Bioenergetska masaža

 

Razlika izmedju bioenergije i bioenergetske masaže

 

Većina naših klijenata meša bioenergiju i bioenergetsku masažu. U nastavku teksta ćemo u par rečenica pojasniti najosnovnije razlike u sadržaju i načinu izvodjenja bioenergije i bioenergetske masaže.

 

BIOENERGIJA ( skraćeno – klikni OVDE ) predstavlja jedan od najstarijih vidova potpuno prirodnog lečenja ili prevencije. ( Detaljnije o lečenju bioenergijom, benefitima, dozama, filosofiji lečenja, Istočnjačkoj medicini, komentarima pročitajte duža verzija – OVDE )

Ne postoji nijedno predanje zadnjih 7.000-8.000 godina, nijedna sveta knjiga, nijedna religija, nijedna mitologija, kultura starijeg i novijeg doba, bilo kog dela zemljine kugle, koja ne spominje lečenje bioenergijom. U različitim kulturama i različitim delovima sveta, ona se nalazi pod raznim imenima ali njena filosofija i principi lečenja zadnjih 7.000 god. se nisu uopšte menjali. 

Tako iskonska i mistična a opet tako moderna i tajnovita da i danas pomera granice moderne nauke i medicine.

Često bioenergiju kombinujemo sa kristaloterapijom i tibetanskim zvučnim činijama, u dogovoru sa klijentom. U tom slučaju bioenergija zauzima oko 80-85% vremena seanse. 

 

BIOENERGETSKA MASAŽA predstavlja magičan spoj standardne bioenergetske seanse sa akupresurom, refleksologijom, istočnjačkim masažama, holističkim principima o svetom trojstu ( um, duh , telo ) kao i primenu tibeatanskih zvučnih činija i upotrebu hiponoze kod komplikovanijih slučajeva a u dogovoru sa klijentom. Ponekad klijenti imaju odbojnost, zapravo strah od hiponoze zbog raznih filmova ili nepoznanica, u tom slučaju ne radimo hiponzu . Sve je stvar predloga i dogovora.

 

Cilj bioenergetske masaže

Cilj bioenergetske  masaže kao i seanse bioenergijom  jeste uklanjanje energetskih blokada koje se nalaze na meridijanima. Kroz meridijane  teče 12 vrsta različitih energija koje kada se spoje daju bioenergiju i njihova prohodnost je neophodna. Blokiran samo jedan tip energije od pomenutih 12 energija, koje zajedno čine bioenergiju,  uzrok je mnogih bolesti od depresije, anksioznosti, samopouzdanja, nezadovoljstva, strahova, negativnih misli, pa do problema koji se ispoljavaju u vidu fizičkih bolesti na telu ( glavobolje, hipertenzija, dijabet,  tiroidna žlezda, problemi sa digestivnim ili urogenitalnim traktom, problemi sa želudcem…) 

Pored lečenja , bioenergija ima i dokazano dejstvo u preventivi a naročito u procesima unutrašnje duhovne spoznajem transformacije ili budjenja pojedinca. To je nešto o čemu se nažalost jako malo govori kod nas jer bioenergiju većina vezuje samo za lečenje i to obično najtezežih bolesti. Ima i takvih slučajeva, ali bioenergiju nećemo samo ograničavati na lečenje i na bolest.

 

Otpuštanje blokiranih negativnih emocija

 

bioenergija Holistički institut DunavskiJedinstven bioenergetski tretman u trajanju od 60 minuta nije samo klasična masaža tela u medicinskom ili kozmetičkom smislu gde se tretiraju samo mišici ili koža. Bioenergetska masaža je mnogo više od klasičnih masaža I po tehnikama I po efektima za vreme masaže I nakon masaže. Bioenergetski tretman, koji će vam pomoći da se oslobodite depresije, anksioznosti, neurotskih strahova,  neurotskih briga, tuge, neobjašnjive teskobe i svih ostalih oblika negativnih emocija, koje vas sputavaju i opterećuju. Energetske blokade u našem telu  su uzrok raznim  psihičkim blokadama koje se reflektuju kroz :  nedostatak samopouzdana, osećaj hroničnog umora, osećaj hroničnog nezadovoljstva,tuge …kao I razne emocionalne tegobe ili bolesti na nivou tkiva,organa ili sistema organa, te uravnotežiti suptilne energije u našem organizmu.

Pored bioenergetske masaže po kojoj smo prepoznatjivi od Makedonije do Hrvatske , preko Bosne ,  koju smo dobrim delom opisali u prethodnom tekstu, osvrnućemo se i na lečenje klasičnim bioenergetskim seansama koje su poznatije u narodu kao i dozama vremensko trajanja bioenergije u zavisnosti od tipa i vrste problema ( lečenje, prevencija, rad na sebi )

 

BIOENERGIJA – DOZE I VREME TRAJANJA

Dužine trajanja seanse bioenergijom (ne mešati sa bioenergetskom masažom ) zavise od vrste problema. Da li je problem jasno dijagnostikovan ili nije ? Da li je problem  akutne ili hronične prirode ? Kakvo je vaše trenutno opšte energetsko stanje organizma? Koliko dugo već traje problem ?  Puno faktora koji su medjusobno isprepletani utiče na dužinu seanse a sa njima ćemo vas detaljno upoznati odmah na prvom susretu. 

U nastavku teksta navešćemo samo najčešće probleme sa kojima imamo najviše pozitivnih isksustva a u skladu sa dužinom trajanja po metodologiji Engleskog kraljevskog društva bioenergetičara. 

DOZE LEČENJA BIOENERGIJOM U TRAJANJU OD 15 MINUTA 

 

Seanse u trajanju od 15 minuta naročito su se uspešno pokazale kod sledećih stanja :

 • Akutni oblici diskopatija, neuralgija, cervikalnih radikulopatija, hernijacija u početnim stadijumima.
 • Hipertenzija (ako nije posledica nekog leka koji uzimate ili posledica upale nekog segmenta urološkog/uro-genitalnog trakta).
 • Opstipacija (zatvor kako kod odraslih tako i kod dece ili beba)
 • Razne vrste glavobolja (sem meteropatskih)
 • Problemi sa varenjem  (ne nameštanje želudca)
 • Nesvestice ( ako nije MS ili neki kompleksniji  neurološki poremećaj).
 • Smanjivanje akutnog i hroničnog bola

Cena : 1.500 din / 15 min.


DOZE LEČENJA BIOENERGIJOM U TRAJANJU OD 25 MINUTA :

 

Doze u trajanju od 25 minuta možemo podeliti u 3 sfere bliske a opet različite sfere. Prvi sferu čine problemi na psihološkom polju koji se mogu uspešno rešavati bioenergijom. Drugu sferu čine psiho-somatski problemi i treći sferu čine problemi na anatomsko-fiziološkom nivou.

– Dečije i porodične traume

     Deca koja su živela ili žive i dalje  u disfunkcionalnim brakovima gde je prisutan gotovo svakodnevni stres zbog svađa,  razmirica, netrpljivosti partnera. Ona su svakodnevno izložena negativnoj atosferi i izlivu toksičnih emocija koje indukuju nesvesno u sebe. Često partneri u afektu svoje nezadovoljstvo direktno  „prazne“ na svojoj deci koja to moraju da trpe i ćute. Verbalna , mentalna ili psihička tortura može biti posledica i odredjenih psiho-patološki stanja jednog roditelja koji svoje nezadovoljstvo iskazuje direktno na detetu. Takvih primera imamo prilično u zadnje vreme gde nam se deca (tinejdžeri,  studenti) sami javljaju ili ako su baš mali, dovode ih rođaci. 

– Snažni emocionalni izlivi.

Razvod braka, smrt voljene osoba, neprihvatanje, silovanje,  zlostavljanjanje.

