REIKI na daljinu – mit ili stvaranost?

reiki Holistički institut Dunavski

Prenos energije na daljinu, moguć je. Tome smo svedoci svakodnevno. No, to sto talas ima svojstvo da fizicki prenosi sa tačke A na tačku B, nipošto ne znači da svako može raditi Reiki na daljinu i odašiljati tu vrstu energije. Ovo pišem iz prostog razloga jer sa povećanjem krize u zemlji, pojavljuje se i sve veći broj „nadri lekara“ i razno-raznih terapeuta sa silnim sertifikatima ali praktično neupotrebljivih , gde najviše profitiraju učionice za „vikend obuku“ reiki terapeuta jer je reiki tretman ubedljivo najlakša za učenje TEHIČKI ali napraviti pravi efekat sa tim tehnikama , prilično je kompleksno i zamršeno, no to učionice za obuku reiki terapeuta uglavnom i ne zanima. Sve se uglavnom svelo na štancanje sertifikata, titula, diploma a suština postojanja reikija se lagano gubi.

To što je neko najskuplji, može biti običan markentinški trik po onoj: „Ko ne zna šta je dobro, zna šta je skupo“, tako da cenu ne gledajte kao neko merilo kvaliteta.

Ako posle 2 tretmana reikijem, ne osetite ama baš ništa, nađite pravog reiki terapeuta.

Reiki je ime za univerzalnu životnu energiju koja teče oko nas i u nama. Ono označava sposobnost kanalisanja univerzalne životne energije, a Reikijem takođe nazivamo i oblik i metodu prenošenja i primene ove sposobnosti. Reiki znači ravnotežu.

Polje delovanja Reikija nije precizno definisano. Postoji više sfera gde daje rezultate. Sam ishod zavisi i od terapeuta i od klijenta. Reiki je tehnika nekonvencionalnog lečenja, koji po izgledu, samo po izgledu liči pomalo na bioenergiju, ali to su dve poptuno različite stvari.

Koje su propratne pojave za vreme Reiki seanse, možete pročitati na našem sajtu www.novisadmasaza.com u kategoriji ENERGETSKA MASAŽA. To je doduše malo kompleksnija priča jer sublimira u sebi više istočnjačkih energetskih tehnika, ali bi svakako deo tih stvari trebali osetiti za vreme ovog tretmana.

STOP DILETANTIZMU – ZDRAVLJE PRE SVEGA