Bioenergija

.

Šta je bioenergija ?

 

BIOENERGIJA je ubedljivo najstarija metoda prirodnog izlečenja.  Uticaj i postojanje bioenergije poznati su u svim civilizacijama starog i novog sveta, a prvo pominjanje datira iz perioda od pre oko 7.000 – 8.000 godina, naročito u civilizacijama drevnog Istoka.

Skrivena isceliteljska znanja sa one druge strane realnosti, iz one druge dimenzije koja živi paralelno sa ovom našom materijalnom realnošću, ne mogu se dostići uobičajnim ljudskim načinima istraživanja, naučne logike i razmišljanja. Ona se nalaze sa druge strane granice kroz koju materijalni um i naučni aparati ne mogu proći.

Otac savremene medicine Hipokrat , takodje je istraživao tehnike lečenja bioenergijom , mada dobar deo njegovog načina lečenja nije njegov već pokupljen od narodnih lekara pre njega iz raznih civilzacija kao što su Persija, Indija, Kina koje su preko Grčkih robova imale uticaj na medicinu tog vremena.

Nakon Grčke, natpisi o bioenergiji se nalaze i u biblijiskim spisima gde se govori o tome kako je Isus lečio rukom stavljajući ih na obolelo mesto pacijenta.

Bioenergija je životna, pokretačka energija, koja kruži našim telom o predstavlja sintezu od 12 različitih vrsta energija podeljenih u 3 sfere, koje zajedničkim imenom nazivamo  bioenergija (bios- gr. život).

 

Na ovoj stranici smo naveli samo uopštene stvari o bioenergiji o kojima nas najviše pitate u mailovima ili telefonskom razgovoru. Nakon ovog teksta možete posetite naš drugi sajt koji se odnosi samo na bioenergiju www.bioenergija.rs

 

 

Srdačno 

Ivan M. Dunavski,

strukovni fizioterapeut & strukovni specijalista neuro-muskularne patofiziologije i predsednik Udruženja bioenergetičara Vojvodine.Naša unutrašnja energija ima svoje idealno stanje, stanje balansa. To stanje balansa poznato nam je pod imenom zdravlje. Ako je ovo stanje balansa narušeno, orgaznizam ulazi u bioenergetski disbalans. To stanje disbalansa, poznato nam je pod imenom bolest.

Bioenergija  predstavlja kompaktnu, harmonizovanu metafizičku celinu koja se sastoji od 3 nivoa.

 

 1. MENTALNI nivo – Naše misli
 2. EMOTIVNI nivo– Naša  osećanja
 3. FIZIČKI nivo–  Naše telo

Ova tri nivoa predstavljaju „sveto trojstvo“ bioenergije i akupunkture, i grade celinu koja se zove život.

 

Kako prizivamo bolest

Koliko će neka bolest biti jaka, pa čak i običan umor, zavisi od količine energetskog disbalansa u telu jer se bolest ne mora ispoljiti istovremeno na sva tri nivoa.  Bioenergetski disbalans, odnosno bolest,  uvek počinje na misaonom nivou ( prvi nivo -mentalni nivo). Loše, negtivne misle, nose negativnu energiju, nisku frekvenciju srčane čakre i unutrašnje aure.

Da li ste znali da svaka emocija, ima svoju frekvenciju kojom vodi deo tela ( deo tela u kome se nalazi odredjena čakra ) u koju se skladišti. Svaki komad hrane nakon razgradjivanja, takodje ima svoju frekvenciju.

Možete jeste najzdraviju hranu. Hraniti se umereno, kako pravila zdravog života nalažu, ali ako imate negativne misle, negujete samo loše emocije, odnosno misli niskih frekvencija, koliko god da je hrana zdrava, vaš želudac ili creva moja stradati. To je klasična psiho-somatika.

