Maderoterapija: RIZICI MADEROTERAPIJE

MADEROTERAPIJA JE (NE) BEZBEDNA

 Da li je maderoterapija zaista toliko efikasna i bezbedna?

Od tog što ste čuli, odbacite barem 20%. Krenimo redom.

Kako biram bezbednu i najbolju maderoterapiju ? 

Većina žena ako nema proverenu preporuku, ukuca na Google, Fejsbuku ili Instagramu: ”Madertorapija Novi Sad“ I sačeka da preteraživač sve izlista. Zatim klikne na par imena I verovatno ode u galeriju da pogledate fotografije PRE I POSLE. I to bi bilo sasvim u redu ALI …

ALI  tamo se  postavljaju fotografije samo uspelih maderoterapija. One neuspele koje su u obično većem broju kod početnika, niko ne pominje. Modeli za fotografisanje za  maderoterapiju  su uglavnom mladje devojke kod kojih eliminacija celulita ide jako bezbedno i brzo.

DRUGA OPASNOST kod takvog traženja pouzdane I bezbedne maderoterapije jeste fotošop. Na oglasima se mogu naći momci koji će za 800 dinara  u fotošopu da obrade fotografije “pre” I “posle”. Mogu da dodaju celulit tamo gde ga nema, ili da ispeglaju u fotošopu tamo gde ga ima. Takvih ima ubedljivo najviše. Neka vam uvek bude vodič njihovo obrazovanje, prvenstveno medicinsko, a zatim i neku kurs dobar koji su završili ako nisu iz sveta medicine. Puno je onih koji drže kurseve maderoterapije a i njihov kurs koji su prvobitno završili je upitan. Neiskusni polaznici se zalete na jeftinu cenu, simpatičan tekst i tek kad udju u posao i počnu da rade, shvate da je to daleko od dobrog.

 

 

Postoji puno jednostavnih trikova kako se dve različite fotografije koje treba da predstavljaju “ pre I posle “, mogu lažirati. Prvi način je promena pozadine I novo kadriranje. Tako rade oni koji ne poznaju baš fotošop. Kada to radi profesionalac za 800 dinara u fotošopu nema razlike. Bukvalno ni mi koji radimo maderoterapiju 8 godina, držimo kurseve maderoterapije, teško da možemo da pogodimo da je u pitanju fotomontaža.

Nadamo se da smo vam barem donekle pojasnili kako stoje stvari sa prevarama u reklamama i hiperprodukcijom (ne) stručnih  maderoterapeuta.

.

Stručna maderoterapija u Novom Sadu

 

 

             Kada se maderoterapija stručno radi i uči na ozbiljnim mestima, a mi smo jedno od tih mesta, rizici su svedeni na mimimum. Ali ko zaista u Srbiji može da kontorliše sve novokomponovane jutjub maderoterapeute koji su učili od drugih jutjub maderoterapeuta ? Neki od njih radi bolje reklame sami sebi dodeljuju razna zvanja  poput onih masonskih ( grand master edukator maderoterapije ) ?  Koliko bezbedno I pravilno oni rade maderoterapije ili još opasnije koliko (ne)stručno oni obučavaju nove maderoterapeute gde ni samozvani „grand master „edukatori ni polaznici u 98% nemaju čak ni elementarno medicinskog obrazovanje barem da znaju šta nikako ne smeju da rade sem one klasike koja važi za sve masaže.

maderoterapija anticelulit masaža Megalux PLUS paket - najprodavaniji

.

Novajlije (kandidati za kurs maderoterapije) su najmanje krivi jer oni žele za što manje novca i što manje vremena  da nauče maderoterapiju. Suština je doći sa što manje novca do nekakvog sertifikata. ALI kada kod njihovih klijentknja počnu da se dešavaju problemi zbog loše I nestručne edukacije  maderoterapije, počinje haos. Najčešće pogreške koje prave nestručno edukovani maderoterapeuti su:

  • isprovociran išijas
  • Iziritan piriformis
  • traumatiziraju formacije limfnih čvorova
  • rupture mišića u željli da se celulit što više skloni

 

Iz tog razloga je većini EVROPSKIH ZEMALJA MADEROTERAPIJA ZABRANJENA baš zato što niko nije mogao kontrolisati turbo ekspanziju adekvatno needukovanih maderoterapeuta .

 

 

SERTIFIKAT MADEROTERAPIJE

Kako su shvatili da je nestručna maderoterapija glavni krivac za sve problem koje smo naveli u prehodnom pasusu ?

Tako što  su se zdravstveni osiguranici u trajanju od  3  godine koliko je bila dozvoljena maderoterapija u tim zemljama,   najviše javljali fizijatarima, fizioterapuetima, ortopedima i, neurohirurzima. U početku tu ništa nije bilo specijalno sumljivo ali kada su na spsikovima videli samo ženska imena osiguranica, sve bilo je jasno. U roku od 6 meseci zabranjena je maderoterapija. Nakon tih 6 meseci  intervencije fizijatara, fizioterapueta, ortopeda,  opale za oko 90 % idenetičan procenat kao I pre odobravanja maderoterapije tako da su odmah uvideli razloge zbog kojih treba da zabrane nestručan rad maderoterapeuta. Dakle, samo 10 % maderoterapeuta je radilo stručno maderoterapiju. Mislim da je taj procenat u Srbiji još manji od tih 10 % jer se “madeoterapeuti” štancaju gotovo industrijski. A skoro sve sve svelo nažalost na :” Daj novac, evo ti sertifikat .“

 

KURSEVI MADEROTERAPIJE U NOVOM SADU

Kod nas u Holističkom Institutu DUNAVSKI sve edukacije  iz oblast masaža kao I  maderoterapije organzovane su drugačije od većine drugih koji se bave kursevima masaža ili maderotereapije.  Zahvaljujući prvenstveno našem sedmogodišnjem medicinskom obrazovanju, sedmogodišnjem iskustvu maderoterapeuta, i sedamnaestogodišnjem  iskustvu u medicinskoj praksi fizioterapeuta,  sa ponosm ističemo da se edukacije kod nas vrše po svim bezbednosnim medicinskim standardima koje moramo poštovati i u zemljama EU gde držimo kurseve. Obzirom na moguće rizike u koje mogu da upadnu novajlije I sebi naprave problem, napravili smo apsolutno drugačiji koncept edukacije mladih maderoterapeuta. Nakon naše edukacije i 20ak sati praksi, odmah mogu da udju u posao.

Sve detalje o našim najboljim kursevima maderoterapije, pogledajte klikom na donju fotografiju.

.

 

.

Kada birate gde ćete završiti kurs maderoterapije, prvo se raspitajte o medicinskim kvalifikacijama vašeg edukatora. Neka vam prvi ozbiljan kriterijum bude da je to strukovni ili diplomirani fizioterapeut. Svaki kolega će vas temeljno uputiti i tajne ljudskog tela koje morate znati ako želite da budete ozbiljan maser ili maderoterapeut . Onda morate znati kako prvo sebe da zaštitite a onda i vašu klijentkinju. Obzirom da kurseve masaža i maderoterapije danas drži ko god stigne, a niko ih ne kontorliše od nadležnih službi, prava je sreća naleteti na nakog prvenstvno obrazovanog a onda i iskusnog u sferi vašeg interesovanja.