Nameštanje atlasa – istina ili mit

Šetajući Novim Sadom, sve češće nailazim na razne oglase po autobuskim stajalištima, banderama gradske rasvete, flajere… sa kojih se smeskaju sumnjivi likovi i nude jako povljno nameštanje ATLASA ( Za neupućene, atlas je prvi kičmeni pršljen).

Glorifikujući ulogu atlasa , po njihovom šarlatansko-trgovačkom mišljenju , oni „leče“ nameštanjem atlasa, bezmalo sve, od alopecije, nesanice, depresije, migrene, oftamotoloških sfera, lumbaga, artroze, hipertenzije, skolioze, diskus-hernije, mokrenja u krevetu, impotencije,reume, noćnih mora … i jos stotine dijagnoza. To je najobičnija gomila BUDALAŠTINA. Ne nasedajte na jeftine trikove trgovaca u rukavicama pseudo-kiropraktičara, kvazi-fizioterapeuta i raznih drugih siromašmij guru-zen iscelitelja „edukovanih na Istoku“ koji bi na brzaka da zarade nešto novca.

Takodje, jako opasna kategorija jeste i jedan broj lekara opste prakse sa zavrsenim kiroprakticarskim kursom od par nedelja, koji nemaju posla u struci, a koji se potpisuju sa npr:  Dr.Petar Petrovic, kirprakticar. Sta je ovde istina a šta laž ?  Petar Petrović, može da bude lekar ali  lekar opste prakse sa završenim osnovnim akademskim studijama i NIJE DOKTORIRAO kiropraktiku jer doktorat za kiropraktirku ( ili HIROPRAKTIKU) ne postoji sem u RUSIJI na njihovom prestižnom Institutu za kiropraktirku koji traje 6 godina gde diplomci imaju zvanje lekara i mogu da rade u Rusiji na njihovim klinikama. Sličan primer postoji u Indiji gde doktori Ajurvede mogu da rade u državnim bolnicama kao lekari.

 

Dakle, čuvajte se ljudi koji svoj diletantizam kriju iza titula i čuvajte se ekspanzije flejera i raznih uličnih reklama o nameštanju atlasa. Na nameštanje atlasa, idete samo PO PREPORUCI nekog ko je već bio i kome je to evidentno pomoglo. Tu Vas sekunda deli da imate namešten atlas od druge sekunde da ostanete doživotni invalid. Njima je najbitniji novac, a Vama Vaše zdravlje. Mislite o tome …

 

 

Pratite sva aktuelna dešavanja, akcije , popuste , nagradne igre  na našoj FB stranici :


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.