Reiki

Koliko je stara tehnika lečenja Reikijem, niko sa sigurnošću ne može utvrditi. Slike polaganja ruku na telo kao u Reikiju, pronadjene se u Egipatskim piramidama, Grčkim amforama, Rimskim kamenim reljefima, pećinama gde su živeli Šamani, na starim totemima su bile gravirani reljefi indijanaca koji su koristili Reiki metodu za lečenje, a ono što svi znamo i često vidjamo u pravoslavnim ili katoličkim crkvama, to je da su i neki svetitelji pa čak i sam Isus, koristio metodu lečenja Rikijem , polaganjem ruku na odredjene delove tela bolesnika ( u biblijskim prikazima, najčešće je to čelo ili donji deo sternuma). Veoma impresivno, od udaljenih vekova, preko geografski udaljenih regija do kulturološko udaljenih civilizacija, a šta je zajedničko za sve njih , REIKI .  Sumnjam da je pre par hiljada godina mogla postojati bilo kakva veza izmedju Egipćana i Indijanaca, Grka i Šamana, Japana i Starog Egipta, tako da sam mišljenja da su tradicionalni lekari njihvog doba, nezavisno od ostalih civilizacija sami došli do spoznaje o benefitima lečenja Reikijem.

 

Sada će oni neupućeni ili oni maliciozni reći :“ Ma to je samo placebo“.

Na takav komentar odgovorićemo pitanjem :“ Objasnite nam kako onda beba zna sta je placebo ? “ Svi mi Reiki terapeuti u svojoj dugogodišnjoj praksi smo imali barem 10% pacijenta koji su bili bebe. Tu zapravo i roditelji koji su bili skeptici, na licu mesta vide kako deluje Reiki, pa nakon tog i oni sami dolaze na Riki terapije. Neki od naših kolega koji se bave Reikijem, takodje uspešno  leče i životinje. Opet pitanje za Neverne Tome :“ Kako životinje znaju da šta je to placebo ? “ Toliko o placebo efektu  i neupućenosti.

Polje delovanja Reikija je izuzetno široko .  Reiki je tehnika nekonvencionalnog lečenja energijom koja je konačno i u Srbiji doživela svoje radjanje jer je državnim aktom pruznata kao zvanično sredstvo lečenja .  Zakon o zdravstvenoj zaštiti (Sl.glasnik 107/2005) Republike Srbije je jedno od naprednih zakona. XII-o poglavlje posvećeno je tradicionalnoj medicini. Član  235 definiše da tradicionalna medicina obuhvata proverene tradicionalne, komplementarne i alternativne metode i postupke dijagnostike, lečenja i rehabimedicina obuhvata proverene tradicionalne, komplementarneih zakona. U litacije. Po članu 236 ministar određuje bliže uslove, načine i postupke obavljanja metoda tradicionalne medicine.

 

Šta je Reiki?

Pojam Reiki, u širem značenju vezuje se za kosmičku energiju. To je ona životna energija koja nas održava  vitalnim na planeti. “ Život je neprestana razmena energije. Svaki sistem neprestano razmenjuje energiju sa svojom okolinom“ – Nikola Tesla. To je energija koja neprestano kruži našim telom kroz 24 meridijana i svojom snagom hrani i napaja sve naše vitalne organe. Energija na kojoj je zasnovan Taoistički koncept AKUPUNKTURE, energija na kojoj je zanosvan tradicionalni koncept lečenja AKOPRESURE, REFLEKSOTERAPIJE, BIOENERGIJE. Bez obzira što se njeno postojanje još uvek ne može zvanično izmeriti jer nauka još uvek nije toliko napredovala kao Reiki još pre par hiljada godina, evidentno je da KI ( Rei-Ki)  energija postoji i da se provereno sa njom leči.

Naziv Reiki na japanskom jeziku upućuje na univerzalnu  životnu energiju koja se danas upotrebljava u različitim značenjima. Reiki je ime za univerzalnu životnu energiju koja teče oko nas i u nama. Reiki označava sposobnost kanalisanja univerzalne životne energije, a Reikijem takođe nazivamo i oblik i metodu prenošenja i primene ove sposobnosti. Sposobnost aktiviranja univerzalne životne energije pobuđuje učitelj Reikija takozvanom inicijacijom.

 

 

 

Gde sve deluje reiki?

 • balansira sve  energije unutar našeg tela koje su zbog modernog načina života a najviše stresa u priličnom disbalansu i daju podlogu mnogim bolestima,
 • puni pozitivnim energijama i telo i duh,
 • inicira prati sposobnost organizma da sebe leči i isceljuje,
 • ubrzava zarašćivanje rana,
 • smanjuje bolove bilo da su akutni ili hronični,
 • već nakon prvog tretmana osetno poboljšava raspoloženje,
 • smanjuje stres i isceljuje posledice stresnih stanja,
 • topi energetske blokade ( mijazme- mikule) i negativne energetske utiske skoncentrisane na meridijanima
 • čisti organizam od toksina i otrova i predstavlja jedan oblik energetske limfne drenaže,
 • povećava pozitivne efekte lekova i smanjuje negativne nuspojave,
 • doprinosi relaksiranju i stvara harmoniju tela i duha.

 

Reiki budi i jača sve ono što već postoji kao osnova. Reiki nam otvara vrata ka našim nadarenostima. Tako nekoga može učiniti isceliteljem, a nekog drugog odvesti na put meditacije, otvara nove stvaralačke horizonte onima koji kreativno rade.

 

Sa polaganjem ruku na odredjena mesta gde Reiki master  oseti deficit Ki energije, se može predati bioenergija. Reiki-energija je energija višeg nivoa od bioenergije, jer unosi harmoniju u bolesno telo. Snaga Reikija je da leči i disharmoniju (bolest) i uzrok disharmonije. Reiki terapeut ne predaje svoju bioenergiju nego kanališe energiju višeg reda za lečenje bolesnika. Na ovaj način efekti su mnogo jači i uspešniji.

 

Reiki znači ravnotežu. On deluje na svim nivoima: fizičkom, emocionalnom, mentalnom i duhovnom. Reiki daje energiju i leči telo. Studije kažu da ubrzava lečenje rana, snižava krvni pritisak, smanjuje stres i umanjuje ili uklanja bol, naročito duševnu bol.


 • Stres na poslu i emotivni nesklad sa samom sobom zbog bivseg dečka doveli su me u situaciju da nisam bila u stanju da izadjem iz kolotečine u koju sam upala. Osećala sam svakim danom kako lagano tonem, da mi fali energije , nešto slično kao da ste zaspali u snegu i nemate snage ni dovoljno želje da ustanete. Na fakultetu sam totalno popustila jer nisam imala želje za ničim. Išla sam kod psiho-terapeuta ali to mi gotovo ništa nije pomoglo. Gledala sam prilog na televiziji o Ivanu, a onda sam u publici prepoznala moju komšinicu koja je pričala o njenom iskustvu sa Ivanom. Otišla sam kod nje, oduševljena njenim iskustvima, zakazala prvih 5 tretmana. Već posle drugog tretmana osetila sam kao neko čišćenje,kao neku svetlost koja prolazi kroz mene. Osetila sam da mi reiki prija i da mi pomaže. Nakon 5 tretmana, uzela sam još 5 i život mi se vratio na staro. PONOVO JAKA SAM ! Ako imate slične probleme, iz Novog Sada ste, ne oklevajte. Pomozite sebi potpuno bezbolno . Reiki je odličan a Ivan je maksimalni profesionalac..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.