O nama

Ono po čemu se razlikujemo od ostalih fizioterapeutskih ambulanti i fizijatrijskih ordinacija kao i raznih „holističkih pristupa“  jeste naš specifičan pristup u dijagnostici i lečenju akutnog i  hroničnog bola jer pored standardnih procedura fizikalne medicine (laseroterapija, magnetna terapija, medicinske masaže, ultrazvuk, TENS, IFS, EMS, galvan, diadinamik) paralelno koristimo i vekovna dostignuća istočnjačke tradicionalne medicine (kiropraktika, akupresura, osteopatija, bioenergija).

Holistički institut Dunavski

Za nas važi uvreženo mišljenje da brišemo granicu između lečenja i uživanja, jer nudimo najveći broj masaža u Vojvodini (čak 33 masaže), pri čemu za neke od njih jedini u Vojvodini, Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Crnoj Gori posedujemo medjunarodne sertifikate ili su naši programi edukacija za iste, medjunarodno priznati  (bioenergetska masaža, tantrička masaža).

U Holističkom Institutu „DUNAVSKI“ kod akutnog bola aktivno primenjujemo u prvom talasu terapijske moduse fizikalne medicine koji imaju analgetski efekat. Tu prvenstveno mislimo na primenu: transakutne elektronervne stimulacije (TENS), laseroterapije, niskofrekventnog magnetnog polja, interferentnih struja, dijadinamičnih struja, galvanizacije, ultrazvuka, itd.

Možemo da se pohvalimo da “ imamo jedan od najvećih tunelskih solenoida sa PEMP SMART 3 tehnologijom koja ima širok spektar indikacija, od urinarnih infekcija pa do patoloških stanja vezanih za kosti, mišiće, zglobove, nerve. Glavna prednost koju ovaj aparat ima u odnosu na ogroman broj drugih uređaja za magnetnu terapiju u Novom Sadu jeste njegovo svojstvo da mu metalni implanti u kičmi ili šrafovi u kostima apsolutno ne smetaju, a ima odlično dejstvo penetracije čak i kroz gips.

ZAŠTO MI?

  • Zato što smo u sferi fizikalne terapije, rehabilitacije, masaža i borbe protiv celulita preko 15 godina.
  • Zato što se od ostalih fizioterapeutskih ambulanti ili fizijatrijskih ordinacija razlikujemo po tome što pored konvencionalnog medicinskog lečenja (ultrazvuk, laser, magnetna terapija, IFS, EMS, TENS, galvan, medicinske masaže…) sa ponosom negujemo i drevne Istočnjačke veštine lečenja, potpuno prirodno, u skladu sa individualnim potrebama naših pacijenata (kiropraktika, bioenergija, ostepatija, akupresura…).
  • Imamo individualan pristup svakom pacijentu i svakom klijentu. Za svakog se dijagnostika i terapija proverava i određuje ponaosob ili se dijagnoza sa kojom dođe pacijentkinja dodatno proverava jer smo svedoci da uglavnom lekari opšte prakse daju pogrešne dijagnoze iz sfere fizijatrije.
  • Zato što su sve naše kolege školovani fizioterapeuti specijalizovani za određene vrste problema i konstantno se edukuju i obogaćuju svoje znanje na raznim seminarima u zemlji i inostranstvu (Češka, Mađarska, Grčka, Hrvatska).
  • Radimo nesumnjivo najviše masaža u Vojvodini (i po karakteru i po tehnikama) – ČAK 33 MASAŽE – i posedujemo čak 5 američkih diploma sa prosečnom praksom od 2.000 do 5.100 sati za svaki od tih sertifikata.
  • Zato što imamo NAJBOLJI ANTICELULIT PAKET „MEGALUX“ (kombinacija maderotepije – oklagija, terapijskog ultrazvuka a ne kozmetičarskog, ruske škole limfne drenaže, vakuuma i posebnog ulja rađenog po našoj recepturi, uz sve naše iskustvo od 15 godina u borbi protiv celulita).
  • Jedini u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj, Sloveniji, Crnoj Gori i Makedoniji radimo tri vrste masaža (tantrička masaža, bioenergetska masaža i Dunavski masaža). Sve tri spadaju u TOP 5 masaža u našem Holističkom Institutu „DUNAVSKI“.
  • Profesionalno sarađujemo sa izvesnim brojem fizijatara, hirurga i ortopeda iz Novog Sada , Beograda i Zagreba.
  • Zato što mi zaista brišemo granicu između lečenja i uživanja.

I ZATO NAM SE VERUJE JER SVOJE BOGATO MEDICINSKO ZNANJE NISMO STICALI NA VIKEND KURSEVIMA, VEĆ U OZBILJNIM MEDICINSKIM USTANOVAMA GODINAMA UNAZAD.

Ivan M. Dunavski

Fizioterapeut, kiropraktičar, bioenergetičar, Reiki master (4. stepen), terapijski specijalista neuro-muskularne patofiziologije. Rođen je 1979. godine. Završio je 3 srednje škole: srednju medicinsku smer za fizioterapeuta, opšti smer medicinski tehničar i srednju muzičku školu, a diplomirao je na državnoj Muzičkoj akademiji i Visokoj zdravstvenoj školi u Beogradu…

detaljnije

Viktorija Sergejevna Lozinovic

Rođena 1976. u Kalinjingradu u Rusiji. Završila je srednju medicinsku školu, smer za fizioterapeuta, da bi nakon nje upisala i diplomirala Medicinski konzervatorijum u Moskvi i specijalizirala se za oblast fizikalne medicine. Paralelno kao i Ivan M. Dunavski, usavršavala se u filosofiji koncepta šijacu…

detaljnije

 

Tijana Ivanković 

Rođena 1978. u Novom Sadu. Završila je srednju medicinsku školu, opšti smer  i smer za fizioterapeuta, a onda je upisala i diplomirala na Visokoj zdravstvenoj školi u Zemunu. Kao fizioterapeut i strukovna pedijatrijska sestra, najviše voli rad sa decom…

detaljnije