– Loša koncentracija

– Trema 

Trema od izlaska na ispit , trema od profesora,  šefa,  nametnutog autoriteta)

– Fobije 

Razne vrste strahova realnih i neurotskih. Strah od ljudi,  strah od vezivanja, strah od velikog prostora,  strah od zaljubljivanja,  strah od smrti , strah koji se vezuje za moguć gubitak voljene osobe…i ostali strahovi zbog kojih nam se javljate . 

– Problemi sa nesanicom

– Nemogućnost fokusa na gradivo koje se predaje ili koje se uči kući.

– Blaži oblici depresije,  nezadovoljstva, anksioznosti, hroničnog umora, nejasnog razloga za konstantnom brigom.

– Osetno umanjuje ili u potpunosti eliminiše većinu hroničnih bolova.

Takodje ubrzava zarastanje rana i procese rehabilitacije nakon hirurških intervencija tako što inicira nakon par seansi dodatne depozite energije da telo samo sebe počne lečiti. To je poseban fenomen.

– Umanjuje negativne posledice stresa ili ih u potpunosti eliminiše u zavisnosti od količine stresa kojim ste izloženi . 

Stres pravi pogodno tlo za veliki broj psiho-somatskih bolesti od kojih većinu službena medicina ne leči. Zato je uvek bolje prevenirati problem u njegovom nastajanju  sa par dolazaka, nego ga posle lečiti jer nikadane znamo da li je problem izolovan ili u sprezi sa nekim drugim energetskim anomalijama za koje i ne znamo da imamo.

– Nerazumevanje sa decom ili nerazumevanje dece sa roditeljima kao i nerazumevanje sa partnerom.

 

Cena : 2.500 dinara / 25 min.


bioenergetska masaža Holistički institut Dunavski

 

DOZE BIOENERGIJE U TRAJANJU OD 45 MINUTA :

 

Ovaj segment bioenergije poseduje dvostruku prirodu delovanja.

 

1. DUHOVNI RAD NA SEBI

 

Dolaze nam  osobe koje žele da uz pomoć bioenergije i drugih spiritualistickih metoda spoznaju pravog sebe, svoju suštinu,  svoje ciljeve i svoje mogućnost,  kao i da nauče da dostignu svoj maksimum u svim segmentima mentalne,  telesne, duhovne  sfere. To je jedino moguće ako objektivno  upoznaju sebe i zajedno sa nama nauče da :

 

 • Oslobode se vlastitih negativnih osobina koje bacaju senku na one pozitivne osobine koje imaju.
 • Strahova
 • Negativnih stečenih uverenja kroz vaspitanje
 • Da pojačaju svoje samopouzdanje 
 • Da prihvate i zavole sebe na pravi način 
 • Da eliminišu negativne efekte lošeg vaspitanja preko kojih stalno plaćaju cenu.
 • Da sagledaju na realan način svoje mogućnosti i svoj trenutni energetski potencijal.
 • Da vide u kom pravcu žele da idu i da se usavršavaju 
 • Da spoznaju koji deo sebe ih koči i oko čega se stalno „sapliću“.
 • Kako promeniti naše osobine koje našeg partnera najviše iritiraju . 
 • Neraščišćenih odnosa sa drugima (otac, majka, partner )
 • Reakcije vaše aure na bes,  stres,  ljutnju,  mržnju
 • Opraštanje ( da li , kad treba i zašto treba)
 • Ljubav me mora da boli. Od tebe zavisi. Nauči . 
 • Život je lep,neka tako i ostane .

Pored bioenergije koristimo i hipnozu  koja se odlično pokazala u traženju problema zatrpanih u podsvesti kao i terapiju kristalima i tibetanski zvučnim činijama. Ukoliko neko ima odbojnost prema hipnozi, nju isključujemo iz seanse.

– Budjenje potisnute seksualnosti 

U kombinaciji sa tantrom ili samo bioenergijom. Gotovo da ne postoji žena koja nema neki problem koji se vezuje za seksualnost. To je najčešće pad libida ili izostanak vaginalnih orgazama koji može biti uslovljen i nekompatibilnim partnerom u seksu a može biti duboko u podsvesti ( pogrešno vaspitanje u domenu seksualosti da je sve stid, greh i sramota,  razne vrste strahova i obrzira, predrasuda potpuno beznačajnih ali duboko ukorenjenih…).

– Frigidnost

– Problemi u partnerskim odnosima i problemi na relaciji deca-roditelji i obratno. 

– Otpuštanje strahova i razvijanje kreativnosti. 

Kreativnost često možete razvijati i kroz seksualnost. To je odlično jer višak seksualne energije možete uvek transformisati u kreativnu energiju i istovrmeno biti savršeni na oba polja. Naučite sa nama kako.

– Problemi sa post-porodjajnom depresijom

– Nemogućnost začeća.

– Snažni nagli emotivni izlivi 

( Razvod braka,  smrt bliske osobe, zlostavljanje,  silovanje, psihičke torture od roditelja i drugih lica).

– Veća efikasnost u poslu i brže savlađivanje poslovnih veština. 

Ovaj segment posebno uzimaju žene koje se nalaze na rukovodećim pozicijama u većim firmama, ozbiljnijim korporacijama kao i žene koje su vlasnice sopstvenih firmi i koje žele bolji i brži napredak sa što manje stresa i zdravstvenih problema. 

 

Cena : 5.000 dinara / 45 min.


 

DOZE BIOENERGIJE U TRAJANJU OD 65 MINUTA :

 

DUHOVNI RAD NA SEBI 2. NAPREDNI NIVO . 

Cena : 50e / 65 min.

 


// Možete primetiti da se neki isti problemi mogu naći u dve pa i tri kategorije.  Nije greška. Kraća doza je minimalno preporučeno vreme na osnovu našeg 18-o godišnjeg isksutva u lečenju i prevenciji bioenergijom kao i u skladu sa nomenklaturom Engleskog kraljevskog društva bioenergetičara. Duža ili najduža doza bioenergije nosi veće  mogućnosti što je naročit bitno kod odredjenih  problema poput depresije, nezadovoljstva, anksioznosti ili početkom duhovnog rada na seb, budjenje sebe, ličnim transformacijama . Predloženu dužinu i dinamiku sprovodjenja seansi dogovaramo na prvom susretu.//

 Cena PAKETA OD 5 BIOENERGETSKIH MASAŽA JE 220 evra .
Cena PAKETA od 5 BIOENERGETSKIH SEANSI OD 65 min je 220 evra

 

Seanse bioenergijom su besplatne za DECU :

 

 • Koja boluju od najtežih i neizlečivih bolesti
 • Koja su bila žrtve silovanja, zlostavljanja, torture ( verbalne, psihičke ili fizičke ) od strane roditelja ili trećih lica.

Seanse bioenergijom su besplatne za žene koje su bile žrtve porodičnog nasilja, žrtve silovanja ili zlostavljanja.

  

Bioenergetska masaža: POBOLJŠANJE OPŠTEG PSIHIČKOG STANJA

 

Bioenergetska masaža poboljšava opšte pisho-fizičko stanje, umanje štetne efekte stresa kojim ste izloženi. U ovom tretmanu  obrađuje se 18 glavnih energetskih centara i  svih 7 čakri (krugovi života, centri moći). Nakon čišćenja i harmonizovanja sedam glavnih čakri, akcenat se prebacuje na 12 sporednih čakri

 

DETALJNIJE O BIOENERGIJI, TEREAPIJI, LEČENJU -klik

 

Spoj masaže i energetskog iscjeljivanja kroz bioenergetsku masažu je čaroban i kao takav nadilazi isključivo zdravstvene dobrobiti. Pozitivno deluje na doslovno sve aspekte života pojedinca, posebno na lični, tj. duhovni-energetski samorazvoj. Bioenrgetska masaža podrezumeva individualan pristup svakom klijentu u zavisnosti od njegovog trenutnog stanja organizma. 

