Masaža bambusom

U Aziji drvo bambusa simbolizuje snagu i fleksibilnost, jer za jedan mesec može narasti čak 10 m. Okrugla, glatka i kompaktna tekstura drveta čini bambus fantastičnim originalnim alatom koji daruje bogatstvo različitih doživljaja u toku masaže.

Kineski, indonežanski i japanski rituali i mitovi obiluju pričama o bambusu kao simbolu životne energije. Bambus se takodje smatra i simbolom  prosperiteta, seksualnosti i plodnosti. U Kini, snopovi bambusa i dalje simbolizuju večnu mladost, snagu, prosperitet i mir. Ono što se danas mnogima čini novom tehnikom, masaža bambusom, svoje korene ustvari vuče iz nekih drevnih vremena kada je, čini se, bila mnogo više od terapeutske procedure.

Masaža bambusom dovodi do opuštanja i blagotvornog delovanja na mišićnu fasciju, ali i do blagotvornog i blagog elektromagnetnog delovanja na same mišiće.

Masaža bambusom je tehnika koja uključuje štapove u proces masaže kako bi omogućila fizioterapeutu da uradi što bolju masažu dubokog tkiva. Sama masaža blagotvorno deluje na prokrvljenost mišića i pospešuje cirkulaciju, potpomaže limfnu drenažu i izbacivanje toksičnog sadržaja nagomilanog u mišićima, pružajući pritom dubok osećaj relaksiranosti i opšteg blagostanja.

.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.