Masaža vulkanskim kamenjem

Ova masaža pored relaks masaže, antistres masaže, takodje spada u jednu od 3 masaže za koju je najviše laži izneseno od strane jednog većeg dela kurs masera  a sve u cilju da bi se njen lažni značaj što više veštački naduvao zbog  toga da bi i cena  bila veća, jer se zadnjih par godina oseća zasićenje tržišta ovim najobičnijim i najjednostavnijim kozmetičarskim ili kako ih još zovu Jutjub masažama (relaks masaža, anticelulit masaža, masaža vulkanskim kamenjem, masaža toplom čokoladom, anticelulit masaža, sportska masaža i famozna terapeutska masaža koju ne smete mešati sa TERAPIJSKIM odnosno MEDICINSKIM masažama, jer su to dve totalno različite sfere. Terapetuska masaža je u osnovi prerađeni relaks bez ikakvih benefita  i rade ga uglavnom  kurs maseri. Medicinske ili terapijske masaže su deo fizikalne medicine i rade ih isključivo zdravstveno kompetentni i medicinski obrazovani fizioterapeuti.

 

NAJČEŠĆE NEISTINE KOJE ĆETE PROČITATI O OVOJ MASAŽI, NEVEZANO DA LI JE TO NPR: „VULKANSKO KAMENJE, HOLISTIČKO VULKANSKA MASAŽA, HOLISTIČKA MASAŽA VULKANSKIM KAMENJEM, ENERGETSKO VULKANSKA MASAŽA, BALANSNO VULKANSKA MASAŽA… “ ili neka druga izmišljena srpska masaža sa prefiksom holistička ili energetska SU :  

 1. Masaža koja uspostavlja harmoniju na mentalnom, emocionalnom i fizičkom nivou.

Duhovito, zar ne? Dakle, treća POSLEDNJA grupa masaža, po benefitima. Toliko jednostavna da se preko interneta može naučiti, po njihovoj priči zamenjuje : pshioterapeuta, bioenergetičara, fitnes trenera, fizioterapeuta… sve u jednom. Bajkovito zar ne? Tipično holivduski u duhu nekih kurs masera koji se bore sa ogromnom konkurencijom sebi sličnih.

 1. Vulkansko kamenje ima elektromagnetski potencijal.

Nema. Stavite dve žice koje su prikačene za izvor struje, sijalica se neće upaliti. Mi ih koristimo kao otežanja za elektrode kod interferentne struje kada izvodimo fizikalnu terapiju. Da to kamenje zaista ima takva svojstva, naši aparati za fizikalnu terapiju  bi do sada barem 1000 puta pregoreli usled kratkog spoja.

 1. Otvara čakre i predstavlja odličan energetski tretman za sinhronizovani rad čarki, balansiranje energetskih centara, aktiviranje energije…

To praktično znači da bi svi bioenegetičari koji postoje od iskona kao i reiki terapeuti, otišli u penziju još pre 4.000 godina kada bi vulkansko kamenje imalo  takvu izmišljenu moć. To je tek notorna glupost da zagrejan kamen aktivira sve to što gotovo nijedan psihoterapuet, bioenergetičar, psihijatar, lek, ne može da aktivira. To su samo snovi jednog velikog dela priu;enih kurs masera kojima jako slabo ide a ovakve laži izimišljaju  kako bi što lakše i što brže izvukli neki dinar na prevaru kao instant zaradu.

 1. Podstiče bolju razmenu materije u organizmu.

U tom slučaju napunite kadu vrelom vodom i imaćete barem 1000 puta snažniji efekat od kamenja koje je u stanju da drži temperaturu SAMO 4-5 minuta kad se izvadi iz vrele vode.

 1. Holistička masaža vulkanskim kamenjem harmonizuje telo i dušu.

A da li vi verujete u Deda Mraza ? 🙂

 1. Razmena kiseonika u tkivima, brža apsorpcija toksina, pojačava san…

Da je ovo istina, pola farmaceutskih kompanija  koje prozivode lekove, moglo bi da se zatvori kao i veliki broj lekara različitih specijalnosti bi zatvorio svoje ordinacije.

 1. Potencira detox efekat.

Za bilo kakav detox efekat, uzima se barem najjednostavnija lifmna drenaža a to je kozmetička limfna drenaža  koju čak rade i maseri, dakle čak ne ni medicinska limfna drenaža koja daje veći efekat, nego najobičnija najpristupačnija kozmetička limfna drenaža koja se može naučiti na Jutjubu. Limfna drenaža i vulkansko kamenje, nemaju ama baš nikakvih dodirnih tačaka, tako da taj mit o detoks efektu masaže vulkanskim kamenjem pada u vodu, ali priznaćete jako lepo sve to zvuči.

 1. Disanje postaje dublje.

Disanje postaje dublje u ležećem položaju kada ste opušteni  samo ako nedaj Bože imate srčani udar, inače je disanje na gotovo svim masaža plitko i sporo.

