Lomi-Lomi

Drevno havajsko verovanje kaže da ideja koja obuzme čoveka može u tolikoj meri da blokira njegovu unutrašnju energiju, da čak i mišići popucaju! Da bi to sprečili polinezijski vračevi su, koristeći osnovne postulate havajske „huna“ filozofije, osmislili masažu koja eliminiše negativnu energiju i opušta telo. Nazvali su je „lomi-lomi“, ili masaža „ruke koje vole“.

Lomi-lomi je izuzetna nesvakidasnja vrsta masaže jer se koristi posebna tehnika izvođenja ove masaže. Terapeut koristi šake samo prilikom nanošenja ulja (kontaktnog sredstva) na deo tela koji će se tretirati, a samu masažu izvodi pomoću podlaktica i laktova. Izvode se dugi pokreti, jakog intenziteta a samim time se preporučuje osobama kojima više prija takav vid masaže.

„Lomi-lomi“ masaža počinje od stopala pa naviše, maser pritom insistira da se pacijent opusti i, što je izuzeto važno, da veruje da će mu pomoći. Pokreti masera liče na „talase koji se kreću kroz vodu“.

Bez obzira što je dobila naziv „lomi-lomi“ ova havajska masaža ništa ne prelama, već oslobađa od natoložene negativne energije.

 

*** Pored standaradnih ulja koja koristimo: Lavanda, Grejp, Čokolada, Čokoholik, Kokos, Limun, Pomorandža, Jojobla, Mandarina, Cimet, Brsljen, Kamfor, Ruzmarin, svakako ne možemo a da ne pomenemo ekskluzivzu :  ARGAN , KAKAO BUTER i SHEA BUTER ( koji imamo jedini u Vojvodini u izvornom nerafinisanom stanju kakav se pravi i u Africi). Naša ulja nisu iz apoteke što znaci da nisu radjena na bazi parafina (inače derivata nafte) sa raznim ekstraktima i veštačkim bojama. Naša ulja su apsolutno priorodna  za čiji kvalitet se brine naš tehnolog.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.