 

“ A čovek kao čovek je biće koje ne možeš da obuzdas. Razlika u ljudima je da li si hrabar ili nisi da uradis ono sto ZAISTA ŽELIŠ da uradis “ .  Buda

 

 

Dopustite sebi da uživate u tretmanu i da na vlastitom duhu osetite sve blagodati bioenergetske masaže. Iskusite snagu, polet, visok duh i ispunjenost novom, svežom energijom.

bioenergetska masaža Holistički institut Dunavski

 

NAJSNAŽNIJI EFEKAT BIOENERGIJE

 

NAJVEĆI I NAJSNAŽNIJI EFEKAT bioenergija kao i bioenergetska masaža ima kada se radi u serijama od po 5 seansi . Na prvom dolasku , pored seanse odmah na početku obavićemo kompletan razgovor sa klijentom radi uzimanja detaljne anamneze. 

Bioenergijom, takodje vršimo sinhronizaciju čarki i uvodimo ih u njihovo prirodno stanje. Ukoliko i vi sami osećate da neka od vaših čakri ne funkcioniše kako treba, potrebno je da nam to napomenete. Ima dosta vas zadnje 2 godine koji  nam dolazite a čitate puno i istražujete na temu prirodnog lečenja, filosofije Istoka,  bavite se reikijem, nekim drugim tehnikama i već možda možete da prepoznate koja čakra vam pravi problem. To na je svakako od velike koriste da čujemo od vas.

KONTAKT REZERVACIJA TERMINA https://novisadmasaza.com/kontakt/


 • Као рођена православка, научни радник, васпитавана апсоллутно у духу Јеванђеља, нисам веровала у енергије,меридијане, чакре, баш ништа што долази са истока али ми је ова масажа променила комплетну перцепцију и мог тела и моје душе. Осећај за време масаже је једноставно неописив. Размишљам које речи бих могла и као употребити да бих објаснила тај предиван осећај,али фали ми речи. Стање пуног блаженства, растерећености, као да вам мисли пролазе кроз неки унутрашњи филтер и оне негативне се саме губе негде а у ум и тело улазе само позитивне и ведре идеје. Као да је масажа пробудила још већу љубав према себи самој. Једна ренесанса позитивних емоција у мени се пробудила која ме покренула. Уствари мислим да сам на један другачији начин завирила у себе и избацила све негативне потиснунте страхове, негативне мисли, незадовољства. Све похвале за врхунски професионализам и изузетан таленат за терапеута Ивана. Моје најдубље и вечно дивљење. Желим Вам да и даље вршите племениту мисију талентом који Вам је Бог подарио.

 • Čovek koji mi je posle prve masaže ispričao pola mog života bez obzira što me prvi put video u životu . Kao da je tu polovinu života živeo sa mnom. Da sam prvi rezervaciji termina kod njega ostavila pravo ime i prezime mučio bi me crv sumnje da se negde mogao raspitati,saznati nešto o meni ali me je baš duboko dirnuo. Masaža deluje provereno. Posle prve masaže osetila sam napredak.Kao da sam skinula teret sa ledja. Čak je i nakon petog tretmana, moj kardiolog primetio drastične promene na bolje.. Družimo se i dalje, naravno. Vrsan terapeut i retko kvalitetan čovek od kog možete uvek nešto pametno novo da čujete.

 • Kada se izgubim u moru starih navika koje se pojave odjednom,niotkuda kada mi to najmanje treba,verovanto kada energetski šljonem ka dnu…kada me počinju nadvladavati stari strahovi,nezadovoljstva iz ne znam ni sama kog razloga jer mislim da imam i više nego što mi treba…kada potonem u inertnost , onda lepo sebi zakažem masažu i izadjem najblaže rečeno, kao očišćena. Puna ljubavi, puna života,puno radosti. Ljudi to primete i na ulici da mi osmeh ne silazi sa lica. Šta i kako podigne u meni, to znam ali je osećaj na masaži kao da se topiš,kao da te nosi neka čudno lepa energija,velika kao okean. Kao da spira te strahove i nezadovoljstva sa tebe.

 • To tako izgleda jednostavno kad on radi , ali kada sam probala slicno da uradim mojoj drugarici , bilo je smesno a ona tek nista nije osetila. Mislim da kolega Ivan ima neku bioenergiju u sebi jer ne umem drukcije da objasnim da moze u nekom da pokrene toliku snagu dobre energiju a ja ne mogu iako radim iste tehnike koje sam videla od njega. kad sam bila na masazama. Cak sam cula pricu kod mene na klinici da je zena bila 3 puta na obicnoj relax masazi kod njega ali kada je opisivala efekte nakon masaze, to nikako obicne tehnike relax masaze ne mogu da priozvedu. Sigurna sam da poseduje neki obik bioenergije i da nju koristi za vreme i onih obicnih masaza i ovim kompleksnih energetskih. U svakom slucaju, nije bitno koje je boje macka, vec da ta macka pomaze i lovi miseve koji u nas ulaze sa negativnim emocijama i strahovima.

 • Probala sam rekonekciju, transcedentalnu meditaciju, reiki , akopunkturu, bioenergiju ali ništa tako očite rezultate nije dalo kao Ivanovi dlanovi. Posle drugog puta sam osetila budjenje kao da se ponovo radjam. Mogu to nazvati nekim preporodom. Moje navike su se počele menjati tj. dobila sam snagu za promenu i ponovo sam počela uživati u stvarima u kojima sam uživala ranije. Našla sam ponovo sebe u svetu u kom želim da živim, buedm voljena i budem srećna. Sjajno iskustvo od 7 tretmana koje mogu da preporučim svima i onima koji imaju problem a koji će se prepoznati u redovima napisanim gore a takodje i onima koji nemaju nikakav problem a žele da novi energetski načim da zavire u sebe, svoju podsvest, da poprave koncentraciju, bioritam, životni stil, da se napune tom čudotovornom energijom. moj život je krenuo uzlaznom putanjom i potpuno drugim smerom.

 • O svojim iskustvima ne bih da pricam jer se u načelu ne razlikuju od prethodnih komentara. Čovek mi je život promenio iz korena. Odlazila sam u crkvu, molila se, odlazila na razne mentalne tehnike ali ništa nije imalo toliko efekta kao ovaj set energetskih masaa Prisla sam celoj ovoj prici „Dunavski“ sa velikim skepticizmom, priznajem i ovde i Ivanu sam priznala da bih sebi olaksala ali on je to kako rece i sam osetio pre nego sto je zavrsio prvi tretman. Otisla sam samo da popricam da vidim kako to ide, na cemu se bazira i sve sam okretala na salu sta god on kaze. Kupio mi je prvo svojim strpljenjem a onda i jednom konstatacijom koja mi cesto odzvanja i sada kroz usi. Pogledao me duboko u oci rekao ; “ Mene ne zanima da li vi verujete u ovo sto ja radim ili ne verujete, mene vise zanima da li vi zelite sebi da pomognete ili ne.“ Nakon te recenice, jedva sam cekala da pocnemo . Ushicena, puna neke ludacke srece koju sam u mometu osetila kako raste u meni kada me je uhvatio za ruku.

 • 35 godina i nikada nisam uspela da doyivim orgazam. U razgovoru sa mojim drugaricama i mojim mužem, za njih ja sam uvek “ imala i po 3 orgazma za noć“ i baš sam bila bila nesrećna zbog tog što moram i njih da lažem mada sam shvatila kasnije da su i drugarice lagale ? o svojim orgazmima. Terapija je uključivala više različitih tehnika ( čini mi se da je bilo reikija, bioenergije, neki visak i neke tehnike tantre ). Posle 4 tretmana ja sam jedva čekala da dodjem kući i pohvalim se mužu količinom strasti koja je probudjena i otpuštena u meni ? E da i te noći kad sam doživela prvi put orgazam toliko sam bila srećna da sam plakala 3 minuta . Od tada moja seksualnost je probudjena i postavljena na pijadastal gde i treba da bude i tek tada sam shvatila sta sam propustila stideći se da priznam sebi da imam tu vrstu blokade ili problema koji sada hvala bogu iza mene. Uživam u svojoj sreći i svojoj seksualnosti.

