Kurs terapeutske masaže

U ovom delu sajta pod KURSEVI TERAPEUTSKE MASAŽE IMATE NEKOLIKO KURSEVA KOJE RADIMO :

 • Kursevi teraeptuskih ( terapijskih ) masaža
 • Naša škola bola
 • Kurs terapije bola
 • Kurs dijagnostike bola
 • Kurs terapija akutnog bola
 • Kursevi anatomije za masere

KURSEVI TERAPEUTSKIH MASAŽA

Kurs terapeutskih masaže predstavlja jedan od krunskih dragulja naše škole masaže. Bez lažne skromnosti smo jedini u Srbiji uspeli da objedinimo tekovine savremene medicine ( za one koji nisu iz sveta medicine)  i Istočnjake medicine i zato je ovo jedan od najprodavanih kurseva u Pragu i Bratislavi ( pored Hrvatske i Srbije ). Ime terapetuska masaža ili terapeutske masaže, smo stavili samo iz tog razloga jer je u Srbiji to odomaćen termin koji se pogrešno interpretira. Da ne bi bilo zabune kod onih koji žele da nauče prave terapeutske masaže, stavili smo oba imena.

Inače ovu grupu masaža završavaju kod nas i  svršeni studenti MEDICINSKOG FAKULTETU U NOVOM SADU smera za FIZIOTERAPEUTE kao i mladi lekari koje zanima Istočnjačka medicina, što je još jedan dokaz naše stručnosti i kvaliteta.  Neke od sačuvanih fotografija smo postavili.

Imamo i kurseve terapetuskih masaža i za masere koji su vrhunskog kvaliteta po pitanju znanja koje će dobiti iz oblasti lečenja, medicinske dijagnostike a sve predvidjeno njima. Dok budete listali Gugl, naleteće te i na one koji nemaju nikakvo čak ni formalno medicinsko obrazovanje ali drže kurseve terapetuskih masaža. Neko ko nema pojma o lečenju, procedurama, indikacijama ,a „učiće“ vas lečenju. Realno ??

VAŽNO : Kursevi terapeutskih masaža – prevara !

Želite da se bavite lečenjem, da pomažete ljudima, ali ne sanjate da od vašeg „lečenja“ koje ćete platiti da naučite u 95% slučajeva uglavnom neće biti ništa. Zašto ? Zato što su velike šanse da na Guglu naletite na nekog masera „edukatora“ sa iskusnom impresivnom pričnom bez ikakvog medicinskog obrazovanja koji će vas učiti „lečenju“ i famoznoj terapetuskih masaži. Ne želimo da vas plašimo već da vas nateramo da dobro razmislite i uporedite činjenice pre nego odlučite kod koga ćete završiti kurs .

Famozna terapeutska masaža koja se bavi „bolnim stanjima“ uglavnom je obična redigovana relaks masaža . Ta redigovana relaks masaža se radi agresivnije i dublje po sistemu ako prodje – prodje. Medjutim, vi to ne znate jer ste na početku i prirodno je da ne znate jer nemate isksutva. To tek saznajtete kada platite kurs odnosno kada kurs počne da teče. Veliki problem je što se edukacijama u sferi bola bavi ljudi koji apsolutno nikakve veze nemaju sa medicinom. Uglavnom su kurseve „završili po Rusiji, Tibetu, Kini, Japanu, Americi“, sve ona mesta koja se ne mogu proveriti. Kada ih pitate da li njihovi sertifikati imaju pečate ministarsta zdravlja ili ministarstva prosvete naše države, neki vid nostrifikacije koji želite da vidite i da se uverite, obično ćete dobiti negativan odgovor uz neko opravdanje.

Bezbedne masaže ne postoje !