Možete biti nepušač. Izbegavati svu hranu koja može da škodi krvnim sudovima, ali ako negujete negativne emocije za koje smo rekli da imaju izuzetno nisku frekevenciju, one će svojom učestalom negativnom frekvencijom, poremetiti frekvenciju rada srca i srce će stradati. Srce takodje ima svoje frekvencije rada. To nije ništa novo. Postoje aparati u medicini veoma jednostavni koje mere frekvencije rada srčanog mišića. 

Zdravoj hrani, dodajte i zdrave misli i neće biti problema ! Zdrav misaoni život.

 

 

.

Kada je vreme za bioenergiju ?

Ako obratimo pažnju na naš misaoni život , videćemo da je on u ogromnoj većini slučajeva nesredjen i da su retki momenti kada imamo apsolutnu vlast nad sobom, nad svojim mislima i nad svojim emocija. Jedino tada možemo na pravi način da odreagujemo na : stres, na provokaciju, na neuspeh, na neizvesnost, na izdaju. Van tog nas I najmanja često nebitna stvar, izbaci iz „takta“ , harmonije sa samim sobom jer nemamo dobar temelj, nemamo dobru emocionalnu postavku a bioenergija je fentastičan potpuno prirodni metod za duhovno centriranje sa samim sobom.

 

Preosetljivi ste, osećate se blokiranim, razdražljivi, rastreseni, depresivni, imate loš san, manjak samopouzdanja i višak obaveza i manjak vremena sa kojima se teško nosite, potrebno vam je buđenje, transformacija, promena. Ovo su samo neki od simptoma na psihičkom nivou koji ukazuju na to da je neki segment holističkog svetog trojstva , došao u disbalans . Vreme je za bioenergiju. Vreme je za promene. Vreme je za BUDJENJE.

.

Bioenergija kao prevencija 

Na tretmane bioenergijom ne dolaze isključivo bolesne osobe, kao što je to bilo uvreženo mišljenje mnogih. Kod nas dolazi veliki broj zdravih i uspešnih ljudi koji jednostavno žele da podignu svoj bioenergetski potencijal  kako bi bili produktivniji i na poslu i u privatnom životu. Nije problem ni sa vremenom a ni sa energijom. Problem je napraviti dobre prioritete, prave životne ciljeve u pravo vreme i na njih pravilno fokusirati energiju, a onda i cilj postaje bliži.

 

No, u vremenu u kojem živimo a živi se dosta brzo i turbulentno. Mnogi se ne snadju, izgube kompas i postanu nesrećni. Lek za sreću traže u raznim porocima, devijacijama ali lek nije tamo. Lek je u njima i neki ga nikad ne pronadju jer ga traže na pogrešnim mestima.  Sistemi su obično napravljeni da se o čoveku suštinski najmanje brine, a sve to zarad opšteg interesa zajednice, a u stvari – trebalo bi da bude obrnutno jer to što je neko po svim laboratorijskim, biohemijskim, neurološkim… analizama zdrav, a on/ona oseća da ipak nešto nije u redu, svakako predstavlja vreme za uzbunu i za prvu seansu bioenergije ili bioenegetske masaže.

.

 

.

Starosna doba klijenata na bioenergiji

Naši klijenti  su različite starosne dobi i različitih profesija, od beba , male dece , preko tinejdžera od studenata koji imaju probleme sa koncentracijom, nedovoljnim samopouzdanjem, raznim neurotskim strahovima, nesanicom, realnim strahovima, pa do menadžera, lekara, sudija, političara, glumaca – svi oni kojima je profesija ili život izuzetno stresan.

Bioenergija se odlično pokazala i kao dopuna klasičnim medicinskim terapijama kod kardioloških, ginekoloških, uro-genitalnih oboljenja, depresije, hronično lošeg raspoloženja, osećaja tuge, krivice, nedovoljnog samopouzdanja, blažih poremećaja ličnosti i mnogih drugih poremećaja kako na psihičkom, tako i na fizičkom nivou. O tome je najbolje lično obaviti razgovor.

