Anticelulit masaža

.

Pre nego što započnemo priču o našim ANTICELULIT PAKETIMA, hajde da u uvodu analiziramo kliničku sliku celulita ili kako se stručno naziva – HIDROLIPODISTROFIJA.

 • Savremena bolest kože ili samo estetski problem – šta je zapravo CELULIT?
 • Kako nastaje?
 • Zbog čega nastaje?
 • Zašto ga imaju uglavnom samo žene, a muškarci veoma retko?
 • Kako odabrati dobru anticelulit masažu ?
 
 

.

.

KLINIČKA SLIKA CELULITA

Koža se sastoji iz tri sloja sloja:

1. Epidermis (gornji sloj)

2. Dermis (krzno, srednji sloj koga čine folikuli dlake, lojne žlezde, krvni sudovi, vezivno tkivo, nervni završeci)

3. Subkutani (potkožni) sloj

Po medicinskoj definiciji, celulit je hronična degenerativna zapaljenska bolest najdubljeg sloja kože SUBKUTISA, u kojem se nagomilavaju masti, limfa i štetne otpadne tvari organizma. Celulit nastaje  kao posledica poremećaja metabolizma, poremećaja krvne i limfne cirkulacije, što dalje uzrokuje oštećenje vezivnog tkiva usled zadržavanja tečnosti i masti u tkivima, kao i taloženja toksina. Celulit se vremenom širi i ne prolazi sam od sebe.

.

 

S obzirom na to da je opna masnih ćelija jako elastična, nagomilavanje masti i vode u njima može da uveća njihovu veličinu do nekoliko puta. Kada se sadržaj masti u ćelijama previše nagomila, vezivno tkivo koje se nalazi između masnih ćelija u koži postaje kruto, neelastično, skraćuje se, vuče površinu kože nadole i pravi udubljenja na koži. U isto vreme, nabubreli grozdovi masnih ćelija iskaču između njih i guraju kožu nagore. Koža trpi posledice loše mikrocirkulacije u potkožnom tkivu, postaje tanka i poprima izgled POMORANDŽINE KORE.

.

NAJČEŠĆE ZABLUDE O CELULITU

.

Velika je zabluda jednog dela žena da će dijetom ili vežbanjem neutralisati celulit. To je nemoguće jer se na taj način samo površinski  sloj celulita, onaj vidljivi sloj, izgubi (istopi). Takvo topljenje celulita je samo vrh ledenog brega. Baza celulita ostaje netaknuta, a ta baza je suština ako želite da imate lepe i negovane noge, lepu i zategnutu zadnjicu kao i stomak.

.

Koliko je fizička aktivnost relano bitna ?

.

Vežbanje u teretani, fitnes, pilates, trčanje, je svakako bitna stavka u topljenju celulita ali nije najbitnija.  Godinama nam dolaze na anticelulit masaže ( Megalux Plus i „5 u 1) klijentkinje koje apsolutno ne treniraju ništa. Obožavaju slatkiše, testa, alkohol. Čak iz automobila ne izlaze i nekada kod njih rezultati budu mnogo bolji neko kod klijentkinja koje aktivno treniraju i drže dijete. O čemu se tu zaista radi, samo je na nivou pretpostavki vezanih za metabolizam i mikro-metabolizam. Medjutim to je činjenično stanje. Istina kod tih klijentkinja rezultati naših anticelulit paketa nisu tako dugi , kao kod ovih koje treniraju i vode računa o ishrani, ali primarni rezultat zna da iznenadi u pozitivinom smislu i njih i bogami i nas.

Čim završite sa vežbanjem nakon 2-3 meseca  ili dijetom, eto celulita  opet nazad brže nego što možete zamisliti. Celulit se suštinski, na onom najdubljem nivou može isključivo eliminisati mehanički ( anticelulit masažama,  odličnim RF-om ili aplikovanjem neke hemije u telo poput lipolize). Kreme, gelovi, dijete, vežbanje, samo neutrališe površinski sloj celulita. Kod celulita je najbitnije elimisati „temelj“ , onaj najtvrdji celulitski blok.

