalnih blokada i trauma iz prošlosti, što se nebrojeno puta potvrdilo u mojoj terapeutskoj praksi. Ako doživljavamo tantru kao ličnu malu religiju zasnovanu na mističnom iskustvu radosti, što zapravo i jeste, ona se može identifikovati sa kultom ekstaze. Seksualna energija je za tantru nešto sveto. Uzvišeno metafizičko oruđe u svesti svakog pojedinca koji ima otvoren um i prihvata vibracije iz prirode.

OSVEŠĆIVANJE I OSLOBADJANJE VLASTITE SEKSUALNOSTI UZ LIČNI POTENCIJAL

tantričke masaže Holistički institut Dunavski

Tantričko učenje je usmereno na ljudski potencijal, na energiju koju svaki čovek ima u sebi i na energiju koja ima moć oslobađanja od zatvorenosti, inferiornosti, pasivnosti, ustaljenih navika… jer sve to skupa unosi monotoniju koja se kasnije širi na sve aspekte života i rađa NEZADOVOLJSTVO.

Ono što je najvažnije napomenuti jeste da tantra nije samo orgazam kao što to misli većina ljudi na Balkanu. Tantra je mnogo dublja priča. To je umetnost kanalisanja seksualne energije stara preko 5.000 godina, a opet moderna I revolucionarna u isto vreme. Ona nas uči kako da se povežemo sa svojim prirodnim seksualnim osećanjima koja su duboko potisnuta u nama zbog tempa života, obaveza, zbog okoline, stresa koji nosi savremeni način života…

Potiskivanje kao uzrok ozbiljnih problema

Samo ako je u potpunosti ispunjen na unutrašnjim energetskim nivoima, čovek može da postigne unutrašnje sjedinjenje sa sobom i da bude celovit. Čovek iskren prema sebi u svojim najskrivenijim željama, potrebama i maštarijama upoznaje onog pravog i potisnutog sebe i kroz tu spoznaju harmonizuje svoj duh i mentalni segment svoje ličnosti. Potiskujući želje i potrebe svog organizma, kako telesnog tako i psihičkog, zbog moralnih normi koje su mu nametnute – čovek se često trudi da zaboravi ili da nekim drugim aktivnostima potisne svoje želje. Međutim, potiskivanje za uzrok ima samo nagomilavanje seksualne energije koja, ukoliko se pravovremenski ne kanališe kako treba, može dovesti do mnogo ozbiljnijih problema, oboljenja i sl. Neki od primera su: depresija, anksioznost, agresija, nezadovoljstvo, čemu se često uzrok nalazi u pogrešnim stvarima. Loša seksualna iskustva, nedovoljno snažna u orgazmičkom smislu mogu aktivirati prirodno odbrambeni mehanizam tela, uzrokujući da se stvori „genitalni oklop” koji isključuje ili otupljuje našu sposobnost da osećamo seksualne SENZACIJE.

Parcijalna testiranja (još uvek nisu rađena obimna istraživanja o seksualnoj inteligenciji na ovim prostorima) razbijaju mit o ustaljenom stereotipu da su narodi sa Balkana seksualno među najinteligentnijima na svetu. Sporadična testiranja, kada je reč o muškarcima u Srbiji, pokazuju da su za većinu ispitanika znanja o seksualnosti parcijalna, iskrivljena, opterećena predrasudama, mitskim sadržajima, strahovima da ispoljavaju nesposobnost da prepoznaju sopstvene želje i potrebe, kao i želje, potrebe i strahove partnerke ili partnera (pod uslovom da ih prepoznaju nisu u stanju da ih otvoreno izraze), da je seksualni odnos sa partnerom po pravilu stereotipan, nagonski uslovljen, da je zadovoljstvo seksom isključivo lični čin ili služi kao neka vrsta podrazumevajuće aktivnosti u cilju dokazivanja seksualne moći.

Pridružite nam se i pokrenite svoju energiju!

Učite sa nama i od nas!

Ovladajte tehnikama za pojačavanje i produžavanje užitka koji osvešćuje Vaš orgazmički potencijal i podstiče duboko isceljenje i čišćenje tela, uma i duha usled velikog broja hemijskih reakcija u telu koje se dešavaju za vreme TANTRIČKE MASAŽE.

TANTRIČKA MASAŽA ZA PAROVE

/// Za više detalja kliknite na naša drugi sajt koji se bavi isključivo grupom tantričkih masaža: www.tantrickamasaza.com ///

Bilo da ste upali u vode bračne motonije gde mnoge stvari više nisu kao pre, bilo da želite da ispitate ili proširite granice vaše seksualnosti zajedno sa vašim partnerom, Tantra za parove je idelna priča u sva tri slučaja.

Kao što i sam naslov kaže, radi se o Tantričkoj masaži za parove. Par se nalazi u istoj prostoriji i oba partnera se masiraju istovremeno. Minimalno trajnje je 60 minuta.

Vise detalja o KONCEPTU TANTRE I TANTRIČKOJ MASAŽI, pročitajte OVDE .

Masaža predstavlja izuzetno neobično i  snažno prijatno  iskustvo za oba partnera, pogotovu za partnere koji su i vizualisti tako da ih uz onaj vizelni efekat posmatranja svog partnera za vreme masaže, dodatno inicira i sam fizički deo sopstvene masaže.

Pored ovih 5 vrsta tantričkih masaža, postoji i TANTRIČKA MASAŽA ZA TRUDNICE. Za detalje, klikni OVDE 

Priuštite magiju Tantre Vama i Vašem partneru. Masaža koja će Vas još više spojiti i približiti. Čarolija koja će razbiti tabue, predrasude i ograničenja.

Uživanje kome se rado vraćate a čiji efekti Vas drže i do 5 dana nakon masaže.

KAKO DA POVEĆATE SVOJ ORGAZMIČKI IQ?

DETALJNIJE O FILOSOFIJI TANTRI, TANTRIČKIM MASAŽAMA, KUNDALINIJU, ENERGIJAMA, BLOKADAMA…

SAZNAJTE NA JEDNOM OD NASIH SAJTOVA

www.tantrickamasaza.com