Masaža toplom čokoladom

Masaža čokoladom predstavlja prelepo iskustvo.

Baza preparata je bademovo ulje koje je toliko blago da ga za masažu mogu koristiti deca i trudnice. Sa svim svojim sastojcima, mineralima, proteinima, nezasićenim masnim kiselinama i vitaminima A, B1, B2, B6 i E koji usporava starenje koze povecava i sposobnoš hidratacije, daje odmah vidljive efekte nakon masaže. Čokoladom ili kakao buterom se podstiču nadražaji koji smiruju i opuštaju zbog oslobađanja serotonina i endorfina (hormona sreće).

Kakao, glavni sastojak preparata, sadrži polifenole koji vezuju slobodne radikale i neutrališu ih i tako štite kožu od preranog starenja. Sadrži mnoge minerale kao što su magnezijum, kalijum, fosfor i gvožđe, vitamine kao i ulje badema i aminokiseline neophodne sastojke koji nas održavaju u dobrom zdravlju.Upravo endorfin, koji opušta mozak, deluje na kožu stimulišuće i obnavljajuće.

Osim što poboljšava teksturu kože, čokoladna masaža je snažno tonificira, i svojim obnavljajućim svojstvima potiče proizvodnju kolagena i elastina, što joj osigurava potrebnu čvrstoću i napetost.

Razlika izmedju masaže toplom čokoladom i relaks ili antsitres masaže je samo u tome što se kod masaže toplom čokoladom umesto ulja, koristi rastopljena smesa tople čokolade. Benefiti su isti, gotovo identični kao kod relaks masaže.

Takođe spada u poslednju grupu masaža (kozmetičarske ili jutjub masaže) po količini benefita koje kurs maseri najčešće uče preko interneta.

 

 

 


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.