Dakle, da rezimiramo, ni samo dijete ni samo preznojavanje u teretani ne može neutralisati celulit. U tu istinu se uveravamo već 18 godina. Najjednostavniji primer da  priča o dijetama i žestokim treninzima ne prolazi,  je taj da i mršave žene imaju celulit . Neke sportistkinje i vrhunske takmičarke, takodje imaju vidljiv celulit. Obratite pažnju na televiziji kada je olimpijada ili neko veliko takmičenje dok sede sa prekrštenim nogama.

.

.

Kvalitetna anticelulit masaža je ključ u eliminaciji celulita 

Kvalitetna  anticelulit masaža nosi preko 80% eliminacije celulita jer imamo mnogo klijentkinja koje niti vode računa o ishrani niti treniraju bilo šta i uspešno im skidamo celulit koji se počinje vraćati tek nakon 8-9 meseci. Nauka i aparati koji se koriste u anticelulit tretmani su toliko daleko otišli da su dijete i naporni treninzi već odavno izgubili bitku sa naukom i aparatima koje koristimo.

Dijete su poželjne, vežbanje takođe, ali pre svega zbog vašeg opšteg zdravlja. Medjutim to nije trajno rešenje za vaš problem zvani CELULIT. Vaš problem postaje naš problem koji ćemo uspešno rešiti jer se sa celulitom borimo čitavih 18 godina uz razne edukacije i nove tehnike koje koristimo prateći dokazane trendove u svetu.

Da li se celulit može eliminisati raznim anticelulit gelovima, kremama, algama ?

Ova teza je apsolutno netačna jer da je tako, niko od nas koji se profesionalno bavimo i eliminacijom celulita, ne bi imao posla. Žene bi same odlazile u prodavnicu, kupovale kreme, gelove, losione i same se obračunavale sa svojim celulitom. A svi mi bismo izbacili anticelulit masaže iz naše ponude. 

Čim prestanete da kupujete anticelulit preprate, eto celulita nazad nakon 4-5 nedelja opet nazad. Anticelulit gel ga je skinuo samo površinski i on se odmah vraća i nadogradjuje na njegov „temelje“ .

.

 

.

 

Kreme, gelovi, da… ali isključivo kao dopuna anticelulit masaži, mada ako kod nas odaberete Megalux PLUS  paket ili  anticelulit paket „5 u 1“ , sve ove kremice, gelovi, losioni su nepotrebni.

.

„Genetski“ celulit 

Celulit donekle može biti deo genetskog nasleđa, ali to što nije neutralisan koliko ste mislili da će biti,  nema veze sa genetikom. Obično ima veze ili sa nerealnim očekivanjima ili sa lošim, neadekvatnim anticelulit paketima. Opšte je poznato da se danas i masažama i maderoterapijom bavi  ko god smatra da treba. Maderoterapija se uči preko jutjuba ili preko nekih vikend kurseva. Zato ima toliko loših maderoterapeuta u Novom Sadu i puno promašaja.

Naš MegaluxPLUS paket ne poznaje granice „genetike“ već celulit topli iz temelja jer ono gde maderoterapija ne može da napravi efekat, ti folikuli celulita se razbijaju našim specijalnim aparatima APSOLUTNO BEZBOLNO.

 

Zašto muškarci nemaju celulit ?

 Endokrinološki gledano, zato što žene imaju malo više estg. od muškaraca, a on je glavni krivac za zadržavanje tečnosti i uvećanje količine masti u ćelijskim stanicama i zato žene imaju celulit. Kod muškaraca dominira tst. pa i kada se goje, lipidne stanice se pune do određene mere. Kod žena se one počinju prepunavati  i tako dolazi do pomorandžine kore, do onih  neravnine na koži.

