Kako da povećate svoj orgazmički IQ

KAKO DA POVEĆATE SVOJ ORGAZMIČKI IQ?

Većina nas u zapadnom društvu poznaje ono što istočnjački mudraci nazivaju „nižim“ orgazmom.

Kod nižeg orgazma aktiviraju se samo neki organi i žlezde, a senzacije su najsnažnije na genitalnom području pa se zato naziva i genitalni ili spoljnji orgazam,nevezano za to da li je vaginalni, klitoralni ili analni orgazam koji je najjači na polju nižih orgazama.

Za vreme i nakon nižeg orgazma dolazi do velikog gubitka seksualne energije. Sva energija koju ste probudili za vreme seksa odlazi iz tela kroz genitalije pogotovou kod muškara koji kada ostanu bez energije na taj način kroz orgazam, dobiju potrebu za odmaranjem (čitaj:spavanjem) dok je kod žena ovaj pristup I fiziološki I energetski dijametralno drugačiji.

Nasuprot tom nižem, postoji i viši orgazam poznat I kao TANTRIČKI ORGAZAM koji se može postići tokom svesnog, kultivisanog vođenja ljubavi a do kog se dolaze praksom kroz Tantričku masažu. Kod te vrste orgazma aktiviraju se svi unutrašnji organi i žlezde i senzacije se osećaju u celom telu a najviše na psihološkom polju gde se osećate kao umiveni nekom čudnom energijom. Osećate se sveže I poletnije. Katarzički orgazam.

ORGAZMIČKI IQ

Istok razlikuje 3 vrste orgazma :

  1. GENITALNI ( vaginalni I klitoralni ) orgazam je najčešći doživljaj orgazma tj.sinonim za orgazam na našem prostoru . Genitalni orgazmi su po pravilu kratkotrajni I ne oslobadjaju veliku kolićinu seksualne isceliteljske energije
  2. ORGAZAM CELOG TELA : Orgazam koji se doživljava celim telom a kome ću pisati u narednim postovima I delimično dotaći tehnike sa vežbanje postizanja ove vrste ograzma. Nastaje istovremenim naglim otvaranjem prve I druge čakre gde se meridijani dodatno “pročiste” pre otvaranja delovima Kundalinija. Efekat je toliko snažan da se klijentkinjama često desi da im se prsti parališu na po par minuta zbog snage orgazma ili da im se na par trenutaka zacrni pred očimna .
  3. ORGAZAM DUŠE : Konačno duhovni orgazam koji ću takodje opisati u nekom od narednih postova , poznat u Americi pod nazivom “seksualnost duha” . Ovaj orgazam moje klijentkinje često nazivaju I “EMOTIVNI ORGAZAM”.

Kako se ovladava Tantra tehnikama za dostizanje ovih orgazama?

Ovladava se postpuno. Nemoguće je da klijentkinje koje imaju problem sa postizanjem genitalnog orgazma, dodju na Tantru na kojoj radimo tehnike za orgazam celog cela ili orgazam duše. Zato je I izvršena nomenklatura da bi se primenjivala sistematičnost I postupnost u radu sa tehnikama Tantre.

Srdačno,

Ivan Dunavski, fizioterapeut & Tantra terapeut

Masaže DUNAVSKI – The art of massage

www.novisadmasaza.com

063-80-755-38