O tantri

Evo jednog fantastičnog teksta o tantri , iz knjige doc.d r.JELENE VUKAŠINOVIĆ

O tantri: TANTRA – PRIRODAN PUT PROSVETLJENJA

„Kao što je ranije navedeno uloga kundalini energije za proces realizacije je neprocenjiva jer kundalini jeste energetski tok koji je deo same energetske strukture čoveka i koji služi upravo tome da nam pročisti emocije i misli i tako nam olakša dolazak do našeg istinskog bića. Orgazam je naziv za put kundalini energije kroz naše telo. Seks je naziv za radnju koja je neophodna za pokretanje tog procesa. A Tantra je disciplina koja izučava ove procese hiljadama godina, sa ciljem da pomogne čoveku da razume sebe i svoje telo i mehanizme koji su mu dati da bi se realizovao.

I to je istina. Sve ostalo su projekcije naših strahova, koncepata i inhibicija. Sve ostalo je iluzija koja nam je slučajno ili namero nametnuta da ne bi pronašli svoj Izvor. Zato je ovo priča o tantri, seksu i ženi. Žena je seks, žena je energija, ako to nije onda nema ni žene. Sve smo naučili, ili makar onoliko koliko smo mogli da naučimo, o svemu se pričalo, šuškalo, o svemu se imalo neko mišljenje. Slušali smo ljude kako pričaju o politici, pticama, fudbalu, poslu, o kuvanju, odrastanju, zalivanju cveća, slušali smo, pričali smo, gledali smo razne stvari, ipak nikada ili jako retko smo čuli da je iko ikada pričao o seksu. O seksu se ne priča, to je zabranjena tema, to je sramota. Šta reći o seksu, seks jeste, sem kad nije.

Šta pričati o tome? Dobre devojke ne pričaju o seksu i orgazmima, o svom telu, one i ne znaju šta bi pričale o tome. Niko ne priča o tome. Pričati o seksu je isto što i pričati o putovanju na Mars, skoro da niko ništa ne zna o tome, a opet kada se započne ta tema žene se obično zacrvene, a muškarci pokušavaju da sakrivajući svoje komplekse objasne sa koliko 131 su žena imali odnos prethodne nedelje…. ili godine…. ili decenije… najmanje hiljadu.

Devojčice i dečaci, odrastaju sa idejom da je seks zabranjena tema, da je to nešto o čemu se ne priča. Sa druge strane sve oko njih je seks, reklame, filmovi, televizija, internet. Njihovo telo je seksualno, oni osećaju da se nešto dešava sa njihovim telom. Ono postaje seksualno, energija počinje da prolazi kroz njega, da protiče, a oni nemaju odgovora na pitanje šta je to.

„Mama poljubio sam devojčicu“ – kaže dečak, a mama mu kaže: „Sine to nije lepo, šta će reći vaspitačica“! I šta…? Stvorili su procep u nama i sada mi idemo i živimo sa tim procepom i mislimo da ćemo jednog dana da ga prerastemo, da ćemo kada porastemo da postanemo bolji ljubavnici, da ćemo sa menjanjem partnera da dobijemo odgovor na pitanje – kako dečaci piške i zašto nije lepo dirati devojčice. Odrastamo sa idejom da naše telo i sve ono što osećamo da se dešava u njemu nije dobro, nije moralno, nije prikladno, o tome se ne priča, to se ne analizira, to je zabranjeno!

U našem društvu više se pisalo o receptima za baklave, nego o tome na koji način voditi ljubav. Naše mame će da pričaju sa nama kako da spremimo supu, a neće nam reći da je seks energija koja nam je potrebna za život. Neće nas naučiti ničemu što je važno. Naučiće nas kako da napravimo supu, jer o supi sve znaju, ali nas neće naučiti kako da se radujemo, jer se one nisu radovale, one to nikada nisu naučile. Naučiće nas kako da zavedemo muškarca, naučiće nas kako da mu udovoljimo, ali nas neće naučiti kako da udovoljimo sebi…“

doc.dr. JELENA  VUKAŠINOVIĆ