Dermatološki gledano, odgovornost u velikoj meri snosi i sama anatomija potkožnog masnog tkiva koje žene u proseku imaju oko 35% više nego muškarci. Na mestima tipičnim za prisustvo celulita nalazi se posebna vrsta masnih ćelija koje imaju ulogu nakupljanja masti. Ove ćelije se ne mogu isprazniti nikakvom dijetom ili vežbama. Zato i mršave žene i vrhunske sportistkinje imaju celulit .

TIPOVI CELULITA

Anatomsko fiziološka podela celulita :

 • Kompaktni ili tvrokorni celulit je tvrd na palpaciju. Ostavlja utisak da je srastao sa mišićima jer ne menja oblik u ležećem položaju. Folikuli celulita toliko su kompresovani među sobom kao da grade novi „neravan“ mišić. Najviše je pozicioniran na donjoj polovini tela, unutrašnjosti kolena, femoralnoj regiji. Obično se može sresti kod žena koje nisu debele, čak nemaju ni preteranog viška kilograma. Imaju solidno dobru muskulaturu i delimično redovno vežbaju. Može se naći kod žena svih starosnih dobi, od 22 godine pa do 55 godina, koliko je imala naša najstarija pacijentkinja.
 • Edemičan celulit  predstavlja kašastu konzistenciju. Boli na dublji dodir, kao i tvrdokorni celulit. Vezuje se kao posledica loše cirkulacije u nogama, kao i zadržavanjem tečnosti u venama ili kapilarnom sistemu. Javlja se osećaj „olovnih“ ili „teških“ nogu. Praćen je uglavnom grčevima, a koža je toliko osetljiva na mestima zahvaćenim celulitom da jako lako nastaju hematomi. Napada najčešće butine, ali u poodmakloj fazi može se naći i u zoni koja se prostire od gležnja prema kolenu, ostavljajući vizuelni utisak STUBASTIH NOGU.
 • Meki celulit  je mek i sunđerasti i prati promenu oblika prilikom hodanja, sedenja, stajanja. Retko koga boli i obično se stvara na unutrašnjoj loži. Često ga dovode u vezu sa poluatrofičnom muskulaturom u regiji oko strija.
 • Diatipski celulit  je najrasprostranjeniji oblik celulita kod žena i predstavlja sintezu KOMPAKTNOG I MEKOG celulita sa elementima edemičnih promena. Ubedljivo se najteže neutrališe. Napada žene najčešće od 30 do 45 godina starosti. Javlja se kod žena koje dugo vremena provode u jednom položaju (sede ispred računara, provode mnogo vremena u automobilu, ispred televizora…)

 .

.

PALPATORNA PODELA CELULITA  

Palpatorna podela celulita je prisutnija u komunikaciji sa našim klijentkinjama. U svakodnevnoj  komunikaciji sa njima delimo ga „narodski“ samo na tvrdi i meki uz neke prelazne faze.

 1. Meki celulit u prvim stadijumima je reverzibilan i izlečiv.
 2. Tvrdi celulit u uznapredovalim fazama bolesti, ireverzibilan, fiksiran za podlogu i pritiskom na to mesto nastaje bol.

FAZE NASTANKA CELULITA

 

 1. U prvoj fazi je povećana premeabilnost zidova krvnih i limfnih sudova, što dovodi do izlaženja tečnosti u prostor između masnih ćelija (vaskularni i limfedem).
 2. U masnim ćelijama dolazi do nakupljanja vode (lipedem) i masti, što dovodi do povećanja njihove zapremine.
 3. Povećane masne ćelije i tečnost vrše pritisak na zid krvnih i limfnih sudova, što vodi poremećaju cirkulacije i limfotoka. Kao posledica toga nastaje smanjeno snabdevanje kiseonikom i hranljivim materijama, povećano nagomilavanje toksina i slobodnih radikala uz sniženje pH. Opisane metaboličke promene izazivaju posledične degenerativne promene u vidu hiperplazije i hipetrofije retikularne mreže.
 4. U ovoj fazi dolazi do organizacije kolagenih vlakana oko grupe adipocita u vidu mikronodula, smanjuje se broj elastičnih vlakana, koža postaje tanja, i tako nastaje fenomen POMORANDŽINE KORE.
 5. Faza skleroze – septe oko masnih ćelija postaju čvršće i kraće. Normalno vezivno tkivo retikularnog dermisa je povezano sa dubokom fascijom u mišićnom sloju pomoću vezivnih septi koje se prostiru kroz masno tkivo. Kada se javi skleroza, dolazi do skraćivanja pregrada i povlačenja kože nadole, te tako nastaju depresije u koži. U ovoj fazi česte su aseptične upale vezivnog i masnog tkiva i te promene mogu biti bolne.

