Masaža za trudnice

Masaže za trudnice prvi u Vojvodini

Masaže za trudnice  su od velikog značaja  trudnicama jer zbog težine stomaka, često imaju velike probleme pogotovu u lumbo-sakralnom pleksusu. Kako stomak u trudnoći raste tako se menja težište used čega se javljaju bolovi u donjim leđima, cervikalnoj kičmi, okcipitalne (potiljačne ) glavobolje,  cerviko-brahijalni sindrom naročito kod trudnica koje su već imale ispravljenu fiziološku lordozu cervikalne kičme. Propratne pojave su i „olovne“ noge ( otekle noge za koje postoji specijalan tip prenatalne limfne drenaže isključivo za trudnice – PRELID ) usled usporenog rada limfnog sistema jer lifmni sistem nema „pumpu“ ( srce) kao što ima kardio-vaskularni sistem. Zato često dodje do nagomilavanja limfe , obično u nogama.

Prvi u VOJVODINI smo počeli da radimo masaže za trudnice. Stari ginekolozi su bili skeptični kada smo počinjali,  a sada je već posle toliko godina sve postalo normalno. 

Kao i u svim drugim slučajevima i za trudnice važi isto pravilo: Uvek je bolje početi delovati preventivno, odnosno početi sa o puštajućim masažama , medicinskim masažama ili ( PTP ) terapijama,  pre nego što se počnu javljati bolovi. Naročito kod trudnica koje su u trudnoću ušle sa većim kičmenim deformitetima, raznim oblicima diskopatija, neuralgija, hernijacija a da to možda tada nisu ni znale. Takodje ako je kod trudnice zbog širenja karličnih kostiju došlo do pritiska na mišiće, usporavanja cirkulacije i kompresije krvnih sudova, terapijom se nastoje ublažiti bolovi i ispraviti poremećaj težišta. Ako trudnica počne ranije dolaziti na masaže , PTP terapije, može izbeći gomilu probleme kasnije .

POSTOJI 5 VRSTA MASAŽA ZA TRUDNICE:

.

1. Relaks masaža za trudnice : Cena 3.000 dinara / 60 min

Relax masaža za trudnice predstavlja najčešće ono što trudnice zovu masažom za trudnice. Ona je izuzetno prijatna opuštajuća masaža. Nije duboka , nije agresivna, nije brza i nije energična.  Intezitet pritiska kod svih masaža za trudnice dogovaramo u hodu. Običnu u prvih par minuta sa par mogućih korekcija tokom masaže. Želimo da izvučemo maksimum za vaše uživanje u tih 60 minuta. Pored mišića želimo i da vaš um bude potpuno opušten i regenerisan. Sve češće uspevamo u tome jer neke trudnice i po tri trunoće dolaze kod nas. Imamo trudnice koje vole malo dublje tehnike i malo intezivnije, pogotovu u regiji trapeza,  dok ovim drugim više prija isti stil masaže samo za par nijasni nežnija. U svakom slučaju ako vam tehnike budu previše duboke ili previše nežne, slobodno recite vašem fizioterapeutu. Nijedna masaža ne sme da vas boli, kao što verovatno čitate na internetu kako je masaža „efikasna“ kad boli.

.

.

2 . Antistres masaža za trudnice : Cena 3.000 dinara / 60 min

Naučne studije utvrdile su da čak 80% svih bolesti se javlja kao posledica stresa. Na stresore uglavnom svesno ne možemo da utičemo, ali zato preventivno možemo kvalitetnom, stručnom i bezbednom antistres masažom anulirati ili umnogome ukloniti akumulirani stres pre nego što ode u vitalne organe, srce, želudac, creva, uro-genitalni trakt i dr.

Glavna razlika izmedju relaks masaže za trudnice i antistres masaže za trudnice je u brzini izvodjenja tehnika kao i u samoj dubini pritiska. Antistres je malo sporija masaža i pokreti su malo površniji i nežniji. Pokreti se izvode tako kao da ostavljaju utisak da su „beskonačni“.

.

3. Medicinske masaže za trudnice (terapijske masaže za trudnice) : Cena 2.000 din/ 30 min

Medicinske masaže za trudnice ,rade se u trajanju od 30 minuta. Ne služe za relaksaciju i uživanje kao relaks, antistres , već za rešavanje konkertetnog zdravstvenog problema u vidu bola na odredjenom delu tela. Reletavino često čujemo od naših trudnica da su bile u nekim ambulantama ili ordinacijama koje rade medicinske masaže za trudnice, ali da im to nije prijalo i da nisu mogle da se opuste. Zato je važno da znati, da ova grupa prenatalnih medicinskih masaža nema za cilj opuštanje i relaksaciju, već lečenje . Kad izlečimo vaš problem, onda možete nastaviti na neke masaže za trudnice koje odišu hedonizom.  Medicinske masaže za trudnice, se gotovo uvek kombinauju sa aparatima za fizikalnu terapiju  samo onim koji su dozvoljni trudnicama. Trudnicama su zabranjena klasična aparatna fizikalna terapija kakvu radimo obobama koje nisu u trudnoći.

.

4. Bioenergetska masaža za trudnice : Cena 4.000 dinara / 60 min

Bioenergetska masaža za trudnice, predstavlja sublimaciju naše relaks masaže za trudnice ( koja sadrži 5 razuličitih sitlova masaža )  i klasične bioenrgetske masaže prilagodjenoj trudnicama. Njeno delovanje se odnosi prvenstveno na onaj energetski deo nas ( um, duh, emocije). Ovu masažu uglavom uzimaju trudnice koje  žele preventivno da deluju na svoj energetski status i da se prepuste totalnom opuštanju.  Obično je uzimaju trudnice kojima je posao stresan. Pomaže kod smirivanja nakon naglih emocioanlnih izliva usled hormonskog disbalansa kod trudnica. Umiruje um i pomaže vam da se što bolje centrirate sami sa sobom. Fenomelna stvar. Posle relaks masaže za trudnice, bioenergetska masaža za trudnice je najprodavanija.

masaža za trudnice novi sad cena, najbolja masaža za trudnice novi sad, holistički institut dunavski, najbezbednija masaža za trudnice, pregnancy massage, masaža za trudnice beograd,

.

6. Četiri godišnja doba za trudnice (Quattro stagioni): Cena 5.000 dinara / 60 min

Ono što su trudnice bez ikakvog medjusobnog dogovora koncipirale, sem dogovora sa nama, to su takozvana „Četiri godišnja doba „, gde ima podjednako:

  • RELAKSA za trudnice,
  • ANTISTRTESA za trudnice,
  • AJURVEDA masaže za trudnice
  • TERAPEUTSKE za trudnice,

Od svega po oko 15 min, s tim što se tehnike ne izvode ovim redom koji smo nabrojali jer to ne bi bila masaža već puko demonstriranje tehnika. Sva 4 tipa masaže za trudnice smo tako koncipirali da se oni medjusobno prepliću i dopunjuju i na taj način stvaraju pravu magiju za vreme masaže . Deo  ajurveda masaže i terapeutskih masaža za trudnice, podrazumeva upotrebu najefikasnijih tehnika iz obe masaže pa je odličan uvod u učenje o totalnom, apsolutnom opuštanju.

Tehnike iz sve četri vrste masaža ( relaks, antistres, ajurveda i terapeutske ) su trudnice same birale kao i proprocije i zastupljenost istih,  probajuci sve masaže i onda izdvajajuci samo delove koji su im se najvise svideli, a koje smo mi posle objedinili u takozvani „Četiri godišnja doba„.  Predstavlja ubedljivo najbolju masažu za trudnice po stepenu opuštanja.