 • Zadnjih 5 meseci imala sam veliki problem sa snom . Nisam mogla da spojim da spavam 6-7 sati .Budila sam se oko 3:30 i okretala se po krevetu do 5-6h. Odlazila na posao ne naspavana i hronicno umorna. Bila sam kod lekara koji mi je obicno savetovao da uzmem kapi na biljnoj bazi za smirenje. To mi je pomoglo 3,4 noci ali posle se sve vratilo na staro. Jednostavno kao da sam se bojala da zaspem. Onda se nerviram sto ne mogu da zaspem jer znam da cu se probuditi umorna. Osetim ponekad neku tremu , paniku u stomaku , ponekad me oblije znoj. Otisla sam u masaze Dunavski , malo pricala sa Ivanom a sledeci put odmah zakazala terapiju jer sam u cekaonici razgovarala sa zenom koja je imala slicne simptome i posle 3 masaze , tretmana , seanse , njen problem je nestao a tog dana je bila dosla zbog bolova u ledjima.. PREPORODJENA !!! Spavam normalno , strahova i panike nemam , Kao da sam gledala fillm kao da se to sada nekom drugom desavalo. Malo je reci hvala ti dobri covevce.

 • Najbolji !!!!!!!! NAJBOLJI !!!!! NAAAAAAAAAAAAAAAAAJBOLJI !!!! Hvala ti do neba i neka ti Bog podari svu srecu ovog sveta !!!!!! ZIVOT JE PONOVO LEP .

 • Dragi Kolega. Znam da te ne voliš da te zovem kolegom ali hvala ti što si video ono što ja nisam želela da vidim i što nijednog trenutka nisi dopustio da se osetim kao tvoja pacijentkinja jer bi me moj ego rasturio na početku već si me uvek uzdizao. Da sam se i jednog trena osetila kao pacijentkinja, mislim da bi se osetila tužno jer sam ja ta koja je školovana da rešava tudje probleme, a ja sam zapala u takav ćorsokaka da ni svoje probleme nisam umela da rešim . Vrata moje kuće i vrata moje ordinacije, uvek će ti biti otvorena i ljubav moje porodice biće tu za tebe. Sada te više doživljam kao brata 🙂 a one tvoje terapije , kao da je bio neki lep film čiji scenarijo često vrtim kroz glavu .

 • Zaglavljena mesecima u nezadovoljstvo. Gomila stvari za koju nemam zelju da se pokrenem. Trpeo je posao, trpeli su roditelji, trpeo je moj muz . Sve je bilo krenulo nizbrdo. Slucajno sam nasla Ivanov sajt i vise iz radoznalosti pozvala telefonom jer sam procitala da su konsulatacije i razgovori besplatni. Nakon 2 seanse ja sam pocela vise sebe da volim i kao da je pocelo da mi se bistri pred ocima. Posle 8 seansi, niko nije mogao da me prepozna a ni ja sebe samu. Dogodio se takav preokret u meni da to licno nisam dozivela na svojoj kozi, ne bih nikom verovala da mi isprica.

 • Довела сам своју сестру на биоенергију јер до тада нисам веровала да то стварно ради посао али на њено инсистирање пристала сам да пођем са њом .Док је обављао разговор са мојом сестром , замолио ме је да сачекам у ходнику а касније када почне терапију могу да присуствујем ако желим.Решила сам да уђем и да се мало смејем али кад сам отворила врата од просторије где је он радио третман са сестром , чим сам отворила врата , нека необична сила као да ме ударила у моменту. Нисам имала снаге да надишем ваздуха. Једва сам имала снаге да одем до фотеље која је 2 метра од мене. Препала сам се од тог осећаја. Он се само благо насмејао уз коментар : Никада не кудите јело које нисте пробали. Дошли сте са великом неверицом и тај енергетски удар вам се зато десио.Увек је тако. Не брините .Проћиће за 5 минута. Седите и не говорите ништа“. Ја у шоку, ноге ми се тресу, руке ми дрхте а он само показује руком да ће све бити ок .Моја сека која је иначе тврда на сузу, генерално шкртица на емоције , тако је плакала и ридала да су и мени сузе кренуле. Човек апсолутно реч није изговорио као неки хипнотизери код којих је била па су јој сугерисали да се расплаче.Човек ћути , понекад затвори очи и ради и осетиш у себи тај набој енергије у просторији. Пламенови од свећа иду лево па десно симетрично а нико не пролази поред њих. Све у мени трепери, игра. Запрепашћена сам била да је тако нешто могуће.Следећи пут када смо дошле и ја сам се подвргла. Блокаде које сам имала у глави, нестале су после 4,5 сеанси. Много више сам продуктивнија на послу и у приватном животу а и на емотивном плану. са боловима у желудцу сам се после 3 терапије поздравила и сада идем редовно барем једном у 3 недеље.

 • Pre 4 meseca sam slucajno na Facebooku nasla stranicu ~ Masaze Dunavski Novi Sad ~ Objave su me jako zainteresovale jer se videlo da ih pise neko ko poznaje materiju a ne neka agencija koja to radi za novac kao kod vecine studija i ordinacija. Na stranici sam videla i da imaju sajt pa sam tako dosla citajuci sajt i do energetske masaze za koju sam tada prvi put cula. Citala sam komentare i probala sve i svasta dok nisam upoznala Ivana , ali napetost u grudima, tahikardija, lupanje srce, nesanica, sve je i dalje bilo priustno. Pozvala sam broj telefona, zakazala razgovor i krenula na terapije. Terapije su bile Sunce za mene . Kroz njih sam se praznila i sve ono negativno iz mene je izlazilo i to osetis kako se istace iz tebe. Plakala sam puno na terapijama jer sam osetila toliku snagu negativne energije koja sam bila zatrpala u sebi da mi je posle svake terapije bilo sve bolje i bolje . Izadjem od Ivana, setam gradom , ljudi me gledaju , zene me gledaju sa nekom radoscu. Sretnem koleginicu kaze ~ Sta ti se desilo pa ti zracis nekom toplinom koju do sada nisam videla u tebi. Onda je krenuo fakultet , ispite sam polagala sa tolikom zarom kao da sam tek upisala fakultet. Odnosi sa roditeljima su se popravili a samopozdanje nikad u zivotu nije bilo vece. Osmeh ne skidam sa lica :)))) Ja sam druga ja .

 • Prije 9 mjeseci prosto sam se izgubila u zivotu. 2 godine prije tog sam otvorila svoj mali biynis i sve vrijeme ovog svijeta sam njoj podarila. Zeljela sam da se sto prije obogatim, steknem lijep kapital a onda se udam i zasnujem porodocu jer vec imam 35 godina. i vrijeme je . Nisam uopce izlazila a svoj drustvjeni zivot sam skroz zapostavila. Prije 9 mjeseci sam zamijetila da sam prazna iznutra da me nista ne ispunjava , krijenuli su zdravstvjeni problijemi, neraspolozenje , nisam mogla lijepo spavat ma bila sam kao na iglama. Samo bi se svadila sa svima, plakala a glumila bih i za druge i za sebe jaku . Isla sam kod ljecnika ali oni su mi samo davali nekakve ljekove al to nista meni nije pomoglo jer me od nekih cak i zeludac poceo vise boljeti dok ih pijem. Kad sam otisla na zadnju kontrolu , doktorica mi je rekla da oni tu vise ne mogu mi pomoci ali u povjerenju da je njena sestra bila kod nekog Ivana u Novom Sadu imala je slicne simptome kao ja i da joj je pomogao za 5-6 tretmana , kaze sad je druga osoba. Pozvala je njenu sestru tu predmanom i dala mi Ivanov broj. Zakazala, otisla i posle prve energetske masaze, ja sam pocela osjecati neku prijatnu milinu naku toplinu u meni . Plakala sam za vreme bioenergetske masaze kao kisa sve mi se to nako probudilo u meni ali sve je izlazilo iz mene .Otisla sam placuci ali sam i u tom plakanju nekako bila srecna, kao da je imalo dvije mene . Sad redovno kad odlazim u Novi Sad, uvijek odem do Ivana da malo popricamo i da mi uradi tretman. Posao mi je odlicno krenuo moj zivot je ispunjen lijepm stvarima i dobrim ljudima a mislim da sam se i zaljubila. Neka te dragi Allah dz.s. sacuva i jos dugo ti podari da pomazes ljudima kao mene sto si pomogao .