I pored ekspanzije raznoraznih anticelulit preparata hemijske industrije u vidu krema, gelova, ulja, preparata za mezoterapiju, krio-lipolize ili novotarija elektronske industrije u vidu aparata za kavitaciju, (za koju i sami znate da se nije preterano proslavila, pošto imate oko vas na desetine primera koji će to i potvrditi), najveći efekti se ipak postižu kombinacijom maderoterapije, mediciskih limfnih drenaža i par savršenih medicinskih aprata nemenjenih repolarizaciji folikula celulita ili na principu RF-a sa vektorskim podešavanjima amplitude.


 


 

Ručna ili aparatna limfna drenaža ?

Pored savršenih oklagija za masažu, iskusnih i kvalitetno edukovatnih maderoterapeuta, jako bitna stavka u neutralisanju celulita jeste i kvalitetno uradjena limfna drenaža. Celulit koji je počeo da se razgrađuje maderama i ultrazvukom izbacuje se napolje preko limfe. Ako je limfa usporena ili su limfni kanali postali polupropustljivi, onda ni sama anticelulit masaža nema prevelikog efekta. Zato je jako bitno da dobru anticelulit masažu prati paralelno i dobra tehnika  limfne drenaže. Idelano je da bude medicinska limfna drenaža ili barem terapijska limfna drenaža jer su dosta efikasnije od klasične ( kozmetičke ld) ali bolje je i kozmetička limfna drenaža nego ništa . Mi preferiramo Rusku školuu limfne drenaže, koja se pokazala ubedljivo najbolje i kod klasičnih limfnih drenaža, i kod medicinskih limfnih drenža, POLID-a i HILD-a.

Godinama unazad oseća se ekspanzija tretmana  limfne drenaže po raznoraznim salonima lepote, frizerskim salonima, salonima za masažu, ali problem je što se gotovo uvek rade aparativni tretmani (i to samo nogu), koji su neučinkoviti u startu iz dva razloga:

 1. Nijedan aparat u ovom slučaju ne može zameniti ljudske prste, stisak šake sa identičnom efikasnošću i iskorišćenošću od 100%. Dlanovi se uvek mogu i moraju prilagoditi zatečenom problemu. Aparat ne. Kako mu je zadato tako će da raditi . Aparat takodje ne može da prepozna koji delić ili deo regije treba da tretira intezivnije a koji manje intezivnije.
 2. Drugi i gotovo glavni razlog zbog kog hirurzi strogo preporučuju ručnu medicinsku limfnu drenažu ( HILD, POLID, ONKOLID, PRELID ) a ne aparatnu limfnu drenažu ( presoterapiju)  je da se kod aparativnog tretmana ne prazne limfni čvorovi . Karakteristični pokreti koje je nemoguće izvesti mašinom  osim stručnom školovanom uvežbanom rukom. Zato ceo tretman nema smisla  s obzirom na to da se ne oslobodi put za limfu koja bi tu trebalo da prođe pod uticajem tretmana.

Aparativna ili nestručno izvedena ručna limfna drenaža je neučinkovita, a u nekim slučajevima (ako postoje kontraindikacije) – štetna i opasna. Zbog toga je, kao i kod klasične masaže, važno da oprezno birate svog fizioterapeuta i da se bez ustručavanja raspitate o njegovom KREDIBILITETU.

