Masaža vulkanskim kamenjem

Masaža vulkanskim kamenjem spada u kozmetičku „c3“ grupu masaža. Po stepenu realnog opuštanja nalazi negde u rangu sa deep relaks masažom, čak možda za par nijansi i ispod relaks masaže.

Ruku na srce, nema većih benefita ni preveliki tonus u mišića, rešavanje bolova a nema ni za opuštanje uma. Ima ljudi kojima se jako dopada, to poštujemo ali nije neka masaža „za preporučiti “ kao što je to naša čuvena Deep relaks masaža, ili masaža Dunavski ili  Bioenergetska masaža.

Sada se verovatno pitate, pa zašto je  masaža vulkanskim kamenjem onda još uvek  popularna ?

Prvi odgovor jer zato što je to najprikazivanija masaža u filmovima svih produkcija. Drugi razlog su neistiniit benefiti oko ove masaže koji se veštački napumpavaju od harmonizovanja „duše i tela“ do nekih drugih neistina. Treba ipak biti realan, ovo je ipak samo masaža iz „c3“ grupe.

.

Kako se izvodi masaža vulkanskim kamenjem

Istina je da je to jedna nežna prijatna, umirujuća masaža gde se umesto ruku, dlanova, koristi vulkansko kamenje. Postoje dva načina kako se radi ova masaža.

  1. Kamenje se samo poredja na telu klijetnkinje i tako stoji nauljeno izvesno vreme. Ono što je nezgodno u kod ove masaže jeste nauljeno kamenje koje će i pri najmanjem pokretu da sklizne sa vaših ledja, ruke…
  2. Kombinovana prva varijanta gde kamenje stoji na telu, a sa druga dva kamena se vrši pritisak na odredjene delove tela. Osećaj sličan kao dok ležite leti na plaži, na zagrejanom Suncu. Samo što će temperature kamena da padne nakon 4-5 minuta kad se izvadi iz lonca gde se grejalo.

Kamenje se zagrejava do temperature do 41+/-2 stepena Celizijusa.

Pri masaži vulkanskim kamenjem koristimo cak 4  kompleta kamena (ukupno 45 različitih veličina I oblika) od onih najsitnijih za izmedju prstiju do onih krupnijih, težih koji se zagrejani stavljaju na odredjene delove tela.

Kontraindikovani su:  srčani bolesnici, trudnice, osobe sa proširenim venama, sa visokim krvnim pritiskom, u slučajevima mikro i makro krvarenja, za vreme menstruacije, pacijenti sa infekcijama na koži.

.

.


  • Jedina masaža koja me opustila do kraja i prvi put u životu da sam zaspala i to čak 3 puta na masaži. Od sinoć,za mene više druge masaže ne postoje sem vulkanskog kamenja . Svakako moja preoporuka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.