Medicinski zdrav a ipak bolestan

.

Kada čovek svojim lošim navikama, slabostima, strahovima, temperamentom, karakterom naruši sveto trojstvo Istočnjačke medicine ( balans na relciji : um, telo, duh), tada telo biva izbačeno iz bioenergetskog balansa i u čoveku počinje da se razvija bolest. Pošto telo uvek pokušava samo sebe da isceli tj. da se vrati u stanje bioenergetskog balansa, to će pokušati i ovog puta. U tom pokušaju vraćanja u bioenergetski balans, nastaju simptomi koje osećamo. Osećamo da nam se nešto dešava iznutra.

Nažalost, službena medicina većinu tim simptoma definiše kao bolest pa leči samo simptome misleći da je izlečila bolest, zapravo disbalans. Nemojte to zamerati lekarima, jer oni ne znaju niti smeju ( oni koji znaju ) drugačije da razmišljaju. Tako su učeni i tako rade jer lekari nisu pravili plan i program kako će se školovati. Daju vam znanje, nekad i ( ne znanje) koje su sticali onako kako su drugi odlučili da će se oni obrazovati. Ti drugi su farmaceutske kompanije koje zavise direktno od prodaje lekova, sredstava za anesteziju i svega što oni oni proizvode. Formalno lekove prodaju farmaceuti, ali lekari ih reklamiraju, i govore vam koji lek treba da kupite. Oni posreduju, menadžerišu shodno načinu svog školovanja koji lek će neko kupiti. Tako je prosto napravljen sistem u svetu, u većini država. Tako da tu lekari nisu krivi. Lekari su tu samo izvršioci radova. Hocu reći da ako bi se lekari bavili lečenjm uzroka na potpuno prirodan i zdrav način, farmaceutske kompanije bi brzo stavile katanac na svoje fabrike. Da li je vojnoj industriji u interesu da bude mir i svetu … ?

.

.

Jedan čuveni švajcarski lekar, naučnik i filosof je rekao: „Službenno medicinsko lečenje je manifestacija, pri čemu se zanemaruju uzroci tih manifestacija, a to bi bilo isto kao kada bi pokušali čišćenjem snega sa ulice da zaustavimo zimu“. Nije sneg uzrok zimi, već je zima uzrok snegu.

Kad se čovek ogluši o prve simptome bioenergetskog disbalnsa, tako što počne da leči simptome, umesto bolesti, raznim terapijama službne medicine (injekcijama, tabletama, i drugm terapijama …) telo uvek pošalje druge simptome, ovog puta kao drugi žuti karton. Ovog puta to su ozbiljniji simptomi , odnosno ozbiljnije „bolesti“ iz ugla službene medicine. Ako mi otklonimo i te nove simptome ( injekcije, tablete, razno-razne druge terapije ) mi ćemo na taj način blokirati, zabraniti, unutrašnjoj sili bioenergije da manifestuje svoj poremećaj kroz te simptome. Mi ćemo u stvari zatvoriti prirodni put izlečenja, najprostije rečeno.

Dakle, suština je u ventilu. Isto kao na ekspres loncu, gde će ventil, kada se napravi veliki pritisak, taj višak izbaciti i lonac neće eksplodirati. E, taj ventil su simptomi. Ako se ventil zavrne do kraja, dakle ne izleči, lonac će eksplodirati što znači negativne posledice na um i telo.

Svaki sledeći simptom kojim vas telo sada već ozbiljno upozorava da postoji disbalans, ( neka bolest u začetku ), biće sve komplikovaniji i kompleksniji. U zadnjem mometu komplikovan simptom do te mere da mozak može da se prebaci u komatozno stanje kako bi usporavanjem metabolizma sačuvao to malo energije što je ostalo u telu smanjivši komatoznim stanjem funkcije većine organa. Isto vam je kao sa mobilnim telefonom. Kada kada vam se isprazni baterija na mobilnom npr na 10% sistem sam blokira skoro sve aplikacije koje troše puno energije , od blica na kameri, preko lampe, vibracije kako bi telefon izdržao do sledećeg punjena energijom.

.

.

Kada neka infekcija napadne naš organizam i dobijemo temperaturu, to je zapravo pokušaj našeg organizma da se SAM izbori sa virusom jer telo dizanjem temperature ubija te viruse. To je mač sa dve oštrice jer ako ta temperatura prelazi 40–41. stepen i traje neko vreme, može ceo organizam dovesti u opasnost.

Evo vam još jedan predivan primer iz prirode vezan za temperaturu. Poznato je da su obadi, veoma veliki neprijatelji pčela i da jedan obad može da u minuti uništi oko 40 pčela. Kada obada vešto namame u košnicu, roj pčela počinje da leti gusto oko njega i vibiriranjem svojih trupova one podižu temperaturu oko njih na 47.2 stepena gde se obad bukvalno kuva. Ako bi podigle temperaturu samo još pola stepena više , pčele bi same sebe uništile. Dakle, sve je to priroda savršeno uredila. Problem nastaje kada se oglušimo u zakone prirode ili nas ponekad moderna nauka previše zanese.

Bioenergija kao i akupunktura sama po sebi je za nas na ovom stupnju nauke još uvek uzročno nedokaziva. Medjutim, posledično veoma dokaziva kroz razna isceljenja, pomera granice i nauke i medicine. Pomera granice jer nije ukalupljena u naučno-materijalne obrasce i „naučnu materijalnu  logiku“ koja često negira prirodu. Prirodu ne može nijedna nauka i nijedan religijski Bog da negira. 

Autor :

Ivan M. Dunavski,

strukovni fizioterapeut & predsednik Udruženja bioenergetičara Vojvodine.

.