Kontraindikacije za terapiju limfne drenaže:

• akutna neuropatija i pleksopatija, akutni plućni edem, akutna trauma mekog tkiva
• akutni tromboflebitis – akutno zapaljenje površinskih vena sa pojavom tromba
• nekompezovana kardiovaskularna oboljenja, epilepsija, crveni vetar, stanje groznice
• glaukom – oboljenje oka, insuficijencija jetre ili bubrega, infekciono oboljenje
• dijagnostikovana ili potencijalna duboka venska tromboza, pejsmejker, astma
• limfanigitis – zapaljenje limfnih puteva, ukoliko je zapaljenje površinsko, manifestuje se crvenilom u vidu trake koja prati tok limfnih sudova i zahvaćena površina je bolna na dodir
• okluzivni procesi limfnih puteva, osteosinteza ili izvršena zamena dela limfnog sistema
• nedefinisani bol u abdominalnoj regiji, patološka trudnoća, tumorska oboljenja

.

 

                • Odabrala sam Megaluksplus paket. Bilo malo bolno u početku , na momente sam mislila da ga imam i više nego što ga stvarno imam ali posle 25 masaža čak su mi i bokovi bili stesani pa sam mogla da udjem u farmerice koje sam ranije nosila. . Upornost se isplatila.

 • Kao lekar specijalista u startu sam odustala od raznih kavitacija , LPG-a i drugih veštačkih načina koje se nude od frizerskih salona preko kozmetičarki, pedikir-manikir salona , a pogotovu na sajtovima koji se bave popustima i to za jako mizerne novce. Iz razgovora sa kolegom dermatologom shvatila sam da je najbolje i najprirodnije sredstvo za borbu protiv celulita , anticelulit masaža. Istina da je to sporiji način, ali potpuno prirodan , normalan i zdrav način neutralisanja celulita. Guglala sam po forumima čitajući iskustva drugih novosadjanki i naišla na najviše pohvala za Ivana iz Masaže Dunavski i ne samo za anticelulit masaže već i za veliki broj drugih masaža. Otišla, zakazala, postavila mu par blic pitanja i shvatila da želim sa njim da saradjujem jer zaista uliva sigurnost još preko telefona. 15 masaža i zbogom celulitu. Sada odlazim pred Novu godinu, na proleće , samo na održavanje. Moje preporuke i pohvale.

 • Bila sam u puno salona u Novom Sadu na svakih 6 meseci na skidanje i održavanje celulila i ono sto je bilo zajedničko za sve njih bilo je :“ Ma ovaj celulit ćemo skinuti za 5-7 tretmana. Niko nije uspeo da ga skine ni za 10. Kada sam otišla kod ovih u Masaže Dunavski, pogledao me je Ivan (mislim da je on tu glavni i odgovorni ) i njegov prvi komentar nakon što me je pogledao , bio je :“ Ovo bez 20 masaža, da ne ulazimo u avanturu“. E tom iskrenom rečenicom me kupio jer su svi pre nejga govorili 6-7 masaža i očito da je bilo nedovoljno a on je krajnje iskreno rekao broj od kog sam mogla da se uplasim i odustanem ali bio je pravu . Sve skupa 23 masaže. Bravo i hvala .

 • Дунавског сам упознала када ми је донео у ординацију ваучер за рођендан куми. Чврст стисак, сигуран поглед , конкретни одговори на сва питања , без претераног улепшавања ма сваки одговор тачно у центар. Одмах сам заказала 10 масажа лукс пакета, али сам после прве схватила да сам требала да узмем МегалуксПлус пакет кад сам видела шта све он обухвата . Питала да ли могу да променим пакет да доплатим , Иван се сложио и презадовољна сам . Свуда га препоручујем искрено од срца . Док сам долазила на антицелулит , мој муж је био пар пута на физикалну терапију код њих и намештање кичме и од тада га глава више ниједном није болела а нема ког није обишао у Новом Саду и нико му на дуже стазе није могао помоћи . Имао је цурење неког диска. Иван му је то средио за 3 или 4. намештања тих пршљенова , без инекција без икакве хемије .

