Masaže za trudnice

Drage Trudnice,

Kao što ste imali priliku da čujete od vašeg ginekologa, masaže za trudnice ( prenatalne masaže ) smeju vam izvoditi isključivo sturkovni ili diplomirani fizioterapeuti. Ona spadaju u grupu visoko rizičnih masaža kao i sve medicinske masaže iz oblasti post-hiruške rehabilitacije.

Odlazak u kozmetičke salone, frizerske salone, kod raznih ljudi sa završenim kursem masaža za trudnice, sa sobom povlači ogromne rizike po vas i po bebu. Iz tog razloga će vam neki ginekolozi reći da ne treba da odlazite na masaže za trudnice, jer ne znaju kod koga ćete otići.

Kod nas u Holističkom institut DUNAVSKI, sve masaže izvode diplomirani i strukovni fizioterapueti, sa minimum 7 godina medicinskog obrazovanja sticanog na prestižnim medicinskim ustanovama kod nas u Evropi. Sa trudnicama radimo od 2003. godine a broj trudnica koji je prošao kroz naše prostorije meri se četvorocifrenim brojem. Neke su dolazile zbor problema sa bolovima u donjem delu ledja, hernijacijama diska, raznim diskopatijama, neuralgijama, a neke su dolazile da se opuste i prepuste našoj magiji masaža.

Saradjujemo sa svim poznatijim gineokoškim ordinacijama u Novom Sadu i Beogradu a verovatno su i neke  doktorke koje vam vode trudnoću , bile kod nas kao trudnice.

.

.

Masaže za trudnice prvi u Vojvodini

Prvi u VOJVODINI smo počeli da radimo masaže za trudnice. Stari ginekolozi su bili skeptični kada smo počinjali,  a sada je već sve postalo normalno. To koji su bili najskeptičniji sada nas najviše preporučuju kod svojih trudnica. Sa njima imamo fenomenalnu saradnju kao i sa par ginekoloških ordinacija iz Beograda.

Masaže za trudnice  su od velikog značaja  trudnicama jer one zbog težine stomaka, često imaju velike probleme pogotovu u lumbo-sakralnom pleksusu. Kako stomak u trudnoći raste tako se menja težište used čega se javljaju bolovi u donjim leđima, cervikalnoj kičmi, okcipitalne (potiljačne ) glavobolje,  cerviko-brahijalni sindrom naročito kod trudnica koje su već imale ispravljenu fiziološku lordozu cervikalne kičme. Propratne pojave su i „olovne“ noge ( otekle noge za koje postoji specijalan tip prenatalne limfne drenaže isključivo za trudnice – PRELID ) usled usporenog rada limfnog sistema jer lifmni sistem nema „pumpu“ ( srce) kao što ima kardio-vaskularni sistem. Zato često dodje do nagomilavanja limfe , obično u nogama.

Kao i u svim drugim slučajevima i za trudnice važi isto pravilo: Uvek je bolje početi delovati preventivno, odnosno početi sa masažama ili terapijama,  pre nego što se počnu javljati bolovi. Naročito kod trudnica koje su u trudnoću ušle sa većim kičmenim deformitetima. Takodje ako je kod trudnice zbog širenja karličnih kostiju došlo do pritiska na mišiće, usporavanja cirkulacije i kompresije krvnih sudova, terapijom se nastoje ublažiti bolovi i ispraviti poremećaj težišta. Ako trudnica počne ranije dolaziti na masaže ili terapije, može izbeći takve probleme.

.

massaggio per donne in gravidanza Roma, massaggio per donne in gravidanza Milano, masszázs kismamáknak Budapest, Massage für Schwangere Frankfurt , Massage für Schwangere Hamburg

Puno trudnica misli da će problem rešiti masažama za trudnice umesto onim medicinskim terapijskim delom. To je nerealno. Svakako da je na masažama veće uživanje ali terapija je koncpirana tako da rešava problem a uživanje i opuštanje su u drugom planu. U svakom slučaju kada dodjete kod nas izložićemo par opcija i preporučiti šta je najbolje. Izuzetak od pravila je gotova  dijagnoza sa kojom dodjete od fizijatra ili nam vaš ginekolog preko telefona saopšti na šta da obratimo pažnju.

.

.