 • Godinama sam pila antidepresive jer sam patila od hronicne depresije.Lekari ovde u Austriji mi nisu pomogli barem na duze staze. Odlucila sam se kao i vecina mojih drugarica i koleginica da se okrenem alterantivnoj medicini. Isla sam kod par njih u Beogradu, Kragujevcu ali je to bilo bacanje para. Ivanov profil mi je izasao na Fejsbu i vise iz dosade sam pozvala jer sam planirala sledece nedelje da idem kod mojih u Srbiju.Covek me je odusevio odgovorima koje sam mu postavila.Toliko stvari mi je rekao o meni cak i stvari koje nisam smela sebi da priznam a to sve u 5 minuta telefonskog razgovora . To mi je dalo signal da poznaje moj slucaj i da je vec ranije imao puno iskustva u resavanju takvih problema kao bioenergeticar. Kako sam zamislila,tako je i bilo.Profesionalan odnos,kulturan, uvek saslusa do kraja,terapije su barem prve 3 bile propracene sa velikim suzama ,jecajima, tresenjem tela ali me je na to upozorio vec pre bioenergetskih masaza a i o tome sam slusala posle od zena koje su bile kod Ivana i pricale o tim pojavama.Secam se da mi je posle prve ili druge bioenergetske masaze i ciklus poranio 10 dana.Celo telo je na tom energo nivou bilo poljuljano a on ga je posle polako stisavao i rasporedjivao energiju gde koliko treba dok to sve nije bilo lepo izbalansirao.

 • Student generacije. Posle fakulteta udala sam se sa čoveka koji je tada bio ostvarenje mojih snova. Karijera I uspesi na poslu bili su gotovo svakodnevni. Jednom rečenicom , živela sam bajku. Bajka je bila do jednog trenutka dok lekar nije izgovorio :” Nakon ovog, vi nikada nece moci da imate decu “ . Svet mi se srusio u trenutku. Secam se da sam morala da sednem na stolicu kod njega. Shvatili smo I muz I ja da od ove standardne medicine treba da dignemo ruke jer su rekli da ne mogu pomoci. Od tada, oboje smo krenuli u svet alternativne medicine. Puno sati Googlanja, istrazivanja, puno procitanih tekstova , brojeva telefona, puno prevaranata ,a cega se sve nismo nagledali. Setajuci 8.marta Knez Mihajlovom ulicom primetih dve preslatke devojcice u kolicima oko 6-7 meseci starosti. Prisla sam da ih pogledam I tako zapocnem sa mamom neformalnu komunikaciju , šta gde kako … I ona kaže da joj je lekar takodje rekao da neće nikada moći da ima decu jer je imala neki problem sa jajnicima ali da su oni čitali o “nekom fizioterapeutu Ivanu iz Novog Sada, koji se bavi i masažama a inače je I bioenergeticar I tantra terapeut I bas je celim srcem u duhu Istoka, energija, reikija, akopresure, masaža.
  Novi Sad sam oduvek volela , a od Beograda je udaljen sat vremena voznje I ništa ne gubimo. Dogovorimo se da odemo na razgovor pa šta bude jer razgovog sa nekim ko je toliko duboko u duhovnom, svetu i u svetu energija, ne može da škodi. Prvi razgovor je trajao bogami oko 40 minuta a imala sam utisak kao da je trajao 5 min. Ivan vedar, pozitivan, nasmejan, pa upijaš svaku reč od njega o zivotu, ljubavi, smislu, prijatestvu. Htela sam istog momenta da kazem :Da li mozemo sada da uradimo jednu bioenergetsku masazu . Ukupno 8 tretmana I sada sam 5 MESEC TRUDNOCE. Trudnoća normalna.Čak nije ni visokorizicna. SVOJ SAN SAM OSTVARILA a moja bajka je postala još bajkovitija. Ako bude dečak sigurno će sve zvati Ivan.

 • Jako rano sam uspijela ući u svijet glamura u svijet poznatih.Bila sam mlada, lijepa I puna želja i puna sebe. Vozila najljepša auta, odsedala u najskupljim hotelima,živjela na visokoj nozi. Imala sam muža kome sam kupila sve što je htio, pomogla mu da započne privatan posao I bila okružena sa gomilom lažnih zavidljivih frendica I rodica. U radu I poslovnim uspjesima sam vjerojatno bježala od sebe I svojih unutarnjih nemira sa kojima se nisam željela uhvatit u koštac. Nezadovoljstvo sam lječila skupim haljinama, luksuznim ljetovanjima ali sam duboko u sebi osjećala da počinjem da pucam. Razvela sam se od muža, posao je počio da propada,frendice svaka na svoju stran.Život se za par mjeseci promijenio za 180 stepeni. Išla sam kod najboljih psihoterapeuta ovdje u Zagrebu, Dubrovniku, Cirihu, ali sve dublje sam tonula u mrtvilo,niš mi se nije radilo,nekoč nisam željela prosto ustat iz kreveta a nekoč nisam željela otić doma. U izlasku sa mojom poslovnom suradnicom vidjela sam na stolu ispred nje upaljač na kome je pisalo Masaže-Bioenergija-DUNAVSKI i broj mobitela. Što je to , kakvo je to …riječ po riječ ona mi je ispričala njezine problem koje je uspiješno riješila kod Ivana u Novom Sadu. Pozovem ga , zakažem termin, rezervišem hotel I 3 dana konstatno sam odlazila na terapije kod njega, isplaka sam rijeku suza na bioenergetskim seansama , dobila upute I zakazan sljedeći termin kome sam se radovala kao rodjenom djetetu .Ljudi moji on drži ruke na meni I ja osjećam kako se nešto komeša u meni kao da neka svijetlost bijela prolazi kroz mene , neka topline zrači iz tih ruku I meni odjednom kreću suze na oči, počinjem da ridam, da kukam u jednom trenu na sav glas, on samo nešto radi rukama na mom tijelu I to sve izlazi mene. E to je bila prva noć da sam kak sam legla tak se I probudila ma bez da sam se ijednom probudila . Spavala sam kao beba u vlaku. Od tada kreće moje poznanstvo sa Ivanom I moja nebeska zahvalnost njemu . Upaljač koji je život promijenijo. Posao mi cveta , bolje vidim, dalje vidim I uživam u svemu. Kavica, prave frendice, a dolasku u Novi Sad se radujem svaki put kao malo dijete.

 • Ovo uopste nisam doživela kao masažu.Ovo je bilo kao putovanje po mojoj podsvesti, neki paralelni svet. Čarobno! Nestvarno dobro .Ovo ni u knjigama nisam čitala. Kasno sam čula za Ivana i masaže Dunavski tako da sam sebi mogla pokloniti samo jednu seansu bioenergetske masaže jer sam se morala vratiti za Hjuston . Sledećeg leta mi nastavljamo.