 • Sve pohvale za masaže Dunavski i njhov megaluks paket. Najbolja stvar u koju sam investirala novac za svoj lep izgled. Posle gomile razočarenja u kavitacije, mezo gluposti, dijeta, trenera, lpga, došla sam da probam taj njihov megaluks paket o kome se naveliko pričalo u ženskim krugovima. Kombinacija maderoteraptije oklagija, ultrazvuka, vakuma, njihovog ulja i ruske limfne drenaže. Nisam očekivala baš ništa, sem da upoznam dotičnog gospodina u kome se priča kad god se spomene tantra i bioenergija. Posle 5 anticelulit masaža iz megaluks paketa, primetila sam razliku da mi se obim kukova smanjio i obim butina. Pomislila sam da mi se samo čini i nisam tome pridavala značaj. Onda je moj muž primetio isto a onda su moje farmerice u koje nisam mogla da se uvučem pre masaža dokazale efekat megalux paketa. Briljantno. Umesto planiranih 10 masaža. uzela sam ukupno 25 🙂 Imam noge skoro kao moja ćerka od 17 godina. Vredi svaki dinar.

 • Meni se posle 6 masaza iz ovog MEGALUX paketa obim u struku skinuo 3 centimentra. Izmerila pre pocetka masaza i izmerila posle seste masaze. PREZADOVOLJNA .Lepse butine sam imala samo pre trudnoce, pa tek sad. Odlican, profesionalac. Odmeren , zanimljiv, muzika prelepa . Komplet atmosfera nezamenljiva.. Njegova asistentica jako draga, fina . Ocena i za skinuti celulit i za opsti utisak 10+

 • Masaze Dunavski i njihova ekipa fizioterapeuta su otelotvorenje Nemacke profesionalne discipline. Dok razgovarate sa njim dok ga gledate kako radi to je masina . Japanska precizna masina . Vidi se da je skolovan i strucno i menadzerski, preko granice ili je ucio od nekog ko je dugo vremena proveo na Zapadu. To je sve pod konac. Muzika, ambijent, njegovi komentari, posalice. Znate kad za vreme masaze imate osecaj da ste negde u Nemackoj, Engleskoj , Svedskoj. Svaki pokret uvezban do savrsenstva . Strpljiv i smiren. Kad vidi da ne mogu da istrpim bol odmah pocne da me zasmejava .

 • Gospodina Ivana sam upoznala kada sam isla kod njih skidat konce nakon jedne hiruske intervencije u korekciji zadnjice kod dr Colica jer mi je bilo smor da idem do Beograda samo da mi skidaju konce. Posle liposukcije,takodje sam radila u masaze Dunavski 20 postliposukcijskih limfnih drenaza jer mi je hirurg iz Beograda rekao da oni jedini u Vojvodini imaju licencu za rad te vrste limfnih drenaza.Poslije 10 postliposukcijiskih limfnih drenaza,hirurg nije mogao da vjeruje kojom brzinom je tekao oporavak nakon intervencije zahvaljujuci njima. Ova tema nema veze sa celulitom ali ima sa njihovim nacinom rada i njihovim kvalitetom.Upisala sam ovdje jer nema zasebna kategorija za polid limfne drenaze.

 • Taj njihov megalux paket zasigurno je napravio revoluciju u skidanju celulita i oblikovanju nogu i guze. Govorim iz mog iskustva i iz iskustva žena sa kojima sam pričala kod njih u hodniku. Tamo je kao na traci , jedne ulaze, druge izlaze i uvek pozitivna energija. Koliko god da su umorni, uvek su nasmejani i raspoloženi za šalu 🙂 🙂 . 10 masaža megalux paketa i zbogom celulitu i noge maksimlano zategnute a koristim svaki izlog da pogledam svoju podignutu guzu u njemu 🙂 🙂

 • Megalux + Megalux+ Megalux = MegaDUNAVSKI 🙂
  10 kom i baj baj celulit !!!!!! A sutra pravac Grčkaaaaaaaaaaa

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *