Kurs lifmne drenaže ( svih 6 tipova )

– Svih 6 vrsta limfne drenaže –

Kurseve limfnih drenažama delimo na dva tipa :

LIMFNA DRENAŽA

Kozmetička limfna drenaža često se naziva samo limfna drenaža . Koirsti se u kozmetičkim salonima kod pripreme kože za neki tretman kako bi se toksini koliko toliko pobudili i očistili intradermazotno deo kože koji će se tretirati. Čak i kada se celo telo tretira limfnom drenažom ( kozmetičkom limfnom drežom) efekat detoksa je jako minoran. To se lako dokaže kroz sedimentaciju. Neki pišu o ovoj limfnoj drenaži da detoksijuje organizam i slične stvari, ali to je kod kozmetičke limfne drenaže jako minorno, maksimalno do 20% detoksa . Prosečni detoks kod limfne drenaže je ustvari oko 15 %.. Kod medicinske limfne drenaže ( MELID ) taj procenat je oko 55% a nekada ide i do 65%.

Kozmetička lifmna drenaža i nije napravljena da bi detoksikovala organizam, već da bi pripremila odredjeni deo tela za kozmetički tretman. Detox, razbijanje limfedema i slične probleme rešava MELID ( medicinska lifmna drenaža )

< Izvode ih > : maseri ili strukovni ( dipl.) fizioterapeuti.

Spadaju u domen kozmetologije.

– Koriste se uglavnom za otekle noge ( ako pacijent nema problema sa srcem i bubrezima ) kao i u borbi protiv celulita, mada su tu medicinske lifmne drenaže mnogo efikasnije .

Ne smeju se koristiti kod trudnica, post-hiruških stanja, i onkoloških pacijenata. Najstrože zabranjeno!

CENA : 150e

Terapijska limfna drenaža

Terapijska limfna drenaža je jedan prelazni oblik limfne drenaže koji držimo za naše polaznike u Češkoj i Slovačkoj. To je prelaznik oblik izmedju kozmetičke limfne drenaže i medicinske limfne drenaže. Terapijska limfna drenža je kod njih dozvoljena i maserima a ne samo fizioterapeutima. To je nešto što je mnogo efikasnije od klasične lifmne drenaže kakve se sreću po kozmetičkim salonima ili salonima za masažu a opet za par nijansi slabija po efektima od klasične medicinske lifmne drenaže, tako da ne probija zakonski okvir.

Kursevi terapijske lifmne drenaže su generalno u Hrvatskoj, Crnoj Groi i Srbiji, prodavaniji od klasične kozmetičke limfne drenaže.

< Izvode ih > : maseri ili strukovni ( dipl.) fizioterapeuti.

CENA 200e

Detaljnije pozivom na broj : 061/145-0000


Kursevi medicinske limfne drenaže za strukovne ( diplomirane ) fizioterapeute .

2. MEDICINSKE LIMFNE DRENAŽE

  • Medicinske limfne drenaže / MELID / cena : 250e
  • Terapijska limfna drenaža / cena 200e
  • Post-hiruške limfne drenaže /HILD / cena : 300e
  • Post-liposukcijske limfne drenaže /POLID / cena : 450e
  • Onkolid ( limfne drenaže namenjene onkološkim pacijnetima ) / cena : 400e
  • Prenatlane limfne drenaže ( namenjene trudnicama ) / PRELID / cena : 250e

< Izvode ih > : Isključivo strukovni ( dipl.) fizioterapeuti.

– Spadaju u domen medicinske rehabilitacije ili post-operativnog toka.

Detaljnije pozivom na broj : 061/145-0000