Reiki

Reiki predstavlja jednu od energetskih tehnika pomoći ili dopuni terapiji.

Nastao je u Japanu pre nekih 150ak godina, zvanično. Nezvanično, lično mislim da je mnogo starija. Tehnika se bazira na neutralisanju blokada na meridijanima kroz koje protiče prana ( životna energija ). Na sličneom energetskom  principu rade i akupunktura i bioenergija samo sa drugačijim konceptima. Primera radi, bioenergija se sastoji od 12 vrsta subenergija , dok se reiki radi sa 4 vrste subenergije. I baš zato što ne otvara velike transfere protoka energije, nije preterano ni učinkovit a ne može ni da naškodi. Sa druge strane bioenergija je izuzetno snažna isceljujuća metoda i zato može i da naškodi ali sa njom se mogu dosta uspešno lečiti i najteža oboljenja.

.

Da li je reiki placebo ?

Reiki apsolutno nije placebo. Placebo je postao već otrcan termin za sve što moderna nauka još uvek nije u stanju da objasni a pomaže u lečenju. Kako npr beba zna sta je placebo ? “ Svi mi Reiki terapeuti u svojoj dugogodišnjoj praksi smo imali barem 10% pacijenta koji su bili bebe. Tu zapravo i roditelji koji su bili skeptici, na licu mesta vide kako deluje reiki, pa nakon tog i oni sami dolaze na reiki terapije. Neki od naših kolega koji se bave reikijem, takodje uspešno  leče i životinje. Opet pitanje za Neverne Tome :“ Kako životinje znaju da šta je to placebo ? “ Toliko o „placebo efektu“

Polje delovanja reikija je izuzetno široko .  Reiki je tehnika nekonvencionalnog lečenja energijom koja je konačno i u Srbiji doživela svoje radjanje jer je državnim aktom pruznata kao dopuna terapiji .

Zakon o zdravstvenoj zaštiti (Sl.glasnik 107/2005) Republike Srbije je jedno od naprednih zakona. XII-o poglavlje posvećeno je tradicionalnoj medicini. Član  235 definiše da tradicionalna medicina obuhvata proverene tradicionalne, komplementarne i alternativne metode i postupke dijagnostike, lečenja i rehabimedicina obuhvata proverene tradicionalne, komplementarneih zakona. U litacije. Po članu 236 ministar određuje bliže uslove, načine i postupke obavljanja metoda tradicionalne medicine.

.

.


  • Stres na poslu i emotivni nesklad sa samom sobom zbog bivseg dečka doveli su me u situaciju da nisam bila u stanju da izadjem iz kolotečine u koju sam upala. Osećala sam svakim danom kako lagano tonem, da mi fali energije , nešto slično kao da ste zaspali u snegu i nemate snage ni dovoljno želje da ustanete. Na fakultetu sam totalno popustila jer nisam imala želje za ničim. Išla sam kod psiho-terapeuta ali to mi gotovo ništa nije pomoglo. Gledala sam prilog na televiziji o Ivanu, a onda sam u publici prepoznala moju komšinicu koja je pričala o njenom iskustvu sa Ivanom. Otišla sam kod nje, oduševljena njenim iskustvima, zakazala prvih 5 tretmana. Već posle drugog tretmana osetila sam kao neko čišćenje,kao neku svetlost koja prolazi kroz mene. Osetila sam da mi reiki prija i da mi pomaže. Nakon 5 tretmana, uzela sam još 5 i život mi se vratio na staro. PONOVO JAKA SAM ! Ako imate slične probleme, iz Novog Sada ste, ne oklevajte. Pomozite sebi potpuno bezbolno . Reiki je odličan a Ivan je maksimalni profesionalac..

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.