Kontraindikacije kod masaža za trudnice  ( prenatalne masaže )  :

 1. Visoko-rizična trudnoća
 2. Stanje preklampsije (hipertenzivno stanje)
 3. Astma
 4. Derlamalni osip
 5. Dijabetes melitus (šećer)
 6. Višestruke trudnoće ( dvojke, trojke…)

.

Ako ne se nista pronašli ni u jednoj od ovih 6 tačaka, možete uživati u čarima masaža za trudnice.Masaže za trudnice su dozvoljene i izuzetno poželjne od ulaska u 4. mesec pa do 7 dana nakon prebacivanja teramina.

Sve masaže od ulaska u 4. mesec rade se na boku. 30 minuta leži na jednom boku, a drugih 30 minuta na suprotnom boku. Ako trudnica ima problem sa bolom u jednom od bokova, neophodno je da nas informiše o tome.

Sve masaže se mogu raditi parcijalno, sem tantre ,  u trajanju od 30 min. ( samo ledja, samo noge, samo ruke) .

.

POSTOJE 4 TIPA MASAŽA ZA TRUDNICE:

.

1. Relaks masaža za trudnice : Cena 2.500 dinara / 60 min

Relax masaža za trudnice predstavlja najčešće ono što trudnice zovu masažom za trudnice. Ona je izuzetno prijatna opuštajuća masaža. Nije duboka , nije agresivna, nije brza i nije energična.  Intezitet pritiska kod svih masaža za trudnice dogovaramo u hodu. Običnu u prvih par minuta sa par mogućih korekcija tokom masaže. Želimo da izvučemo maksimum za vaše uživanje u tih 60 minuta. Pored mišića želimo i da vaš um bude potpuno opušten i regenerisan. Sve češće uspevamo u tome jer neke trudnice i po tri trunoće dolaze kod nas. Imamo trudnice koje vole malo dublje tehnike i malo intezivnije, pogotovu u regiji trapeza,  dok ovim drugim više prija isti stil masaže samo za par nijasni nežnija. U svakom slučaju ako vam tehnike budu previše duboke ili previše nežne, slobodno recite vašem fizioterapeutu. Nijedna masaža ne sme da vas boli, kao što verovatno čitate na internetu kako je masaža „efikasna“ kad boli.

.

.

2 . Antistres masaža za trudnice : Cena 2.500 dinara / 60 min

Naučne studije utvrdile su da čak 80% svih bolesti se javlja kao posledica stresa. Na stresore uglavnom svesno ne možemo da utičemo, ali zato preventivno možemo kvalitetnom, stručnom i bezbednom antistres masažom anulirati ili umnogome ukloniti akumulirani stres pre nego što ode u vitalne organe, srce, želudac, creva, uro-genitalni trakt i dr.

Glavna razlika izmedju relaks masaže za trudnice i antistres masaže za trudnice je u brzini izvodjenja tehnika kao i u samoj dubini pritiska. Antistres je malo sporija masaža i pokreti su malo površniji i nežniji. Pokreti se izvode tako kao da ostavljaju utisak da su „beskonačni“.

.

3. Medicinske masaže za trudnice (terapijske masaže za trudnice) : Cena 1.500 din/ 30 min

Medicinske masaže za trudnice ,rade se u trajanju od 30 minuta. Ne služe za relaksaciju i uživanje kao relaks, antistres i tantra, već za rešavanje konkertetnog zdravstvenog problema u vidu bola na odredjenom delu tela. Reletavino često čujemo od naših trudnica da su bile u nekim ambulantama ili ordinacijama koje rade medicinske masaže za trudnice, ali da im to nije prijalo i da nisu mogle da se opuste. Zato je važno da znati, da ova grupa prenatalnih medicinskih masaža nema za cilj opuštanje i relaksaciju, već lečenje . Kad izlečimo vaš problem, onda možete nastaviti na neke masaže za trudnice koje odišu hedonizom.  Medicinske masaže za trudnice, se gotovo uvek kombinauju sa aparatima za fizikalnu terapiju  samo onim koji su dozvoljni trudnicama. Trudnicama su zabranjena klasična aparatna fizikalna terapija kakvu radimo obobama koje nisu u trudnoći.

.

