Limfna drenaža ( kozmetička ) COLYD

Kozmetička limfna drenaža, „Colyd“ ( KOLID ) poznata je u  Srbiji samo kao „limfna drenaža“ . Termin je prilično opšt, neodredjen i često  zbunjuje ljude koji ne znaju koja limfna drenaža im ustvari treba za problem koji imaju. 

.

Neadekvatna i nestručno izvedena limfna drenaža, vaš problem može dodatno zakomplikovati. Kozmetička limfna drenaža se koristi ili za pripremu odredjenog dela tela ( kože) za neki kozmetički postupak ili za izbacivanje viška vode u nogama, rukama, ali kod najjednostavnijih mogućih slučajeva. Medjutim  ako ne znate jasan uzrok oticanja nogu ili ruku, jako je rizično odlaziti na kozmetičke limne drenaže jer vam pritisak za kratko vreme može skočiti jako puno. Možete dobiti strahovito snažne glavobolje ili pomućen vid.  U tom slučaju uvek je preporuka ići na medicinske limfne drenaže, kada ne znate uzrok.

.

Ako i limfna drenaža pokrene neki problem koji ne znate da imate, školovani fizioterapeuti će vam uvek pružiti adekvatnu medicinsku pomoć , tako da ste tu najsigruniji. Limfa jeste samo tečnost, ali ta tečnost odredjuje mnoge funkcije u našem telu i ne treba se igrati olako sa njom, poput odabiranja bilo kakve lifmne drenaže.

.

Kozmetička limfna drenaža ( KOLID) ne predstavlja pravi strukturalni oblik kao ostale lifmne drenaže koje služe za razbijanje limfedema u zavisnosti od uzroka zbog kog su nastale. Uglavnom u Srbiji predstavlja izmenjenu relaks masažu koja se prodaje kao „limfna drenaža “. Dosta ljudi u kod nas ne zna  da postoji mnogo više oblika medicinskih limfnih drenaža i kozmetička limfna drenaža im je sinonim za limfnu drenažu.

.

.

.

Medjutim, to može biti opasno jer ako imate neki problem, otićiće te negde na “ limfnu drenažu “ a  pitanje je šta ćete zaista dobiti. Ono što je neko učio na kursu , ne znači da je to baš ono što vama treba. Problem dodatni je kada zovete negde ( sem ambulatni i ordinacija ) da pitate da li rade limfnu drenažu, niko vas ne pita koja lifmna drenaža vam treba ( HILD, POLID, ONKOLID, PRELID, MELID ). Uglavnom je odgovor :“ Da, dodjite, radimo “ ….

.

Limfna drenaža ( kozmetička)  se najstrože se zabranjuje kod  :

  • trudničkog oticanja nogu
  • stanjima nakon hiruških intervencija
  • hemioterapije.
  • stanja aktivnog tumora
  • upaljenih limfnih čvorova
  • stanja nakon liposukcije, BBL-a, implementiacije silikona, transfera masti ,

>> Mogu je raditi : maseri sa završenim kursom limfne drenaže ili strukovni/ dipl. fizioterapeuti. >>

Cena : 30 min / 2.000 din. 45 min / 2.500 din. 60 min / 3.500 din