Lomi-Lomi

.

Drevno havajsko verovanje kaže da ideja koja obuzme čoveka može u tolikoj meri da blokira njegovu unutrašnju energiju, da čak i mišići popucaju.

Da bi to sprečili polinezijski vračevi su, koristeći osnovne postulate havajske „huna“ filozofije, osmislili masažu koja eliminiše negativnu energiju i opušta telo. Nazvali su je „lomi-lomi“, ili masaža „ruke koje vole“. Dakle, prevod nema veze sa bukvalnim značenjem na našem jeziku što mnoge odbija od ove masaže.

Masaža Lomi-lomi je nesvakidasnja vrsta masaže jer se koristi posebna tehnika izvođenja ove masaže. Terapeut koristi šake samo prilikom nanošenja ulja za  masažu na deo tela koji će se tretirati, a samu masažu izvodi pomoću podlaktica i laktova. Izvode se dugi pokreti, jakog intenziteta a samim time se preporučuje osobama kojima više prija takav vid masaže.

„Lomi-lomi“ masaža počinje od stopala pa naviše, maser pritom insistira da se pacijent opusti i, što je izuzeto važno, da veruje da će mu pomoći. Pokreti masera liče na „talase koji se kreću kroz vodu“.

Bez obzira što je dobila naziv „lomi-lomi“ ova havajska masaža ništa ne prelama, već oslobađa od natoložene negativne energije i duboko relaksira mišiće. Po benefitima je slična kao Menadžer masaža ali je dosta slabija po ukupnim efektima jer ipak dolazi za drugog kraja zemljine kugle koji nije karakterističan za naše poimanje masaže.

.

.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.