 • Pokušavajući da istražim i saznam što više o limfnoj drenaži i tome kako da poboljšam krvnu i limfnu cirkulaciju (po preporuci lekara), pretrage po netu su me najviše vodile na sajt masazedunavski. Detaljno objašnjeno, ali vrlo razumno i plastično, bilo je presudno da se odlučim da pozovem i zakažem anticelulit tretman. Tako je počelo druženje sa Ivanom.
  Pročitala sam i o svim drugim vrstama masaža i imala priliku da uz neobavezan razgovor sa njim saznam više o svakoj i efektima koji se primenom istih postižu.
  Moj životni tempo, kao i većine nas, ponekad nam ne ostavi dovoljno vremena za brigu o sebi i svom zdravlju, mentalnom i fizičkom. Trudimo se da dan iskoristimo maksimalno i da pri tom prioriteti budu jasni. Stres oko nas i onaj koji sami sebi dodamo, jer možda nismo uspeli da ispoštujemo prioritete, ostavlja traga na telu i duši. Imala sam prilike da provedem kvalitetno vreme u razgovoru sa iskusnim psihoterapeutom, koji me je naučio potrebnim veštinama u svakodnevnoj borbi sa prioritetima i stresom. Takođe, imala sam vremena da aktivno vežbam i na taj način se oslobađam svega negativnog iz sebe. Baš zbog toga me je i privukla bioenergetska masaža, jer sam imala utisak da će se krug zatvoriti. Osećaj me nije prevario. Međutim, iako sam na prvu masažu došla sa predznanjem, imala sam određenu dozu straha. On je bio prisutan jer nisam znala šta me čeka, a valjda me je plašilo i to suočavanje sa sobom. Sam tretman masaže je jedno posebno iskustvo, vantelesno, bez imalo preterivanja. Iskustvo koje ostavi snažan pečat na svakog, bez obzira na očekivanja. Meni su se smenjivale slike mojih sigurnih mesta, pomešane sa snažnim osećajem lepog, a boje su bile jasne i jarke. I bez obzira na to, do kraja se ipak nisam skroz opustila, jer nisam sebi to dozvolila. A sama tehnika masaže je iskustvo koje treba doživeti. Na drugoj masaži, koja je odavala utisak da će se odvijati kao prethodna, desilo se da su suze same krenile, bez ikakvog nagoveštaja. Plač koji mi je očistio dušu. Treći put je akcenat bio na mom uživanju, prepustila sam se tome, jer do tad kao da me je nešto kočilo kad sam htela da se opustim i ugodim sebi. Bez puno analiza i merenja, došla sam do trenutaka koji su bili samo moji.
  Efekti bioenergetske masaže u mom slučaju bi bili višeslojni. Na fizičkom nivou to su bili menstrualni odlivi, način na koji se čistimo; na mentalnom nivou, neko oslobađanje od stega koje nam stavi porodica i društvo i mi sami; a na emotivnom nivou, ljubav ka sebi. Za sebe bih mogla reći da sam ekstrovertna ličnost, da u komunikaciju sa ljudima ulazim sa lakoćom i da imam dosta životne energije. Ali bez obzira na to, ono što je na meni evidentno primetno kao promena, jeste odnos ka sebi i kao da se sva ta energiju koju sam rasipala okolo, sada nekako usmerila na mene samu, pa mi često kažu sad: „Ti sijaš“. Možda bi ispravnije bilo reći da sam u ravnoteži.
  Ivan kao terapeut zaslužuje sve pohvale, jer stručnost i iskustvo koje pokazuje u radu sa pacijentima dostižu visoke granice. Kao ličnost, trudi se da razume tuđe poglede na svet i život, gomilu razloga zbog kojih je svakom od nas potreban individualan pristup našem problemu. Za mene, iskustvo i ljudi koje sam upoznala na tom mestu predstavljaju nešto potpuno novo, vredno svake pohvale i preporuke.

 • Na kraju trece bioenergetske masaze osecala sam toliku toplinu u meni da sam se uplasila u jednom trenutku da mi se nesto ne desi. Jednostavno gorim iznutra. Iznutra osecate vatru a nigde nema ni graske znoja. Usput odem u ambulantu u Zmaju kod sestre koja radi tamoo kao lekar I zamolim je da mi izmeri temepraturu . Pipne mi celo, kaze sve je ok nemas temperaturu. Temperatura najnormalnija. Uzme digitalni toplomor , temperature ista . To je fenemen. Osecate da gorite iznutra a temperature tela ista. Prvi put sam tako nesto dozivela. Bila sam ukupno na 8 bioenergetskih masaza a vec posle druge sam osetila ozbiljan pomaku svojim rasplozenjimai generalno problemima zbog kojih sam I pocela da dolazim na bioenergetske masaze. MOzda sam I posle prve osetila boljitak ali posle prve sam toliko bila zbunjena I pomalo uplasena da sam jedva pogodila vrata od lifta kad sam izasla od njih. Suze su samo isle iz mene . Unapred su me upozorili da ce se tako nesto I desiti I da je to normalno u stanju u kom cu biti nakon seanse. I danas odem ponekad na relaks, na tantru, na fizikalne terapije jer imam problema sa vratom. Tantra mi je takodje jako pomogla da shvatim neke druge stvari gde sam takodje bila blokirana kada su musko-zenski odnosi u pitanju I blokirana seksualnost ali o tome necu pisati jer vidim da ima puno komentara na temu tantricke masaze.

 • Ako ti treba neka informacija nemoj ovde postavljati pitanja vec kroz kontakt formu jer im tamo direktno stize na mail istog trenutka.
  Mislm da vazi popust za studente jer su kod njih studenti i trudnice povlascena kategorija :))))) I ja sam prvi put bila kod njih pre 3 god kao student totalno dekintirana :))) i uradio mi je prvi tretman gratis. Sada odlazim na masaze za trudnice.Fantazija je .

 • Прво питање је да ли верујете у паранормално ? Да ли верујете у енергије у ствари које се не могу научно објаснити а постоје ????? Била сам данас у на биоенергетској масажи и још увек сам под снажним утиском оног што ми се први пут за ових 39 година десило . Негде на пола биоенергетске сеансе док сам још лежала на стомаку , уплашила сам се у тренутку и нагло отворила очи, имала сам осећај као да ми се тело топи као да ми тело цури са оног стола . Склопила очи и убеђјујем себе да све сањам у тренутку немам другог објашњења . У наредном тренутку тај осећај нестаје и видим беле снажне флешеве, као да је неко укључио блиц. Отворим очи, нема ничег. Опет затворим , он стави руке на мене , опет иста прича. Отворим нагло очи, нема ничег. Погледала сам у Ивана , он се смеши и каже : Знам, знам , помислили те да укључујем неке блицеве „. Ја се постидела у трнутку. Опет ми држи руке на неким тачкама уводи ме у оно стање у ком сам била док нисам осетила како ми се тело топи и видела оне блицеве . Следећи осећај стомак ми је хладан или као да почиње да се хлади али ја лежим на стомаку . Немогуће је да стомак буде хладан али је хладан . Леђа горе на два три места ненормално вруће . Руке су му стално вруће где год пипне руком то се загреје одмах. Нису вруће него вреле. Помислила сам да их греје негде на радијатору или где већ али те руке су 6-7 минута на мени без подизања и констатно су вруће, осетила би да склони са мене. Радијатор није баш близу њега морао би да се одаљи од мене . Почињем да се плашим јер овако нешто само на филму сам гледала. Истог тренутка он Иван ме пита да ли желим да престане ако се бојим . Ја помислим он као да зна шта сам помислила . Ту се још више упрпам. ИСТОГ МИНУТА КАД СМА ПОМИСЛИЛА ДА ОДУСТАНЕМ И ДОЂЕМ СЛЕДЕЋИ ПУТ ОН МЕ ПИТА ДА ЛИ ХОЋУ ДА ОДУСТАНЕМ. Питам се јеботе дал је релано ??? Е рекла сам себи нема одустајања идем до краја .

