Opuštajuća masaža glave

.

Opuštajuća masaža glave se koristi kod smanjenja stresa i napetosti. Izuzetno nežna, prijatna masaža. Nije kao klasična masaža glava.

Potpuno opuštanje se postiže masažom mišićnog tkiva laganim pokretima koji ubrzavaju cirkulaciju i vraćaju krv u srce. Ovi pokreti su prilicno nežni a masaža nije samo opuštanje, već je izuzetno korisna za organizam jer povećava nivo kiseonika u krvi koji odlazi ka mozgu. Odlično se pokazala i kod smanjena  toksina u vratim mišićima. Izuzetno poboljšava cirkulaciju i fleksibilnost, smanjuje napetost. Dokazano smanjuje nivo hormona stresa kortizola u krvi, ali takođe dovodi i do porasta broja belih krvnih zrnaca koji su zaduženi za imuni sistem.

.

Masaža glave u kombinaciji sa akupresurom glave

Pored klasičnih anstires masažanih tehnika, naša opuštajuća masaža glave popela se na rang listi kada smo joj dodali i izvesne  akupresurne tehnike iz Ma-Uri masaže i akupresure.  To je napravilo pravi bum a klijenktinje su bile oduševljene, pogotovu one koje su probale pre akupresure i posle dodavanja akupresure.  Akupresura se najviše odnosi na delove glave gde se skuplja najviše stresa tokom dana. Ti delovi često znaju da iniciraju i nekoliko tipova glavobolja. To su bezopasne glavobolje ali opet neprijatan osećaj. Te vrste glavobolja se mogu jako prorediti ovom masažom.

Masiranje temena može da ublaži glavobolje, poboljšava mentalno stanje i povećava cirkulaciju ka licu, glavi, vratu i ramenima. Masaža glave uključuje i masažu vrata,ramena i glave, olakšavajući bol i napetost u tim područjima. Masaza glave i lica radi se kod slabe koncentracije i hroničnih glavobolja i stresa.

.

.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.