Nekada se iskreno zapitam da li taj deo masera koji vole sebe da krste i mnogo zvučnijim imetnima poputu “ profesionalni maser“, “ manuelni tereapeuti“  što je u osnovi jedno te isto,  koji se služi lažima umesto kvalitetnom masažom,  iz nedovoljne edukacije piše takve neistine   ili namerno drsko i bezobzirano lažu svoje sugradjane da bi slatkorečivim tekstovima napravili budale od potencijalnih klijetnkinja i na brzaka zaradili nešto novca jer im je konkurencija ogromna.

 

 

 

Da li ste se zapitali nekada zašto ljudi biraju masažu vulkanskim kamenjem , obično samo jednom dok ne probaju neku konkretnu masažu?

Verovatno niste. A evo i odgovara:  Samo zato što se tako prijatno i umilno zove.

Običan marketinško-psihološki trik je u pitanju a u nastakvu teksta to ćemo vam i pokazati.

Vulkan, sinonim snage, vreline pa još masaža takvim kamenjem, deo „ukroćene“  prirode na vašem telu… Zdravlje „zagarantovano“.  Zamilslite npr.da se ta masaža vulkanskim kamenjem  zove: „Masaža kamenjem iz Morave“ ili „masaža kamenjem  sa Kosova“ ili „masaža kamenjem iz  Leskovca“ a kamen je kamen naravno. Čisto sumnjam da bi 95% klijetnkinja koje čitataju  ove redove, odabrala baš ovu masažu, da se zove kao neko od ponudjenih imena. Da li uopšte možete da zamislite sebe da kažete: „Želim masažu kamenjem sa Kosova“. Smešno zar ne.

Masaža vulkanskim kamenjem po svojim kvalitetima  je toliko sterilna da se neki saloni koji rade samo kozmetičarske masaže (relaks, antistres, famozna terapeutska masaža, vulkansko kamenje, topla čokolada, masaža medom, anticelulit masaža) ovu masažu kombinuju sa masažom toplom čokoladom, pa je onda krste u neku kvazi „holističko-energetsku masažu„ ili odvale neku sličnu glupost jer se trenutno pokazalo što komplikovanije ime, to masaža „bolja„ (čitaj : skuplja), a sve je to u osnovi relaks. Kada pomešate dve – tri masaže iz treće grupe, ne možete dobiti nešto uzvišeno, posebno, neobično dobro , već samo nešto što je isto po efektima.

Kada kombinujete DVA NIŠTA, ne možete dobiti nešto. Sve je to u osnovi najobičnija relaks masaža. Vi lezite leti na vrelom kamenju, koje nije vulkansko kamenje, vama će svakako prijati.

Šta dobijate ali relano od masaže vulkanskim kamenjem?

Gotovo ništa . Svaki put kad probate da napunite pluća ili se nakašljete naglo, nauljeni kamen će da sleti sa vas pa će ili da vas udari u glavu ako ležite na stomaku ili će da padne na pod, a onda maserka ga podiže sa poda, malo prebriše prašinu ili dlake sa poda i vrati ga na vaša ledja, malo prohladjenog.  Spadanje kamenja sa vas je najnormalnija priča kod ove masaže, sem onog najmanjeg koje se zaglavljuje izmedju prstiju ili onog koje vam ubace u šaku da vam navodno „podigne energiju„ ili „aktivira detox proces„ ili da vas „harmonizuje iznutra „.

 

ŠTA JE ISTINA ZA MASAŽU VULKANSKIM KAMENJEM  ?

Istina je da je to jedna nežna prijatna, umirujuća masaža gde se umesto ruku, dlanova, koristi vulkansko kamenje. Postoje dva načina kako se radi ova masaža.

 1. Kamenje se samo poredja na telu klijetnkinje i tako stoji nauljeno izvesno vreme. Ono što je nezgodno u kod ove masaže jeste nauljeno kamenje koje će i pri najmanjem pokretu da sklizne sa vaših ledja, ruke…
 2. Kombinovana prva varijanta gde kamenje stoji na telu, a sa druga dva kamena se vrši pritisak na odredjene delove tela. Osećaj sličan kao dok ležite leti na plaži, na zagrejanom Suncu. Samo što će temperature kamena da padne nakon 4-5 minuta kad se izvadi iz lonca gde se grejalo.

Kamenje se zagrejava do temperature do 41+/-2 stepena Celizijusa.

Pri masaži vulkanskim kamenjem koristimo cak 4  kompleta kamena (ukupno 45 različitih veličina I oblika) od onih najsitnijih za izmedju prstiju do onih krupnijih, težih koji se zagrejani stavljaju na odredjene delove tela.

 

Kontraindikovani su:  srčani bolesnici, trudnice, osobe sa proširenim venama, sa visokim krvnim pritiskom, u slučajevima mikro i makro krvarenja, za vreme menstruacije, pacijenti sa infekcijama na koži.


 • Jedina masaža koja me opustila do kraja i prvi put u životu da sam zaspala i to čak 3 puta na masaži. Od sinoć,za mene više druge masaže ne postoje sem vulkanskog kamenja . Svakako moja preoporuka.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.