Pošto je sve ovo priličnoi teško ispratiti kada niste u materiji, neka vam glavna referenca bude ozbiljno medicinsko obrazovanje vašeg edukatora, kada govorimo o lečenju ( terapetuske odnosno terapijske masaže ). Treba da vas zanima da li je vaš budući edukator strukovni ili diplomirani fizioterapuet sa ozbiljnim akademskim medicinskim obrazovanjem ili ( seritifikovani/licenicrani )maser/terapuet sa završenim kursom koji će vas učiti „lečenju“. Ovo nije relaks masaža i ovde nema šale. Puno stvari može da krene naopako ako nemate dovoljno medicinskog znanja a onda ćete vi biti krivi a ne maser koji vas je učio. Zato je bitno obrazovanje vašeg edukatora kao i njegovo medicinsko iskustvo .

Naša škola „bola“

Privatna arhiva : Ivan M. Dunavski, sturkovni fizioterapeut / edukacije polaznika kurs terapetuske masaže Novi Sad

Kurs terapijskih masaža (terapeutska masaža) predstavlja jedan od krunskih dragulja naše škole masaže. Bez lažne skromnosti smo jedini u Srbiji uspeli da objedinimo tekovine savremene medicine ( za one koji nisu iz sveta medicine)  i Istočnjake medicine i zato je ovo jedan od najprodavanih kurseva u Pragu i Bratislavi ( pored Srbije ). U prilog tome smo postavili i fotogafije nekih naših polaznika svršenih studenata Medicinskog fakulteta smera za lekare i smera za fizioterapeute koji svojim akademskim medicinskim obrazovanjem svakako mogu da prepoznaju kvalitet naših kurseva.

Ime terapetuska masaža ili terapeutske masaže, smo stavili samo iz tog razloga jer je u Srbiji to odomaćen termin koji se pogrešno interpretira. Da ne bi bilo zabune kod onih koji žele da nauče prave terapeutske masaže. stavili smo oba imena..

Obrazovanje iznad svega !


Zašto se naš kurs terapetuskih masaža pokazao najboljim

Prvi I osnovni razlog je taj što smo mi strukovni fizioterapeuti,dakle posedujemo stručno medicinsko obrazovanje koje smo godinama sticali na najprestižnijim medicinskim ustanovama i  I u sferi fizikalne terapije, masaža I rehabilitacije smo 15 godina.

Deo naše iskustva  I znanja, utkan je u ove masaže ali tako da I apsolutni početnici mogu da ih prate a I maseri koji imaju višegodišnje iskustvo ali ne poseduju nikakvo medicinsko znanje , nisu u stanju da povezuju simptome I posledice  a žele da se usavrše što više I  budu najbolji u svojoj struci.

Dakle, to što vasa konkurecija ima trenutno više posla od vas, pogotovu masaže, nikako ne znači da je bolji  od vas.  Vrlo jednostavno, uz naše smernice , možete ih sustići i vašim klijentima ponuditi vrhunski kvalitet koji je u svakom poslu bitan.

Naši kursevi masaža se razlikuju i formalno i suštinski od svih ostalih kurseva jer nas količina znanja i medicinske prakse u pravilnom lečenju bola izdvaja daleko od ostalih.

Naš kurs terapijskih masaža (terapetuskih  masaža)  predstavlja sublimaciju :

 • FIZIKALNE TERAPIJE,
 • MEDICINSKIH MASAŽA,
 • KINEZITERAPIJE,
 • KIROPRAKTIKE,
 • DIJAGNOSTIKE,
 • OSTEOPATIJE I
 • NEUROLOGIJE

Osmišljen tako da kroz 3 nivoa i apsolutni početnik u masažama bez ikakvog medicinskog predznanja, može da ovlada elementarnim znanjama iz anatomije, neurologije, kiropraktike. Pored ovih veština ne smemo zaobići ni odredjene ozbiljne fizikalne procedure koje će polaznik naučiti kod nas pored sekvenci medicinskih masaža i drugih naučnih discipilina.

