Nameštanje atlasa – istina ili mit

Šetajući Novim Sadom, sve češće nailazim na razne oglase po autobuskim stajalištima, banderama gradske rasvete, flajere… sa kojih se smeskaju sumnjivi likovi i nude jako povljno nameštanje ATLASA ( Za neupućene, atlas je prvi kičmeni pršljen).

Glorifikujući ulogu atlasa, po njihovom šarlatansko-trgovačkom mišljenju , oni „leče“ nameštanjem atlasa, bezmalo sve, od alopecije, nesanice, depresije, migrene, oftamotoloških sfera, lumbaga, artroze, hipertenzije, skolioze, diskus-hernije, mokrenja u krevetu, impotencije,reume, noćnih mora … i jos stotine dijagnoza.

To je najobičnija gomila BUDALAŠTINA. Ne nasedajte na jeftine trikove trgovaca u rukavicama pseudo-kiropraktičara, kvazi-fizioterapeuta i raznih drugih siromašmij guru-zen iscelitelja „edukovanih na Istoku“ koji bi na brzaka da zarade nešto novca.

Takodje, jako opasna kategorija jeste i jedan broj lekara opste prakse sa zavrsenim kiroprakticarskim kursom od par nedelja, koji nemaju posla u struci, a koji se potpisuju sa npr:  Dr.Petar Petrovic, kirprakticar. Sta je ovde istina a šta laž?Petar Petrović, može da bude lekar ali  lekar opste prakse sa završenim osnovnim akademskim studijama i NIJE DOKTORIRAO kiropraktiku jer doktorat za kiropraktirku ( ili HIROPRAKTIKU) ne postoji sem u RUSIJI na njihovom prestižnom Institutu za kiropraktirku koji traje 6 godina gde diplomci imaju zvanje lekara i mogu da rade u Rusiji na njihovim klinikama. Sličan primer postoji u Indiji gde doktori Ajurvede mogu da rade u državnim bolnicama kao lekari.

Dakle, čuvajte se ljudi koji svoj diletantizam kriju iza titula i čuvajte se ekspanzije flejera i raznih uličnih reklama o nameštanju atlasa. Na nameštanje atlasa, idete samo PO PREPORUCI nekog ko je već bio i kome je to evidentno pomoglo. Tu Vas sekunda deli da imate namešten atlas od druge sekunde da ostanete doživotni invalid. Njima je najbitniji novac, a Vama Vaše zdravlje. Mislite o tome …

Pratite sva aktuelna dešavanja, akcije , popuste , nagradne igre  na našoj FB stranici :


 • Kakvo je Vase misljenje od Dr. Oljci? Da li zna posao ili je to samo magla?

 • Nisam nikada čuo za njega. Sada sam nakon Vašeg pitanja otišao na njegov sajt . Tamo je piše da je on doktor PRIRODNE medicine, a ne zvanične, moderne medicine. Trenutno je ekspanzija u Srbiji „doktorata“ iz „pirodne medicine“ po ceni od 3.000-5.000 e i to možete da „dokrorirate“ preko interneta. Gde je dotični doktorirao i kako, u to ne ulazim. Klasičan primer za to je fakultet famoznog Miroljuba Petrovića, gde takodje možete da „doktorirate“, samo što to naravno nigde nije priznato.

  Savet : Uradite prvo RTG , otidjite do ortopeda i čujete mišljenje zvaničnog lekara a u vezi sa vašim pomerenim prvim pršljenom. 80% naših pacijenata koji nas posećuju iz drugih razloga, ima pomeren prvi pršljen pa žive i rade najnormalnije možda kod Vas i ne treba da se radi repozicioniranje atlasa zbog simptoma koji imate. Ostajte nam zdravo .

  Srdačno
  Ivan M. Dunavski, strukovni fizioterapeut
  strukovni specijalista neuro-muskularne patofizilogije

  Fizio centar DUNAVSKI

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.