Osnovni cilj bioenergetske masaže

Obratimo li pažnju na naše misli, videćemo da je su one u ogromnoj većini slučajeva nesredjen i da su retki momenti kada imamo apsolutni fokus nad sobom da na pravi način odreagujemo na stres, na provokaciju, na neuspeh, na neizvesnost, na prevaru, na laž, izdaju.  Kada se čaša napuni nezadovoljstvom, uglavnom hroničnim, i najmanja sitinica u stanju je da nas izbaci iz harmonije sa samim sobom jer nemamo dobar temelj, nemamo dobru postavku.

Raspoloženje se obično brzo menja, često nismo svesno zašto je to tako. Osećate kako vam se srce razlupalo, znoje vam se dlanovi, ne možete da nadišete vazduh, imate nagli napad panike , kupujete stvari koje vam ne trebaju, jedete hranu koja vam ne treba… a to ne možete sa ničim da povežete, jednostavno se javi „samo od sebe“ i polako uzrok potiskujete dok ga ne zatrpate u podsvesti gomilom drugih, novih strahova, briga, obaveza, rokova… i tako u krug dok stanje ne postane alaramntno.

bioenergetska masaža Holistički institut Dunavski

Bioenergetska masaža: postizanje duševne harmonije

Bioenergetska masaža za prvi i osnovni zadatak ima postizanje duševne harmonije i delimično svodjenje moždanih talasa na frekvneciju od 8-12Hz koje je u neurologiji poznato kao Alfa stanje. Tada su blokirani svi činioci koji mozak opsedaju gomilom nebitnih infomracija a koje se nalaze u vama i konstatavno vam pomeraju fokus razmišljanja na uglavnom nebitne stvari koje vas i bez razloga uplaše, pokvare raspoloženje. To je stanje u kome su čakre najviše energetski sinhronizovane. Klijentkinje ovo stanje opisuju kao stanje najdublje meditacije.

Zaustavite bujicu toksičnih emocija

Kako napraiviti „filter“ u glavi koji će filtrirati bitne misli od nebitnih? Kako zaustaviti bujicu toksičnih emocija koje se javljaju uglavnom po navici? Kako prestatiti robovati lošim postavkama koje su implementirane u naš sistem vrednosti kroz vaspitanje, odrastanje, okolinu, religijiu, posao? Kako se odbraniti od detinjstva? Kako sebe postaviti u centar svog sveta? Kako sebe zavoleti još više?

Javite se da popričamo za početak … jednostavnije je nego što mislite.

.

Ivan M. Dunavski, strukovni  fizioterapeut i bioenergetičar

Predsednik Udruženja bioenergetičara Vojvodine