Sada se nadamo posle ovog teksta da vam je malo jasniji nivo edukacije koji niudimo i da to nije nivo koji svako može da isprati. Nama ne trebaju kandidati koji bi preko noći da završe kurs i dobiju nekakav sertifikat. Trebaju nam polaznici koji vole da uče i hoće da uče. Polaznici koji su svesni u šta ulaze kao i da lečenje nije samo bilo koji kurs već ozbiljna pragmatična sfera koja iziskuje vreme i strpljenje.

Medicinska terminologija više neće biti „Špansko selo „

Kurs terapetuske masaže podrazumeva sem onog praktičnog dela i razumevanje i tumačenje terminlogije iz fizijatrijskog , radiološkog  izveštaja , sa kojim ćete često imati prilike da dolazite u kontakt ako se odlučite da se profesionalno edukujete znanjima iz medicinskih oblasti i budete najbolji od ostalih masera koji završavaju najčešće  razne vikend kurseve.

Ono na šta smo posebno ponosni jeste i činjenica da imamo jako puno fizioterapeuta u poslednje vreme koji dolaze na razne oblike doškolovavanja, dakle ne samo maseri.

Edukacije se moraju završavati redom od 1-3, izuzev ako nas kandidat  kroz teoretski i praktičan rad nas uveri da poseduje potrebna znanja i veštine da može da preskoči BAZIČNI KURS TEARAPEUTSKIH MASAŽA ili SREDNJI KURS TERAPEUTSKIH MASAŽA I  krene direktno na NAPREDNI KURS. To su obično do sada bile kolege sa Medicinskog fakulteta koji su završili smer za fizioterapeuta.

KURS DIJAGNOSTIKE BOLA


.

Kurs dijagnostike bola uspešno mogu pohadjati  i polaznici koji nisu iz oblasti fizikalne medicine a žele nešto više da nauče o različim uzrocima istog bola. Koncipiran je tako da nema previše bespotrebne medicinske terminologije. Termini sa kojima se barata, odmah na početku se definišu kao i odredjen broj bolnih stanja koja će polaznici moći sa velikom sigrunošću da prepoznaju bez obzira što nemaju medicinko obrazovanje. Dijagnostika predstavlja jedan od ključnih faktora u postavljanju prave dijagnoze vaših klijenata i pacijneata. Budite najbolji u svojoj branši i učite od najobrazovanijih.


KURS TERAPIJA AKUTNOG BOLA


Na kursevima se obradjuju teme o bolovima sa kojima ćete se najčešće sretati u vašoj profesionalnoj maserskoj praksi. Da ne bi bilo lutanja, promašaja pretpostavki, da bi ste zablisatali ispred vaših klijenata i pacijenata u rešavanju njihovog problema, koncipirali smo ovaj kurs za one masere koje privlači koncpet lečenja, ne samo kozmetičke masaže.

KURSEVI ANATOMIJE ZA MASERE

Anatomija je jedan od najbitnijih predmeta za masere , bilo da se bavite bolom bilo da se bavite kozmetičkim masažama ( relaks, antistres, madero, terapeutska ). 

Kupili ste knjigu iz anatomije, ali neke su previše stručne jer su pisane za medicinare i nisu vam baš od koristi. Neke druge knjige su previše uopštene takop da ne povezuju sliku sa funkionalnošću koja vama treba. 

Znajući problematiku nedovoljno uradjene anatomije u raznim školama masaže, srećući se sa nedoumicama naših polaznika koji su već negde završili kurs masaže, bazična anatomija im je uvek bila problem.  Da bi dali mogućnost onima koje žele dublje da saznaju kako radi ljudsko telo, kako funksionišu zajedno nervi, mišići ligamenti, i ostali sistemi organa koji su bitni za masere, napravili smo ovaj kurs koji će vam otkriti neslućene stvari za dalje povezvanje kroz vašu praksu terapeuta.

KONSULTACIJE I ZAKAZIVANJE TERMINA ZA POČETAK KURSA : 061-145-00-00