Šiacu ili Šijacu masaža

Šijacu masaža ili šiatsu (shiatsu – chin. pritisak prstiju) jeste orijentalna terapijska metoda. Negde ćete je naći pod imenom šiJacu a negde bez „j“ , samo šiacu. Poznata je izmedju ostalog I po tome što u njoj dominira  akupresura kao zasebna tehnika. Akupresurom se mogu tretirati  jednostavniji poremećaji na nivou mišića, tetiva i ligamenata. Iako se smatra japanskim načinom masaže, izvorište šijacu masaže je kineska tradicionalna medicina.

Zasniva se na istočnjačkom principu kruženja životne energije duž meridijana tela. Postoji 12 pari meridijana, i svaki je povezan sa jednim važnim organom tela, i oko 600 specifičnih akupresurnih tačaka, postavljenih simetrično na meridijanima tela. Cilj masaže je da se, pritiskom na određene tačke duž tih meridijana, uspostavi i očuva harmonija i dobro zdravlje. Kao posebna tehnika masaže, uvedena je u Japanu pre oko 1.500 godina, zatim je dugo bila potisnuta i ponovo rehabilitovana početkom XX veka. Koristi se u dijagnostikovanju i lečenju različitih oboljenja, pa je sve  više popularna na Zapadu, kao jedna od dopunskih metoda lečenja.

.

.

.

Duboka i energična masaža

Šijacu masaža  kao i Tajlandska  masaža je takodje duboka ali ne previše brza i energična. Nekim klijentima  često zna da bude i bolna. Ako ne bolna onda svakako na momente i neprijatna zbog snažnih pritisaka laktovima, savijenim prstima, uvrtanjima ruku i nogu.

Ako smatrate da imate problema koji su utemeljni na energetskom disbalansu a niste raspoloženi da trpite bol, pritiske, uvrtanje , uvek je bolje da uzmete ili masažu Dunavski ili bioenergetsku masažu koja je na energetskom polju mnogostruko efeketnija od šijacua, thaia ili ma urija.

Šijacu masaža je najefikasnija kada se tretira čitavo telo, jer se tako postiže harmoničnost energetskog potencijala. Za taj tretman potrebno je 45-60 minuta. Šijacu se može koristiti i kao postupak samomasaže kojim se otklanjaju manji problemi, kao što su glavobolje (migrenozne, sinusne) ili nesanica. Pritiskom na određene tačke, može se ukloniti zubobolja, menstrualni bol ili bol u nogama, kijavica i sl.

Međutim, uvek treba imati na umu da se na taj način tretiraju simptomi, a ne uzrok problema. Zato, ako se simptomi povrate, sa više opreza ih tretirajte.

.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.