 

MEDICINSKI ZDRAV A IPAK BOLESTAN – KLIK za ceo tekst 

 

BIOENERGIJA – DOZE I VREME TRAJANJA

 

U nastavku teksta navešćemo samo najčešće probleme kod kojih pomažemo a u skladu sa dužinom trajanja po metodologiji Engleskog kraljevskog društva bioenergetičara.

 

Dužina trajanja seanse bioenergijom zavise najčešće od vrste problema.  Da li je problem jasno dijagnostikovan ili nije ? Da li je problem  akutne ili hronične prirode ? Kakvo je vaše trenutno opšte energetsko stanje organizma? Puno faktora koji su medjusobno isprepletani utiče na dužinu seanse kao i na izlečenje, o čemu ćemo vas detaljno uputiti na prvoj seansi.

 

Doze bioenergije u trajanju od 15 minuta.

 

Seanse u trajanju od 15 minuta naročito su se uspešno pokazale kod sledećih stanja :

 • Akutni oblici diskopatija, neuralgija, cervikalnih radikulopatija, hernijacija u početnim stadijumima.
 • Hipertenzija (ako nije posledica nekog leka koji uzimate ili posledica upale nekog segmenta urološkog/uro-genitalnog trakta).
 • Opstipacija (zatvor kako kod odraslih tako i kod dece ili beba)
 • Razne vrste glavobolja (sem meteropatskih)
 • Problemi sa varenjem i zeludcem (ne nameštanje želudca)
 • Nesvestice ( ako nije MS ili neki kompleksniji  neurološki poremećaj).
 • Smanjivanje akutnog i hroničnog bola

Cena : 1.500 din. / 15 min.

 

 

 

Doze bioenergije u trajanju od 25 minuta :

Doze u trajanju od 25 minuta možemo podeliti u 3 sfere bliske a opet različite sfere. Prvi sferu čine problemi na psihološkom polju koji se mogu uspešno rešavati bioenergijom. Drugu sferu čine psiho-somatski problemi i treći sferu čine problemi na anatomsko-fiziološkom nivou.

 • Dečije i porodične traume

Deca koja su živela ili žive i dalje  u disfunkcionalnim brakovima gde je prisutan gotovo svakodnevni stres zbog svađa,  razmirica, netrpljivosti partnera. Ona su svakodnevno izložena negativnoj atosferi i izlivu toksičnih emocija koje indukuju nesvesno u sebe. Često partneri u afektu svoje nezadovoljstvo direktno  „prazne“ na svojoj deci koja to moraju da trpe i ćute. Verbalna , mentalna ili psihička tortura može biti posledica i odredjenih psiho-patološki stanja jednog roditelja koji svoje nezadovoljstvo iskazuje direktno na detetu. Takvih primera imamo prilično u zadnje vreme gde nam se deca (tinejdžeri,  studenti) sami javljaju ili ako su baš mali, dovode ih rođaci.

 •  Snažni emocionalni izlivi.

Razvod braka, smrt voljene osoba, neprihvatanje, silovanje,  zlostavljanjanje.

 •  Loša koncentracija
 • Trema

Trema od izlaska na ispit , trema od profesora,  šefa,  nametnutog autoriteta

 •  Fobije

Razne vrste strahova realnih i neurotskih. Strah od ljudi,  strah od vezivanja, strah od velikog prostora,  strah od zaljubljivanja,  strah od smrti , strah koji se vezuje za moguć gubitak voljene osobe…i ostali strahovi zbog kojih nam se javljate .

 •  Problemi sa nesanicom
 •  Nemogućnost fokusa na gradivo koje se predaje ili koje se uči kući.
 •  Blaži oblici depresije,  nezadovoljstva, anksioznosti, hroničnog umora, nejasnog razloga za konstantnom brigom.
 •  Osetno umanjuje ili u potpunosti eliminiše većinu hroničnih bolova.

