Osnovni cilj bioenergetske masaže

Ako obratimo pažnju na naš misaoni život, videćemo da je on u ogromnoj većini slučajeva nesredjen i da su retki momenti kada imamo apsolutnu vlast nad sobom da na pravi način odreagujemo na stres, na provokaciju, na neuspeh, na neizvesnost, na izdaju, I najmanja često nebitna stvar, u stanju je da nas izbaci iz harmonije sa samim sobom jer nemamo dobar temelj, nemamo dobru postavku. Raspoloženje se obično menja iz sata u sat, a često nismo svesno zašto je to tako. Osećate tahikardiju , znoje vam se dlanovi, ne možete da nadišete vazduh, imate nagli napad panike , kupujete stvari koje vam ne trebaju , jedete hranu koja vam ne treba… a to ne možete sa ničim da povežete, jednostavno se javi „samo od sebe“ i polako uzrok potiskujete dok ga ne zatrpate u podsvesti gomilom drugih, novih strahova, briga, obaveza, rokova…

 

Prvi i osnovni zadatak je postizanje duševne harmonije i delimično svodjenje moždanih talasa na frekvneciju od 8-12Hz koje je u neurologiji poznato kao Alfa stanje jer su tada blokirani svi činioci koji mozak opsedaju gomilom nebitnih infomracija a koje se nalaze u vama i konstatavno vam pomeraju fokus razmišljanja na uglavnom nebitne stvari koje vas i bez razloga uplaše, pokvare raspoloženje, To je stanje u kome su čakre najviše energetski sinhronizovane. Klijentkinje ovo stanje opisuju kao stanje najdublje meditacije (one koje meditiraju).

 

Kako napraiviti „filter“ u glavi koji će filtrirati bitne misli od nebitnih? Kako zaustaviti bujicu toksičnih emocija koje se javljaju uglavnom po navici? Kako prestatiti robovati lošim postavkama koje su implementirane u naš sistem vrednosti kroz vaspitanje, odrastanje, okolinu, religijiu, posao? Kako sebe postaviti u centar svog sveta? Kako sebe zavoleti još više?

 

Javite se da popričamo za početak … jednostavnije je više nego što mislite.

 

Ivan M. Dunavski, fizioterapuet