4. Bioenergetska masaža za trudnice : Cena 4.000 dinara / 60 min

Bioenergetska masaža za trudnice, predstavlja sublimaciju naše relaks masaže za trudnice ( koja sadrži 5 razuličitih sitlova masaža ) , bioenergetske seanse  i klasične bioenrgetske masaže prilagodjenoj trudnicama. Njeno delovanje se odnosi prvenstveno na onaj energetski deo nas ( um, duh, emocije, strahovi, nagle promene raspoloženja, plakanje). U  zadnje vreme ih uzimaju trudnice koje nemaju nikakvih problema već žele preventivno da deluju na svoj energetski status i da se prepuste totalnom opuštanju. Ona će vas tako opustiti u glavi da ćete poželeti da produžite ostanak kod nas. Obično je uzimaju trudnice kojima je posao stresan, bilo da su i dalje u radnom odnosu, bilo da su na trudničkom. Pomaže kod smirivanja nakon naglih emocioanlnih izliva usled hormonskog disbalansa kod trudnica. Umiruje um i pomaže vam da se što bolje centrirate sami sa sobom. Fenomelna stvar. Posle relaks masaže za trudnice, bioenergetska masaža za trudnice je najprodavanija.

masaža za trudnice novi sad cena, najbolja masaža za trudnice novi sad, holistički institut dunavski, najbezbednija masaža za trudnice, pregnancy massage, masaža za trudnice beograd,

           

5. Tantrička masaža za trudnice : Cena 4.000 dinara / 60 min

Tantra predstsavlja deo taoističke filosofije koja se bavi ljudskom seksualnošću. Još pre 5.000 godina Istočnjački mudraci su shvatili vezu izmedju snage  potisnute ili blokirane seksualne energije i mnogih psiho-somatskih bolesti koji nastaju kao posledica. Ono što su Jung i Frojd otkrili pre oko stotinak godina, kulture Istoka su to znale pre 5.000 godina. Tantru za trudnice mahom uzimaju žene koje su jako energetski otvorene. Otvorene prema sebi, prema prirodi, svojoj duhovnosti, svom telu.

Da ne bi ovde ponovo pisali o samom konceptu tantre i tatnričke masaže, benefitima tantre,  za detalje o koncpetu tantre za trudnice, kliknite OVDE  . Za detaljnije infomacije o samoj filosofiji tantre i tantričkih masaža   klikinite OVDE. Efekti tantre za trudnice su gotovo identični i kod klasične tantričke masaže.  Razlika je samo u 20-ak % tehnika koje su prilagodjene položaju ležanja na bok kod trudnica.

Masira se celo telo, doslovce celo telo sa posebnim akcentom na regiju prve čakre, sračne čakre i krunske čakre. Kao što smo napisali radi se doslovce celo telo, i trudnice koje su stidljive, treba da ostanu na relaksu, antistresu ili bioenergiji za trudnice. Po efektima , ubedljivo TOP 2 najprodavanija masaža za trudnice jer nivo serotonina, dopamina i endorfina koji se luči za vreme tantričke masaže često ima za posledicu i budjenje potisnute seksualne energije. Tako da je osećaj fenomenalan i ne samo za vreme masaže već i nakon masaže. Imamo čak trudnice u nekoj srednjoj trudnoći koje dolaze iz Podgoroice, Osijeka, Sombora, Subotice, na tantru za trudnice.

Povećana seksualna želja u trudnoći

Tantru za trudnice često uzimaju i trudnice koje imaju povećanu seksualnu želju. Prevelika količina seksualne energije, ako se ne fokusira na pravi način, počne predstavljati teret u svakodnevnom životu i žena koje nisu trudne a ne žena koje su u trudnoći i koje se svakodnevno bore sa hormonskim  disbalansima i promenama raspoloženja. O tome u nekom od tekstova koji se nalaze na sajtu i preporukama psihoterapueta svojim klijentkinjama zašto i kad trebaju otići na tantru.

Još jednom napominjemo, ako ste jako stidljivi, nemojte razmišljati u pravcu tantre. To nije masaža za široke narodne mase poput relaksa, antistresa, masaže toplom čokoladom. Tantra je jedan energetski koncpet, jedan put, jedan proces koji se bavi budjenjem potisnute seksualnosti ili balansiranjem seksualne energije. Drevna istočnjačka spiritualna veština.

Ako se pak dvoumite da li bi probali tantru ili ne, a bojite se da vam za prvi put ne bude preveliki zalogaj, svakako uzmite miks za trudnice  ( tantra relaks je soft varijanta tantričke masaže za trudnice, a predstavlja prelazni oblik izmedju klasične relaks masaže za trudnice i tantričke masaže za trudnice ). U svakom slučaju možete uvek reći fizioterapeutu koji vas radi, da bi želeli da nastavite u pravcu tantre ili da se vratite na klasičan relaks za trudnice. A možete i svih 60 minuta ostati na mixu za trudnice ili tantri relaks.  Takodje dogovaramo u hodu . Bitno je samo da budete opušteni i otvoreni prema sebi, da slušate unutrašnje JA šta vam kaže da želi.

.

6. Četiri godišnja doba za trudnice (Quattro stagioni): Cena 3.000 dinara / 60 min

Ono što su trudnice bez ikakvog medjusobnog dogovora koncipirale, sem dogovora sa nama, to su takozvana „Četiri godišnja doba „, gde ima podjednako:

 • RELAKSA za trudnice,
 • ANTISTRTESA za trudnice,
 • BIOENERGIJE za trudnice
 • TANTRE za trudnice,

Od svega po oko 15 min, s tim što se tehnike ne izvode ovim redom koji smo nabrojali jer to ne bi bila masaža već puko demonstriranje tehnika. Sva 4 tipa masaže za trudnice smo tako koncipirali da se oni medjusobno prepliću i dopunjuju i na taj način stvaraju pravu magiju za vreme masaže . Deo  bioenergije i tantre za trudnice, podrazumeva upotrebu samo  bazičnih tehnika iz obe masaže pa je odličan uvod u učenje o totalnom, apsolutnom opuštanju.

Tehnike iz sve četri vrste masaža ( relaks, antistres, bioenergija, tantra) su trudnice same birale kao i proprocije i zastupljenost istih,  probajuci sve masaže i onda izdvajajuci samo delove koji su im se najvise svideli, a koje smo mi posle objedinili u takozvani „Četiri godišnja doba„.  Predstavlja neki srednji intezitet opuštanja u rasponu izmedju klasičnog  relaksa za trudnice i tantre ili bioenegetske masaže  za trudnice koja daje najveće opuštanje.

.

Šta odabrati od masaže za trudnica

Ako se i vama “Četiri godišnja doba“ dopadnu, to će biti odličan uvod da probate na sledećem dolasku tantru za trudnice (tantru relaks za trudnice) .  Medutim, ako vam godišnja doba budu malo previše za prvi put, onda svakako recite vašem fizioterapeutu da bi ste se vratili na klasičan relaks za trudnice. To recite tokom masaže.

Ako odaberete tantru za trudnice i na pola masaže vam se učini da vam je tantra krupan zalogaj za prvi put,  naglasite vašem fizioterapeutu da bi ste se vratili ili na tantru relaks za trudnice ili na “ Četiri godišnja doba “ i mi ćemo ispoštovati  vašu odluku.

.

Da li tantrička masaža može imati kontraindikacija?

Apsolutno ne. Koliko klasična masaža za trudnice može imati kontraindikacija, toliko može imati i tantra za trudnice.

Da li je hipnoza bezbedna u trudnoći?

Da, hipnoterapija u trudnoći je apsolutno bezbedna. Imamo priličan broj trudnica, prvorotki uglavno, koje dolaze na hipnoterapiju kako bi pobedile strah od samog porodjaja. To nije ništa novo. Hipnoza sa uspešno trudnicama se radi u celom svetu od 1952. godine.

.

.

Pratite sva aktuelna dešavanja, akcije , popuste , nagradne igre  na našoj FB stranici :


 • Moram da pohvalim Masaze Dunavski Novi Sad bila sam danas na masazi za trudnice, pa to je divno nesto! Inace taj ko je izmislio masazu to je jedan (sto bi rekli klinci) BOGOTAC a pogotovo ako ste trudni. A POGOTOVO ako kod kuce imate desetomesecnu bebu a opet ste trudni
  Dakle, sve preporuke za Masaze Dunavski, mirno, prijatno, opustajuce, leci telo i dusu

 • Drage mame, ja sam u 8.mesecu trudnoce I zelim sa vama da podelim svoje iskustvo u vezi sa masazama u ovako, za nas delikatnom period zivota. Isprobala sam masazu za TRUDNICE koja je jedna od mnogobrojnih u ponudi Masaze “Dunavski “- Novi Sad I toplo vam je preporucujem. Ostavite sumnju po strain, jer ste u sigurnim rukama. Naravno, u mom izboru je presudila strucnost terapeuta, ali isto tako I njihovo dugogodisnje iskustvo. Osecaj nakon masaze je jedinstven,meni je prijao … sigurna sam da ce I Vama 🙂

 • Pohvalila bih Masaze Dunavski Novi Sad… trudnice, mame, buduće mame i sve dame koje žele da porade na svom telu ili jednostavno žele odmor od svakodnevnih obaveza, najiskrenije preporuke!Drugi dan posle masaže i dalje meditiram… odmor za dušu i telo…. a ipak je nama trudnicama i mamama najpotrebniji .

 • Mame upravo sam se vratila sa masaze koju sam osvojila, moram da pohvalim Masaze Dunavski Novi Sad zaista je bilo divno, okrepljujuce, kao da sam bila u drugom svetu na sat vremena..sve pohvale, preporucila bih svakoj mami da priusti sebi ako moze ovako nesto, pri tom terapeut je zaista divan,pazljiv i kulturan…

 • Ovo je kao da sam meditirala satima . Vrhunsko isksutvo. Žao mi je i što sa prvim detetom nisam znala da postoji masaža za trudnice. Probala sam i Relax i Antistres za trudnice. Oduševljena efektima i masaže i utiskom koji je ostavio fizioterapeut.

 • Prva masaža u životu na kojoj sam zaspala što znači da sam se baš opustila bila. Čak i ranije dok nisam bila trudna nikada mi se nije desilo da zaspem na nekoj relax ili antistres masaži . Ovo je prvi put. Pored odlične masaže ne mogu a da ne pohvalim jako pažljivog terapeuta koji iskusno drži sve konce u rukama od ambijenta , sveća i muzike. Muzika je isto vrh . Volim profesionalce koji obraćaju pažnju na svaki detalj… Kad se porodim ,dolazim da skidamo celulit .

 • Sve preporuke za masažu Dunavski za trudnice.U opuštajućem ambijentu i uz stručnost terapeuta, ulaskom u 4.mesec trudnoće, ukoliko nemate nekih kontraindikacija za masažu i posavetovali ste se sa svojim ginekologom, priuštite sebi uživanje i opuštanje kakvo ste zaslužile. A zašto masaža u trudnoći? Zato što će vas osloboditi tenzije i grčeva u mišićima, a ublažiće i nervozu – tokom masaže se oslobađaju „dobri“ hormoni dopamin i serotonin, a nivo hormona stresa opada. Trudnice koje redovno idu na masažu znatno ređe imaju problema sa spavanjem, a manje pate i od zadržavanja tečnosti i oticanja nogu. Veliki pozdrav i još jednom sve preporuke od dr Davidović

 • Dragi Ivane, pošto ovde još uvek nemate kategoriju postnatalna masaža iliti masaža porodilja, ja ću ovde prepričati moje utiske u par rečenica a u našem, sada već šestomesečnom druženju.

  Ovako, masaže Dunavski mi je preporučila moja doktorka koja mi je vodila obe trudnoće. Otišla iz radoznalosti da vidim kako ta stvar sa masažama funkcioniše i ima li efekta. Nikad nisam ni čula dok mi doktorka nije rekla da postoje masaže i za trudnice mada sam na redovne masaže ranije često odlazila dok nisam ostala trudna. Svaki zakazani termin kod Ivana , bio je uvek ispostovan a neretko mi je i produžavao masažu. Prostorija uvek topla, provetrena, mirisljavi peskiri , nakon početka masaže dezinfekcija ruku i dlanova, sve ostavlja utisak profesionalca.
  Kada sam rekla mojoj doktorki da želim da se porodim kod kuće, malo je bila zatečena a onda je rekla da bi valjalo da pored dule ( žene koja vodi porodjaj, kao i pored nje da tu bude i Ivan jer će mi nakon porodjaja i te kako trebati dobra masaža, kako zbog limfe koja ce se gomilati na par mesta u telu a tako i zbog pravilnijeg i bržeg opuštanja mišića nakon silnih kontraktcija pred i za vreme porodjaja i jednostavno da me energetski što pre digne a i pratio je sve promene na mom telu zadnj 3 meseca svake nedelje po jednom.
  Čim ga je moj muž pozvao , za 15 min je bio tu komplet u uniformi, sa maskom, rukavicma… Ma komplet 🙂 . Pošto sam prošla i sa njim teoretski pripremu još 3 puta šta kada treba da radim , šta ako bude ovako, šta ako bude onako … videvši da me savladava strah polako kako se porodjaj primiče, konstantno me je zasipao gomilom duhovitih viceva, anegdota sa masaža gde smo se svi smejali u glas i to je ono što vam u tim mometima puno znači da ne razmišljate previše o mogućnostima na stvari krenu naopako.
  Kada je porodjaj ušao u finalnu fazu, moj suprug to nije mogao da izdrži i izleteo je iz sobe a sama činjenica da imate jedno čvrsto muško tu uz vas kad vam je najteže, neprocenjivo.

  Sve se super završilo. Rodio se Djole., ja van sebe od srece, Scena koju takodje nikada neću zaboraviti dok sam živa, bila je kada me je Ivan nakon porodjaja zagrlio i kada smo se i on i ja rasplakali u istom momentu. Slavilo se do ranih jutarnjih časova 🙂 🙂

  Što se tiče kvaliteta masaže, pa neću trošiti rečiti i ponavljati neke komentare koju su već mnogo puta napisani i ovde na sajtu i na raznim forumima o masažama Dunavski . To je naš Vojvodjanski brend. Masaža vam u tom trenutku treba kao žednom voda. Skroz ste malaksali , premoreni , iscrpljeni, adrenalih tek posle kreće i sve se to aktivira u istom mometnu ali dobra masaža istog momenta i sve nestaje kao rukom odnešeno. Bez lažne skromnosti sam srećna što poznajem ovo divno biće i ovog izuzetnog profesionalca..
  P.S. Mamike, ako planirate porodjaj kod kuće . i ne sanjate koliko će Vam dobra i stručna masaža povratiti energiju i opustiti celo telo. Njega obavezeno stavite na to-do listu .

 • Sve pohvale za masažu za trudnice! Zaista vredi dati sebi malo oduška u ovom (po svemu) drugom stanju. Stručnost i profesionalizam, dovoljno za potpuno opuštanje. HVALA!

 • У трећем месецу трудноће почео ми се јављати бол у кичми у висини кукова. Трепела сам мислећи да ће да прође али је сваки дан био све јачи. Позвала сам моју докторку која ми води трудноћу а она ми је само рекла да користим гавез гел. Пошто је бол био све јачи а гавез није дао никакав ефекат позвала сам физио центар Дунавски , попричала са Иваном и заказала термин. После 5 терапије бол је нестао у потпуности а већ после 2 терапије осетила сам велико олакшање. Од тада идем редовно на сваких 15 дана на масаже за труднице по савету моје докторке.

 • Еj ja sam isto išla kod njih samo sam bila kraj sedmog meseca kada sam dobila išijas. Nisam mogla ni da hodam ni da sedim.U školi za trudnice sam od jedne trudnice čula za Dunavski i odmah u pauzi sam nazvala da zakazem pregled . Javila mi se neka devojka i rekla da je prvi slobodan termin tek za 10 dana i da je sve popunjeno. Kada sam joj rekla da sam trudnica koja ima išijas da imam velike bolove rekla mi je da će da pokušaju da me ubace što ranije. Posle par minuta me pozvao Ivan i rekao da dodjem odmah kod njih . 10 terapija je bilo potrebno ali sam vec posle trece osetila veliko olakšanje. Mogla sam bez bolova da ustanem iz kreveta i bez bolova da ustanem sa stolice. Nastavila sam posle da idem kod njih preventvino na terapije. Ovim putem želim još jednom da kažem veliko hvala ovim dobrim ljudima Tijani, Ivanu i Renati i da im poželim još puno uspeha kod ostalih pacijentkinja.

  Vanja R.

 • Ja sam u 6. mesecu trudnoce i pre par dana sam pocela da osecam bolove u gornjem delu ledja i taj bol se spustao niz ruku uz povremeno trnjenje ruke a ponekad se to trnjenje prenosilo na grudnu kost. Danas mi je 4. terapija koju sam uradilau fizio centru Dunavski i bol se samo javlja povremeno i vise nije tako snazan a imam jos 3 terapije koje moram da uradim. Prezadovoljna sam narocito Ivanovim pristupom i njegovom posvecenoscu svakom pacijentu jer sam imala prilike da upoznam u hodniku jos puno njih koje su cekale svoju terapiju i delile su moj stav .

 • Smišljam šta da napišem jer komentar je svakako obavezan kada su Ivanove zlatne ruke u pitanju.
  Dolazim do zaključka da je teško opisati koliko mi je pomogao kroz maltene celu trudnoću, tih 1h nedeljno dolazaka su me držali u životu, bilo mi je teško kad je rekao da ide na neki malo duži godišnji odmor, samo sam se nadala da će se vratiti dok se ne porodim.
  Mora se probati!
  Sve preporuke i savetujem svakoj trudnici da sebi priušti takav ugođaj jer to apsolutno zaslužujemo. A Ivan zaslužuje da se o njemu priča i kod njega dolazi.
  P.S. Ove nedelje donosim USB da mi prebaciš i svoje sjajne muzičke mikseve. 🙂

 • Drage moje trudnice, ali i ostali posetioci, želim sa Vama da podelim svoje iskustvo 😊 Naime, godinama idem na masažu i kad sam ostala trudna morala sam da potražim kvalifikovanu osobu za to, jer kao što znate na tržištu se svašta nudi! I na netu sam pronašla Ivanov sajt… Prvi utisak je bio da je sam sajt medicinski i profesionalno odrađen i takav je bio i Ivan pri prvom susretu! Ali + ogromna pozitivna energija, osmeh, ljubaznost… Masaža za trudnice je sjajna!!!!!! Pomaže Vam da se osećate posebno relaksirajuće! Puni ste energije i sve podnosite lakše!!! Ukoliko imate problem sa leđima, on prosto ne staje nakon samo jedne masaže(bar je tako u mom slučaju)! I to je vreme koje treba da izdvojite da ugodite sebi ali i svojoj bebi 😊😊😊
  Ali, tu se priča ne završava, bar moja😉, tek nakon porođaja su Vam potrebne Ivanove zlatne ruke😊 Svi fizioterapeuti kod kojih sam bila su smešni!!!!

  Za svaku toplu preporuku svima nama.
  Ivan is the best❤️

 • Drage trudnice,

  Čula sam u školici za trudnice konkretno ovde u Zmaju gde idem, od nekih medicinskih sestara koje nam drže predavanja da nije dobro raditi masaže za trudnice jer izazivaju porodjaj pre vremena . Kakva su vaša iskustva ? Moja doktorka nema ništa protiv da nastavim sa masažama za trudnice . Zbunjena sam ……..

 • За жену која се налази у трудноћи и притом има проблема са кичмом и ишијасом, који до тада никада није имала, поред гинеколога најважније је да има доброг и искусног физиотерапеута који има искуства са трудницама. Не мислим на масере којих има на стотине по салонима лепоте, већ на медицински школоване физиотерапеуте. Ја сам ту сигурност и стручност нашла у физио центру Дунавски. Иван је један велики стручњак, миран , сталожен, једна предивна особа као и његово особље. И након порођаја наставићу да будем њихов пацијент а они поред медицинског дела нуде и најбоље масаже у целом граду 🙂 🙂 🙂 🙂

  Поздрав од Татајне и Марка који ће се родити ових дана 🙂

 • Hvala Fizio centru Dunavski na savršenim relaks masažama, koje su učinile da moja trudnoća od početka do samog kraja prodje što bezbolnije i opuštenije. Sve pohvale za stručnost. Kao lekar ( neurolog ) apsolutno preporučujem svim trudnicama !

  dr A.D

 • 10 + to je ocena. Savršeno . Dozirano sve koliko treba i gde treba. Ne treba ništa da im kažete samo legnete, zatvorite oči i uživanje može da počne. I kad se porodim nastaviću da ih posećujem. Vladislava je divan fizioterapeut. Empatična, tiha , fina . Zadovoljstvo mi je što sam vas oktrila.

 • Dobila preporuku od moje doktorice koja mi vodi trudnoću jer je i ona obe trudnoće odlazila kod njih. Malo me je uplašio komentar neke žene koja nam je vodila školu za trudnice koja je rekla kako navodno masaža za trudnice može da izazove prevremeni porodjaj. Pozvala sam moju doktoricu i pitala je za njeno mišljenje , na šta se ona samo nasmejala i rekla da su to praistorijske gluposti dok su masaže bile zabranjene trudnicama još pre 20 godina. U Americi , Nemačkoj , Engleskoj masaža trudnica je nešto najnormalnije i svaka trudnica treba da ide pogotovu u devetom mesecu kada stomak postaje još veći.

 • Kada sam trazila masaze za trudnice izaslo mi je svasta na Guglu. Od kozmetickih salona , masera sa svakakvim kursevima, frizerki koje rade izmedju ostalog i masaze za trudnice . U skoli za trudnice sam i ja dobila preporuku za holisticki institut Dunavski od nekih zena koje su isle kod njih i pre trudnoce. Pitala moju doktoricu sta misli o njima , rekla je da ih ne poznaje licno ali da je je cula odlicne komentare od svojih pacijentkinja jer su svi fizioterapeuti i da joj da uliva poverenje. Otisla , prezadovoljna izasla i zakazivala sam barem 2 puta mesecno do devetog meseca a onda sam svake nedelje. To mene preporodi . Ja ne mogu da vam docaram taj osecaj kako se osetim posle te njihove masaze za trudnice. i sad posle porodjaja odlazim kod njih .

 • Najvažnije je da onaj ko radi masaže za trudnice bude strukovni ili viši fizioterapeut. Nije važo da li radi kod sebe u stanu ili u nekoj ambulatni. Bitno je njegovo znanje . Bitno je da bude stručan da prepozna šta sme a šta nikako ne sme. Danas nažalost svi rade svašta tako da kada sam tražio supruzi gde ću zakazati masažu za trudnice, svašta sam video. Pre par nedelja mi je bila jedna trudnica na pregledu koja je bila u nekom kozmetičkom salonu na masaži i ta priučena maserka joj je napravila hematom na posteljici. Kada sam to video na ultrazvuku , prvo sam mislio da je možda pala ili je muž tukao. No kada mi je ispričala priču ostao sam u šoku. Da se to desilo mojoj ženi , tom kozmetičkom salonu bi svakako poslao zdravstvenu inspekciju da utvridmo činjenično stanje o medicinskim kompetencijama te maserke koja je ženi napravila hematom.

  Samo iz tog razloga mi ginekolozi izbegavamo da preporučujemo trudnicama masaže jer ne znamo da li će otići kod fizioterapueta ili završiti kod neke maserke, šminkerke , kozmetičarke .

 • Na ulasku u deveti mesec sam osetila bol negde na pola zadnjice koji se nije smanjivao. Rekla sam doktorici da imam bol tu i da mi se čini da se bol povećava kako se približava termin. Rekla mi je da ja samo šetam i da nema problema da tu treba nešto da se otkoči a to može samo šetnjom da se otkoči. Šetala sam više ali je bol postao nepodnošljivo jak . Opet sam je zvala jer sam već u sledeći petak imala zakazan porodjaj a nisam smela carski zbog problema sa trbušnim zidom. Ona mi ljutito rekla , šta ? Još to nisi sredila ??? Nadji nekog neka ti to reši. Zvlala sam par ordinacija niko nije hteo da prihvati da me radi jer sam bila pred porodjajem a nisam mogla od bolova da hodam. Nosili su me. Ivan me ekspreno zakazao za ponedeljak van radnog vremena jer je kod njih uvek gužva i radili smo ujutru i uveče terapije. Ja sam bukvalno posle četrte mogla da stanem na nogu a posle pete terapije otišla na porodjaj ali bukvalno. Bilo mi je mnogo bolje , ne u potpunosti ali sam svesna da se ovakve stvari ne rešavaju za 5 dana . Tako da nemojte uvek u svemu slušati svoju doktoricu kad su bolovi u pitanju. Pitajte joše nekog lekara.

 • #Vuletova mama , Tako je i meni moja doktorka rekla kao samo ti šetaj i nema problema. Čim se bol pojačao a ona nastavila sa istom pričom odmah sam promenila ginekologa. Smatram ako neko nije u stanju da me posavetuje za neki manji problem od porodjaja, kako će mi onda voditi trudnoću. Da se neko za moj novac zeza sa mojim zdravljem to neću. I složiću se sa tvojim zaključkom da se obavezno konsulutuje još neki ginekolog.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.