Takodje ubrzava zarastanje rana i procese rehabilitacije nakon hirurških intervencija tako što inicira nakon par seansi dodatne depozite energije da telo samo sebe počne lečiti. To je poseban fenomen.

 •  Umanjuje negativne posledice stresa ili ih u potpunosti eliminiše u zavisnosti od količine stresa kojim ste izloženi .

Stres pravi pogodno tlo za veliki broj psiho-somatskih bolesti od kojih većinu službena medicina ne leči. Zato je uvek bolje prevenirati problem u njegovom nastajanju  sa par dolazaka, nego ga posle lečiti jer nikadane znamo da li je problem izolovan ili u sprezi sa nekim drugim energetskim anomalijama za koje i ne znamo da imamo.

 •  Nerazumevanje sa decom ili nerazumevanje dece sa roditeljima kao i nerazumevanje sa partnerom.

Cena : 2.500 din / 25 min.

 

.

Doze bioenergije u trajanju od 45 minuta :

Ovaj segment bioenergije  poseduje dvostruku prirodu delovanja .

1. Duhovni rad na sebi 

Dolaze nam  osobe koje žele da uz pomoć bioenergije i drugih spiritualistickih metoda spoznaju pravog sebe, svoju suštinu,  svoje ciljeve i svoje mogućnost,  kao i da nauče da dostignu svoj maksimum u svim segmentima mentalne,  telesne, duhovne  sfere. To je jedino moguće ako objektivno  upoznaju sebe i zajedno sa nama nauče da :

 • Oslobode se vlastitih negativnih osobina koje bacaju senku na one pozitivne osobine koje imaju.
 • Strahova
 • Negativnih stečenih uverenja kroz vaspitanje
 • Da pojačaju svoje samopouzdanje
 • Da prihvate i zavole sebe na pravi način
 • Da eliminišu negativne efekte lošeg vaspitanja preko kojih stalno plaćaju cenu.
 • Da sagledaju na realan način svoje mogućnosti i svoj trenutni energetski potencijal.
 • Da vide u kom pravcu žele da idu i da se usavršavaju
 • Da spoznaju koji deo sebe ih koči i oko čega se stalno „sapliću“.
 • Kako promeniti naše osobine koje našeg partnera najviše iritiraju .
 • Neraščišćenih odnosa sa drugima (otac, majka, partner )
 • Reakcije vaše aure na bes,  stres,  ljutnju,  mržnju
 • Opraštanje ( da li , kad treba i zašto treba)
 • Ljubav me mora da boli. Od tebe zavisi. Nauči .
 • Život je lep,neka tako i ostane .

Pored bioenergije koristimo i hipnozu  koja se odlično pokazala u traženju problema zatrpanih u podsvesti kao i terapiju kristalima i tibetanski zvučnim činijama. Ukoliko neko ima odbojnost prema hipnozi, nju isključujemo iz seanse.

 •  Budjenje potisnute seksualnosti

U kombinaciji sa tantrom ili samo bioenergijom. Gotovo da ne postoji žena koja nema neki problem koji se vezuje za seksualnost. To je najčešće pad libida ili izostanak vaginalnih orgazama koji može biti uslovljen i nekompatibilnim partnerom u seksu a može biti duboko u podsvesti ( pogrešno vaspitanje u domenu seksualosti da je sve stid, greh i sramota,  razne vrste strahova potpuno beznačajnih ali duboko ukorenjenih…).

 •  Frigidnost
 •  Problemi u partnerskim odnosima i problemi na relaciji deca-roditelji i obratno.
 •  Otpuštanje strahova i razvijanje kreativnosti.

Kreativnost često možete razvijati i kroz seksualnost. To je odlično jer višak seksualne energije možete uvek transformisati u kreativnu energiju i istovrmeno biti savršeni na oba polja. Naučite sa nama kako.