  НАредни осећај стомак и даље хладан и почињем да осећам као неки поветарац да ме милује по стомаку а ја већ пола сети лежим на стомаку у наредном моменту као да ми је неко цело тело одигнуо од оног стола , као да лебдим целим телом . Не смем да отворим очи бојим се да стварно лебдим ако видим своје тело како лебди, сјебаћу се и уплашићу се и одустаћу а сад ме она шкорпија у мени гура да идем до краја . Ипак решим да отоврим очи па шта буде . Отворим очи , све нормално. Тело ми не лебди на столлу сам на стомаку . Затворим очи истог трена као да ме неко , нека сила , енергије одигне од стола и ја лебдим пар сантиметара изнад кревета за масажу . Решим да више не отварам очи шта год да се деси и шта год да осећам. Он почиње да ради ноге , осећам његове руке на ногама најреланије пратим леву и десу и почињем у исто време да осећам његове дланове на мојим леђима . НЕМОГУЋЕ. Опет се уплашим да је у просторији још неко ушао јер осећам 4 руке на себи 2 на ногама и 2 не леђима . Размишљам да би тај неко ушао прво су морала врата да се отворе јер сам видела како је затворио врата а квака има јаку опругу и чују се кад се затварају и отварају. Онада контам па и да је неко ушао што је немогуће , немогуће је да имаују истовремено исту темепратуру руку то је тек неизводљиво. Мало отворим једно око као да се почешем надајући се да ћу видети још неког сем њега , опет нема никог сем нас двоје. Отворим очи гледам у њега он се смешка и показује руком да је све ок . Наставља да ради ноге ја и даље осећам неки притисак и неко пулсирање на леђима али сада је пулсирарање толико интезивно и велика површина леђа пулсира да би требало неких 5-6 дланова спојити да покрију површину која пулсира . Не осећам више те невидљиве руке на леђима али и даље осећам неку силу која ме благо притиска . Притисак је нежан без додира без контакта али осећам као да ме неко додирују са неком куглом пуном енергије али без контакта . Као да узмете два магнета окренете исте полове и они се без икаквог контакта одбијају. Његове руке су на листовима њих осећам релано и онда чујем његов глас : Завршили смо за данас . Добродошли у реалност . :))))))) на шта је почињем да се смејем . Да ми је неко ово причао ја би рекла да је тај неко луд али ето на својој кожи сам осетила . И још једна битна ствар, циклус сам требала да добијем за 7 дана , симптоме имам од пре пар сати тако да мислим да ћу добити вечерас или ујутру . Много детаља сам пропустила да напишем али ово је оно што ми је било необично да је релано и што до сада нисам нигде и никад доживела ту снагу енергије то усмеравање кроз мене . Пола леђа ти хладно пола вруће а констатно се неке боје преплићу и смењују пред затвореним очима . Неко те додирују без додира . Фасцинирана светом енергија у које до данас нисам веровала и фасцинирана Ивановим паранормалним способностима .

 • Bioenergetska masaža je nešto što ne može da se prepriča. Mora da se doživi, oseti i odživi jer se efekti osećaju još neko vreme posle 🌟. Zahvalna sam Bogu jer sam vas pronašla, a vi prepoznali potrebe mog tela, duše i uma! ✨⭐✨I evo dok pišem, pitam se da li nam je, u nekim slučajevima, uopšte potrebna zvanična medicina…? Hvala što postojite!!!

 • Bioenergetska masaza i Ivan Dunavski,hm sta reci,a u potpunosti opisati takav dozivljaj.Nisam neko ko rado ostavlja komentare i javno iznosi svoje misljenje,ali mislim da bi ovog puta bila sebicna ako bih sve ovo zadrzala samo za sebe…Pre cetiri godine pocinju moji prvi anksiozni napadi.Nisam zelela da zivim zivot kakav mi je tada bio nametnut,ali nisam imala izbora(hrabrosti)da ga menjam.Naravno sledi odlazak kod psihijatra i lekici koji mi bas i nisu pomogli.Doze su se povecavale,poboljsanja nije bilo.Tada pocinjem da se borim sama sa sobom,ostavljam lekove,odlazim u kilometarske setnje,treniram,bavim se cvecem…radim sve ono sto mi odvlaci paznju,a cini me srecnom…da,tu su i vezbe disanja.Ne znam ni sama,ali anksioznost je nestala,skroz sam zaboravila na nju..Sve do jula prosle godine kada mi se javila vrtoglavica.Bila sam na poslu.U jednom momentu glava je samo pocela da ,tone“Nisam znala sta se desava,a strah koji sam tada osetila je bio neopisiv.Onda krecu pregledi..radiolog,neurolog,orl..i naravno posto je sve bilo ok…ponovo psihijatar.Dijagnoza..mozete pretpostaviti.Zar opet?Ocajna jer sam se vratila na pocetak trazim resenje,ali ga nema.Sama ne mogu da se izborim,lekove ne zelim da pijem,a sa ovom vrtoglavicim ne smem ni do prodavnice.Organizam je pretrpan i nema vise gde da skladisti probleme.Slucajno od prijateljice cujem za Ivana i odlucim da probam.Uzmem telefon,krenem da pozovem..prekinem,pa opet uzmem..a srce lupa,mislim iskocice.Ipak skupim hrabrosti i zakazem termin.Otisla sam sa uverenjem da ce mi biti dobro i da cu se na ovaj nacin izboriti,sada mi je trebala podrska i pomoc jer sama nisam mogla.Prvi tretman,moj najdrazi jer sam nakon toga bila kao zaljubljena tinejdzerka.Sam razgovor sa Ivanom mi je podigao samopouzdanje,rasirio krila i usmerio me da pocnem razmisljati o sebi i svojim zeljama.Bioenergetska masaza je bila zaista posebna.Da vam kazem da je drugacija od ostalih ne mogu jer do tada nisam isla na masaze.Drhtala sam kao prut i mislila da ce mi srce iz grudi iskociti.Kratko…cim je spustio svoje dlanove otkucaji su se smirili,a ja kao da sam bila u nekom polusnu.Posebnu vrelinu osetila sam kada su mu dlanovi bili u blizini moje glave,manji bol i kao da je izvlacio sve ono sto ne treba da je u njoj.Zelela sam da se ovaj tretman ne zavrsi nikada.Odlazeci kuci bledo sam gledala kroz prozor automobila,zbunjena,smirena,nekako cista…Sledeceg dana ustajem i krece zurka.Iz mene izbija osecaj srece,zadovoljstva.Radujem se,pevam,puna sam energije i to svi primecuju.Nista me ne moze iznervirati.Cvrkucem po ceo dan,a i svi oni koji su tu ne mogu da veruju da sam to ja.Pitaju me na cemu sam .Onda mozete misliti sta se desilo u meni i kolika je to promena bila.Sve u svemu nastavila sam da odlazim kod Ivana,a svaki put je bio poseban na svoj nacin.Lekove sam ostavila,pocela sam vise da postujem i volim sebe…i to me je naucio.Imao je puno strpljenja i razumevanja..a kad kazem strpljenja to zaista i mislim jer ja uvek ima 101 zasto.I mogla bih ovako pisati do jutra.Nadam se da ce ovaj moj komentar nekom pomoci. I i usmeriti ga na pravi put.Resenje postoji za sve,samo je pitanje koliko smo hrabri da probamo nesto novo.Moje najiskrenije preporuke.Hvala Ivanu i njegovom timu,gkedacemo se jos jer kad dodje neki problem zaobilaze se doktori,a pokuca se na vrata Dunavski koja su uvek sirom otvorena.Hvala sto radite pravu stvar i cinite ljude srecnim

 • Ako želite profesionalizam, znanje i iskustvo onda je to pravi izbor. Mesto gde ćete dobiti mnogostruko više nego što ste uložili. Vaše telo će se preporoditi ali najbitnije što ćete osetiti i druge blagodati a to je i emotivno olakšanje jer ste u rukama profesionalaca koji su spojili nauku i duhovnost , klasičnu i alternativnu medicinu.

