Bolovi u vratu

Bolovi u vratu , nalaze se na drugom mestu po rasprostranjenosti, odmah nakon bolova u donjem delu ledja ( lumbo-sakralnom pleksusu). Ovu vrstu bola, ako je uzrok u muskulo-skeletnom sistemu, veoma uspešno rešavamo.

Uzroci bolova u vratu mogu se podeliti na nekoliko sfera :

1. Dugo nepravilno sedenje

Ovaj tip bola odnosi se uglavnom na „sedeće“ profesije i u tom slučaju najčešće govorimo o tupom bolu. Ukočenost vrata takodje je specifična upravo zbog pogrbljenosti vratne kičme koja dovodi do loše posture i često protruzije lobanje.

2. Stres

Bolovi u vratu često su posledica izloženosti hroničnom stresu, pogotovu kod jako emotivnih osoba koje su jako osetljive na emotivne udare negativnih emocija koje pojačavaju tonus mišića vrata i ramena i dovode do spazma ( grčka) pogotovu m.trapeziusa. Međutim, bol u vratu nikada ne treba olako pripisati trivijalnim uzrocima, kao npr. stresu. On može biti i jedan od simptoma fibromijalgije, cevikalne diskus hernije, cervikalnog sindroma gde klasične masaže neće pomoći pri lečenju pomenutih problema. Za takve intervencije uvek preporučujemo našu terapiju “ DUNAVSKI“ koja se u nebrojano puta pokazala veoma učinkovitom.

3. Spondiloza

Spondiloza spada u degenerativne promene. Odlikuje se najčešće smanjenom hidriranošću diskova, što za posledicu ima smanjenje intervertebralnih prostora pri čemu susedni pršljenovi stoje jako blizi jedan drugom i u nekim radijusima se čak dodiruju i taru ivicama jedan o drugi. U tom slučaju ogromni su pritisci na ugrožene diskove, koji opet taj pritisak prenose na radikularni deo spinalnih nerava i tako proizvode bol koji naši pacijenti osećaju u vratu. Bol se najčešće javlja na dve pozicije , može biti u okcipitalnoj regiji ( potiljak) i bol koji ide od potiljka niz ruku ( cerviko-brahijalni sindrom ) .

Zakažite vaš termin pozivom na broj : 0611450000. Naše medicinsko obrazovanje i osamnaesto godišnje isksutvo stoje u službi rešavanja vaših problema.

Najčešće dijagnoze sa kojima se srećemo jesu : migeloze ( čvorići ) , vratna diskus – hernija, cervikalni sindrom, cerviko-brahijalni sindrom, lakši oblici cervikalnih radikulopatija ( poliradikulopatija ), razni tendinitisi, upale mišića cervikalnog segmenta kao i slabost mišića vratne kičme. Ovu su samo najzastupljenije dijagnoze. Sfera našeg delovanja izuzetno široka.

.

Molimo vas da komentare o terapijama, terapetuskim , terapijskim masažama, ostavljate OVDE u odeljku TERAPIJE, kako bi svi komentari iz ovog dela bili na jednom mestu, za one koji žele da ih pročitaju. Hvala