 •  Problemi sa post-porodjajnom depresijom
 •  Nemogućnost začeća.
 •  Snažni nagli emotivni izlivi

( Razvod braka,  smrt bliske osobe, zlostavljanje,  silovanje, psihičke torture od roditelja i drugih lica).

 •  Veća efikasnost u poslu i brže savlađivanje poslovnih veština.

Ovaj segment posebno uzimaju žene koje se nalaze na rukovodećim pozicijama u većim firmama, ozbiljnijim korporacijama kao i žene koje su vlasnice sopstvenih firmi i koje žele bolji i brži napredak sa što manje stresa i zdravstvenih problema.

Cena : 5.000 din / 45 min.

 

Doze bioenergije u trajanju od 65 minuta:

 

DUHOVNI RAD NA SEBI 2. NAPREDNI NIVO .

Cena : 50e /  65 min.

 


//  Možete primetiti da se neki isti problemi mogu naći u dve pa i tri kategorije.  Nije greška. Kraća doza je minimalno preporučeno vreme na osnovu našeg 18-o godišnjeg isksutva u lečenju i prevenciji bioenergijom kao i u skladu sa nomenklaturom Engleskog kraljevskog društva bioenergetičara. Duža ili najduža doza bioenergije nosi veće  mogućnosti što je naročit bitno kod odredjenih  problema poput depresije, nezadovoljstva, anksioznosti ili početkom duhovnog rada na seb, budjenje sebe, ličnim transformacijama . Predloženu dužinu i dinamiku sprovodjenja seansi dogovaramo na prvom susretu. //

.

.

Kada bioenergija ima najmanji procenat izlečenja ?

Onda kada se bioenergija prihvati kao poslednja mogućnost jer se do tada bolest, kako na psihičkom tako i na fizičkom nivou, već razvila. Organizam je dodatno uništen pogrešnim dijagnozama , pogrešnim  terapijama i u tim situacijama je procenat izlečenja minoran.

 

 

Bioenergija na daljinu 

Da, naravno. To je dokazano hiljadama godina pre Nikole Tesle, a on je to potvrdio i kao naučnik u svojim eksperimentima, da se energija može slati na daljinu. Do pre 200-300 godina, to su bile najnormalnije stvari, skrivena znanja koja su svakodnevno radili iscelitelji, šamani, vračevi. Nama je to sada u 21. veku jako čudno i grančini se nekima sa „naučnom materijalnom logikom“. Tesla je inače jako bio naklonjen životnoj filosofiji Istoka, njihovom načinu lečenja, parapsihološkim fenomenima koje zvanična nauka ni danas nije uspela da dokaže kako nastaju.

 

 

To što se bioenergija može raditi nekom na daljinu ne znači da to svi mogu raditi. Svi posedujemo bioenergiju u sebi ali ne možemo svi lečiti bioenergijom.  Jedno je fizičko-materijalno svojstvo talasa da se odašilje na daljinu, a drugo je nečija sposobnost ili nesposobnost da to radi. To nažalost ostavlja puno prostora „vikend-isceliteljima“ . Instagram i fejsbuk su preplavljeni raznim  „isceliteljskim“ novotarijama 21-og veka na kojima ćete naći jako puno mojih tekstova ili delova tekstova sa mojih sajtova. Zašto neko uzima ciljano uzima tudje tekstove ili obrađuje tudje tekstove pa podmeće kao svoje, ne mogu razumeti. 

 

Kako počinje seansa bioenergijom  ?

 

Sa osobama koje dolaze sa jasnim ili nejasnim problemom (smanjena koncentracija, nemogućnost učenja, depresija, anksioznost, manjak samopouzdanja, energetske blokade, rastrojenost, razdražljivost, snažne emotivne reakcije u vidu napada tuge i suza, izostanak orgazma, nesanica, smanjena seksualna želja) pre same bioenergije uvek se obavlja dvadesetominutni razgovor sa klijentom.  Apsolutno iskren razgovor sa direktnim pitanjima koja nisu vezana samo za konkretan problem ili konkretne simptome, nego i malo šire u odnosu na problem.