  Mogu sa sigurnošću da vam kažem da je Fizio centar Dunavski, najbolji na Balkanu.

  Hvala Vam i radujem se što ste u mom gradu i što postoji mesto gde se možete preporoditi.

 • Pročitavši gore jedan komentar koji se zove : Da li verujete u paranormalno, odlučio sam da ostavim i ja svoj komentar i još jednom se duboko zahvalim gospodinu Dunavskom za pomoć mojoj ćerki i celoj mojoj porodici.

  Pre 4 meseca ćerka nam je pred spavanje rekla da ona više ne sme da spava kod sebe u sobi jer ima duha kog ne vidi ali ga oseća. Kao i većina vas koja se nije srela sa ovim paranormalnim pojavama će odmahnuti rukom ili se nasmejati i ja sma to isto uradio. Pomislio sam da je puno čitala takve literature, filmovi i to nisam uzimao za ozbiljno. Ćerka 17 godina odličan učenik u gizmazniji je brzo počela da mršavi, da se povlači u sebe i da se čudo ponaša. Odveli smo je kod psihologa, psihijatra, tablete, ništa nije pomoglo , stanje je bilo sve gore i uporno je ponavljala kako ima osećaj da je neko gleda i ponekad noću dodiruju. Svi smo kolektivno ludeli jer je svetlo po celu noć gorelo kod nje u sobi zbog straha. Jedne večeri mi je prekipelo, ušao sam u sobu i rekao da ćemo svetlo od sada gasiti i da tu priču o duhovima prodaje nekom drugom. U njenu sobu je prvo ušla moja supruga, pa onda ja. Kada sam stisnuo prekidač svetlo se ugasilo i samo od sebe upalilo ponovo, opet sam kliknuo na prekidač, svetlo više nije htelo da se ugasi. Pomislio sam da se prekidač pokvario ali u momentu sam premro od straha kad se sam od sebe ventilator uključio i njen mobilni telefon počeo sam od sebe da blinka kao da je neko zove, a ništa ne piše. Moja žena gledala u mene , ja u nju, oboje prepadnuti. Posle par trenutaka ulazi Lari u sobu , naš kućni ljubimac, terijer, i gleda u jednu tačku u sobi i laje i reži. Pokušavamo da ga smirimo ali Lari oseća jako prisustvo nečeg što nas je svo troje uplašilo.
  Nikom ne smemo da pričamo ništa jer će i komšije i rodbina pomisliti da smo ludi. U očaju sedim u dnevnom boravku listam na telefonu više iz neke navike sadržaje i pitam se šta ćemo sada kome se obratiti za pomoć. Već je zora a tenzija se ne smanjuje. Pozvao sam moju majku da je pitam za savet jer znam da ona veruje u te stvari i kao klinac sam mnogo slušao o tome od starjih žena ali nisam prihvatao za ozbiljno. Sledeće noći ista priča i donosimo odluku da se ta soba zaključa do daljnjeg a da svi spavamo u dnevnom boravku jer se ćerka boji da spava sama. Posle dva dana majka mi je dala broj telefona od Ivana i rekla je da misli da on može pomoći jer je neka njena poznanica sa sličnim problemom odlazila kod Ivana.
  Dunavski je rekao na prvom pozivu , dovedite je da prvi popričam sa njom da vidim da li je zaposednuta ili ne. Ako je zaposednuta , to će crkva da rešava, a ako je nešto karmičko, neka crna magija, da je nešto nagaziila ili joj je podmetnuo, da misli da će rešiti i da on nikada ne obećava ništa.
  Odveli smo Maju. Njih dvoje su popričali a on joj je uradio jednu seansu od 20ak minuta da vidi kako će delovati. Predveče nas je pozvao, rekao da se ne sekiramo i da je to netš bilo namenjeno nekom drugom a da je ona slučajno to nagazila. Te večeri je sve bilo mirno, naredne 4 večeri takodje ništa a onda se to nešto samo pojavilo na par minuta i opet ga je pas osetio i lajao. Posle druge seanse kod Dunavskog, to nešto, ne znam nikako bi nazvao, nestalo je skroz. Uradili smo sve šta nam je rekao i kako je objasnio i sve je nestalo. Posle tog je joj je uradio zaštitu za nju i zaštitu za kući i evo od tada nikakvih problema nemamo. Maja je drugo ali stvarno drugo dete i posle prve njegove seanse se odmah osetila promena na njoj, a posle treće je bila neuporedivo bolja. Sada je nasmejanija, vedrija, veselija, druga devojka a u naš dom se ponovo vratio mir. To je bio moj prvi susret sa takvim stvarima i bio sam u totalnom šoku jer se osetiš nemoćan , medicina nema leka još je ta doktorka i sprdala na temu duhova i podsmejavala se u Majinom prisustvu. Na sreću sve lepo završilo.

 • Da sam ovaj #SrdjanH. komentar pročitla pre 4 godina mislila bi da nešto nije u redu ili sa mnom ili sa tobom jer u takve paranormalne pojave nisam verovala. To je za mene bilo nešto na nivou naučne fantastike. Kad sam se porodila moj sin je imao godinu dana i nedeljama se noću budio skoro u isto vreme gledao u jednu tačku i vrištao i derao se kroz plač . Prvo smo mislili da su grčevi, zubići, grejli kamilicu, grejali vodu, vodili kod pedijatra, dečijeg psihijatra, snimanja, ultrazvuk, ništa nije bilo bolje. Ne mogu da opišem taj osećaj nemoći, premora, neispavanosti nedeljama. U to vreme muž se ukočio u teretani i na preporuku naše komšinice otišao kod Ivan na fizikalnu terapiju.Nakon 2-3 terapije muž mu se izjadao kako imamo problem sa sinom i da ne vide nigde rešenje. Dunavski je rekao , vašeg sina muče stvari koje naša nauka ne ume da objasni pa ih zato negira i ne priznaje pa ih zato i ne leči. U toj prostoriji su se dešavale jako ružne stvari u prošlosti. Dovedite sina kod mene. Kad mi je muž to rekao kad se vratio sa fizikalne, složili smo se da ćemo spavati u drugoj sobi i rešen problem ali problem nije bio rešen, sve se isto ponavljalo. Odveli smo sina kod Ivana, on je uradio 2-3 seanse za 10 dana i posle prve seanse klinac je spavao skoro pa normalno. Posle treće seanse više se nije budio sem nekad na kratko kao i sve bebe i onda opet zaspe. Kako , zašto , ne znam ali nešto postoji svakako. Kasnije sam slične fenomene slušala od mojih drugarica i sad normalno gledam na te stvari.

 • Jasmina, imam nekad osećaj da me neko posmatra dok sam u stanu i spremam ispite. Osećaj straha mi je toliko jak da ne mogu da se fokusiram na učenje a noću dok pokušavam da zaspem držim svetlo uključeno i dodatno me to nervira. Povremeno čujem noću i neko kuckanje u susednoj sobi i nekad mi se dešava da imam paralizu sna. Čitala sam da bi to moglo da ima veze sa ovim nečim što ste vi pisali u komentaru. Odbijam da verujem u te stvari ali kako studiram istoriju puno sam knjiga pročitala na tu temu još od neolita na ovamo da nešto postoji što se slično ponaša i sve stare civilizacije u celom svetu su verovale u postojanje tih nevidljivih sila. Da li mislite da bi možda trebala da se obratim Ivanu ?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.