Zašto sam ovde napisao iskren razgovor?

Zato što terapija jedino tako ima pun i snažan efekat jer isti karakter emocija ne odlazi uvek u istu čakru, a da bi što preciznije odredili koja čakra nije sinhronizovana sa radom ostalih čakri iskren razgovor nam je jako bitan za početak transformacije.

 

Zašto je neophodan razgovor pre bioenergetske seanse  ?

 

Zato što se kroz razgovor radi primarni oblik energetske analize klijenta, prate se njegove reakcije na određene reči, određene odgovore, određena pitanja i pokušava se ustanoviti na osnovu energetskih principa i filosofije čakri, koja čakra bi mogla da bude asinhrona u odnosu na ostale. Kod žena je to najčešće  druga, četvrta ili šesta čakra. ( Problemi vezani sa manjkom samopouzdanja, sa prevelikom empatijom, sa hroničnim umorom, nepoštovanjem sebe,  depresijom, problemima uro-genitalnog trakta, problemi sa želudcem, nerodnovan ciklus, pojačana osetljivost i van pms-a ).

Niste ni svesni koliko su nekad i najteže stvari veoma jednostavne za rešavanje, samo treba preusmeriti bioenergiju sa pogrešnog koloseka, gde je dospela zbog loših navika, puno stresa, deficita slobodnog vremena. Rezultati vrlo brzo postaju vidljivi i, naravno, osećate ih prvo vi, a onda to i okolina primeti.

 

Reakcije za vreme bioenergetske seanse :

 

Reakcije su uglavnom individualne, u zavisnosti od osobe do osobe. Ali  kao neki zajednički imenitelj, nešto što se najučestalije ponavlja na seansama bioenergije billo bi :

 

 • Osećaj kada vam bioenergetičar bez dodira odjednom zaljulja telo samo od sebe i osetite tu nevidljivu silu. Tada i najveće neverne Tome po pitanju bioenergije, ostanu bez teksta.
 • Ruke vam se podignu same od sebe bočno i ne možete da ih spustite na par minuta.
 • Bioenergetičar vas bez dodira  savije blago  ka napred ili ka pozadi pogotovu kada se oslobadja  pritisak prednjem kanalu unutrašnje aure. Njegove ruke su uvek tu i ne bojite se da ćete pasti.
 • Bioenergetičar vam pomera telo napred, nazad, bočno levo ili bočno desno , bez da vas dodirne.
 • Blagi pritisak u glavi i velika koncetracija energije koju osetite kao toplotu, pogotovu ako je deveti energetski centar bio u blokadi. Toplotu u glavi  prati  blaga pulasacija .
 • Jedno stanje blagog pijanstva , totalne opuštenosti  gde neki klijenti dobijaju takve napade smeha da ponekad moramo da prekinemo seansu jer ne mogu da se zaustave od smeha. 
 • Podrhtavanje odredjenih delova tela, običnu nogu ili ruku. Same od sebe počinju da se tresu na po par sekudni. Prestanu pa onda opet nastave i tako par minuta. Dešava se ponekad da se to ponavlja tokom cele bioenergetske seanse ali samo na prvoj dok ne uspostavimo balans odredjenih energetskih tačkaka na telu.
 • Izrazito duboko disanje na momente kada krene proces čišćenja i kada organizmu trebaju dodatni depoi kiseonika.
 • Udari toplih i hladnih talasa. Neko ima osećaj velike hladnoće kada negativna energija počne da se pomera i napušta telo, a neko pak oseti veliki udar topline po celom telu, kada bioenergija počne da zauzima te delove tela gde su bile zaglavljene blokade. Osete grejanje na tim mestima. Nekada grejanje bude toliko intezivno da se preznoje u momentu.
 • Trnjci u rukama ili nogama
 • Talas tuge koji vas preplavi, kada se klijentkinje jednostavno same od sebe rasplaču za vreme seanse, u momentu pucanja energetskih blokada u regiji srčane čakre. Suze su normalan način čišćenja ( izbacivanja negativnih emocija).
 • Osećaj lebedenja na momente. Ne lebdite već usled velikog, naglog upliva bioenergije, vaša unutrašnja aura kreće u tim momentima snažnije da vibrira nego inače a to preko kože ( preko fizičkog tela ) osetimo kao da treperimo, kao da lebdimo.

Od gore pobrojanih rekacija, klijenti osete u proseku 3-5 . Retko kada bude 1-2 reakcije i retko kada bude više od 6. za vreme jedne seanse u trajanju od 45 ili 65 minuta.  Način njihove rekacije jako puno pomaže bioenergetičaru da stekne još potpuniju sliku o problemima koje će rešavati na sledećoj seansi.

 

dijagnostika čarki viskom, radiestezija novi sad, ivan dunavski

.

Kako i zašto dolazi do ovih rekacija na bioenergetskim seansama ?

 

Zato što je dobar bioenergetičar uvek u stanju da u regiji unutrašnje aure oseti ( viskom ili dlanom ) „čvorišta“ tj.  blokade  koja gotovo uvek imaju emocioanlnu podlogu. Blokade se uvek javljaju na meridijanima  kojima protiče bioenergija i tako je usporavaju ili sprečavaju njen protok. Kada naši organi koje se nalaze oko odredjene čakre i koji su pokriveni mrežom meridijana, ne dobijaju dovoljnu dozu bioenergije, oni kreću da stagniraju i javljaju se bolesti. Obično prvo neke lakše bolesti  u vidu  blagih izmenjenih psihičkih stanja, a kasnije  ta blaga izmenjena psihička stanja počinju da rastu i pretvaraju se u psiho-somatske bolesti.

Za vreme seanse bioenergijom dolazi do eliminisanja emocionalnih blokada,  (delovi zaglavljene negativne energije – ono što se u homeopatiji naziva mijazam, u bioenergiji se naziva makula). U unutrašnjoj auri dolazi do naglog  oslobađanjem negativnih „čep“ emocija. Tada se u trenutku  istovremeno  otpušta i velika količina negativne energije ( blokada)  koja se akumulirala u nama mesecima, godinama.

.

Naglo oslobadjanje negativnih emocija kroz bioenergiju  – KLIK za ceo tekst  

.

U kojim sferama imamo najveći, a u kojima najmanji procenat izlečenja?

Kao što sam već naveo, brojne su oblasti u kojima dokazano pomaže bioenergija, ali mi smo se uglavnom specijalizovali za probleme na energetskom i mentalno-psihološkom polju. Ubedljivo najveći procenat izlečenja imamo kod:

 • težih i lakših oblika depresije i anksioznosti
 • insomnije (poremećaj sna)
 • deficita samopouzdanja
 • hroničnog umora
 • gubitka seksualne želje i izostanka orgazma (gde bioenergetske tretmane izvodimo u kombinaciji sa tantra tehnikama i refleksoterapijom), polne nemoći, frigidnosti, nemogućnosti začeća
 • smanjene energetske efikasnosti na poslu
 • problema u nerazumevanju sa roditeljima/u braku/sa partnerom
 • treme na ispitima
 • narkomanije
 • alkoholizma
 • motivacije u smeru koji Vam je potreban i dr.

 

 

Da li se bioenergetske masaže mogu raditi za vreme ciklusa?

Ne preporučuje se jer se krvotok ubrza i do 5 puta i onda rizikujete veći odliv za vreme terapije.

Da li postoje štetni efektni hipnoze?

Apsolutno ne. To su Holivudske prestave o hipnozi i to je potpuno iracionalno. U hipnozi ste svesni svega što se dešava oko vas i uvek možemo da prekinemo seansu ako poželite

.