Kursevi za masere – Škola masaže Ivana Dunavskog

 

 

Poštovane buduće i sadašnje KOLEGE,

Kurs masaže koji organizujemo za naše polaznike u Novom Sadu i ostalim delovima Srbije, predstavlja sublimaciju našeg medicinskog obrazovanja, dugogodišnje kliničke prakse i masaža koje radimo 17 godina. Odlučili ste da završite ozbiljan kurs masaže i učite od najboljih, čim ste došli na naš sajt. Ono što želimo da istaknemo  na početku ovog teksta , je to da mi ne prihvatamo da radimo sa svakim ko se prijavi na naš kurs masaže. Jako nam je bitno ko će sa ponosom nositi sertifikat „DUNAVSKI“ i sa ponosom nas predstavljati od Irske preko Kanade, Australije, Nemačke, Švajcarske, Austrije, Hrvatske, Bosne , Srbije naravno . Ne trebaju nam avanturisti koji ne znaju šta hoće ili samo oni kojima je potreban sertifikat da bi imali neko zvanje. Mi nismo iz te priče. Mi pravimo mašine od onih za koje odlučimo da želimo da završe kurseve kod nas, bilo da su već u medicinskoj struci , bilo da žele da udju u svet masaža bez medicinske osnove. Kriterijumi medicinskog znanja koje ćete dobiti od nas su veoma visoki pa zato ćemo i pred vama postaviti visoke kriterijume jer želimo da se ponosimo našim maserima a naročito njihovim znanjem i manirima koje će usvojiti kod nas.  Kod nas su iz tog razloga svi kursevi masaža INDIVIDUALNI što znači da je sva pažnja i znanje strukovnih fizioterapeuta koji radi sa vama, maksimalno posvećeno samo vama.

 

SERTIFIKAT  „FIRMA OD POVERENJA“ ,  KOJU JE DOBIO NAŠ FIZIO CENTAR DUNAVSKI 

 

 

OBRAZOVANJE — STRUČNOST — ETIKA 

 

ZAŠTO MI  – PART 1.

 

ŠTA JE NAJBITNIJE ZA KRITERIJUM VAŠEG BUDUĆEG EDUKATORA  ?

 

 • OBRAZOVANJE
 •  edukatora je NAJBITNIJI SEGMET. Onaj ko vama treba da prenese puno znanja, prvo on mora da poseduje puno znanja. Prema tome, nije teško zaključiti da vaš edukator mora po ozbrazovanju biti STRUKOVNI ( DIPL) FIZIOTERAPEUT. Dakle, mora imati završene osnovne akademske studije iz oblasti medicine visoku medicinsku ili smer fizioterapueta na medicinskom fakultetu. To je najbolji garant da ćete sve što radite, raditi maksimalno bezbedno i stručno prema vašem klijentu. Kada malo dublje vremenom zakoračite u sve masaža, videćete da ne postoje „bezbedne“ masaže jer svaka masaža nosi su sebi izvestan rizik zbog raznih potencijalnih patoloških stanja koje maser ne može da prepozna jer prosto nije u svetu medicine a na vikend kursevima koje je on završio, tako kompleksna tematika se ne izučava.  Kada ih pitate preko telefona, da li su oni koji drže kursve strukovni fizioterapeuti ili maseri sa završenim kursom, 90% njih će reći da oni nisu fizioterapeuti ALI su „sertifikovani“ ili “ licencirani“ manuelni terapeuti i da su oni te kurseve završili u Americi, Evropi, Kini, Indiji … proveriti ne možete, tako da ostaje samo da rizikujete i da im verujete. Naravno, gde god završili taj kurs, kurs je kurs, fakultet je fakultet. Tu nema dileme. Ne padajte na to.
 • Šta znači „licencirani“ ili „sertifikovani“ terapeut ? Apsoluno ništa, sem što lepše zvuči nego kada kažete maser. Ovi koji se pecaju na „titule“ oni će se zaleteti da ih obučavaju „sertifikovani ili licenicrani“ terapeuti , u osnovi to je eufemizam za  masera sa završenim kursom. Oni koji imaju širinu, shvatili su razliku izedju akademskih studija iz oblasti medicine i vikend kursa, oni će odabrati kvalitet i znanje i želeće da ih fizioterapeuti edukuju i vodi kroz svet masaža, da li naši fizioterapeuti ili neki drugi, u to nećemo ulaziti ali bitno je da to bude neko stručan i medicinski obrazovan
 • FOTO : Privatna arhiva Fizio centra DUNAVSKI ,  časopis “ LEPOTA I ZDRAVLJE „, oktobar 2019. godina

 

 

 

 

 • NEZAVISNE REFERENCE su svakako jedan od bitnih preduslova da od najboljih odaberete najbolje, govorim o fizioterapeutima naravno. Obrazovanje , pre svega.

Šta podrazumevamo pod nezavisnim referencama ? Podrazumevamo gostovanje tog fizioterapeuta na nekoj gledanoj televiziji gde je iz ugla stručnog lica pričao o odredjenoj medicinskoj                   problematici iz ugla svog obrazovanja i iskustva. Naš Ivan M. Dunavski, strukovni fizioterapeut i tvorac koncepta “ DUNAVSKI“,  bio je gost u 26 epizoda emisiije “ ORDINACIJA“ koja se         emituje na 50 kablovskih operatera. Linkovi će uskoro biti postavljenji ovde, a deo linkova se nalazi na našoj FB stranici. Tematike o kojima je gospodin Dunavski govorio kreću se od                  tenditisa, akutnih bolova, neuralgija, išijalgija, post-hiruške rehablitacije, medicinskih masaža i kozmetičkih masaža iz C3 grupe ( relaks, antistres, sportska, terapetuska, anticelulit, vulkansko kamenje … ). To  su edukativne emisije koje za goste imaju naše vrhunske stručnjake iz različitih oblasti medicine, kako zvanične tako i tradicionalne ( alternativne).

FOTO : Privatna arhiva „Fizio centra DUNAVSKI „, sa snimanja televizijskog serijala “ TV ORDINACIJA “ .

 

 

 

EDUKACIJE U INOSTRASTVU :

Prvo se udarni tim Fizio centra “ DUNAVSKI“ edukovao i usavšavao u Pragu, onda kada su dokazali njihovu  vrednost edukatora i opravdali diplome fizioterapeuta pred njihovom stručnom javnošću, dobili pozivnicu da edukuju i Češke masere  kroz oblast terapijskih masaža, maderoterapije, deep relaxa,  akupresure, refelksologije, reikija,  kiropraktike i onog medicinskog dela vezanog isključivo za njihove fizioterapeute vezanog za post-hirušku rahbiliaciju i fizikalnu terapiju. Plakat koji vidite je sa nedavnog predavanja u Pragu koji je održao Ivan M. Dunavski, strukovni fizioterapeut, str.specijalista neuro-muskularne patofiziologije i jedan od najtraženijih predavača kod nas bilo da govorimo o segmentu medicine vezanom za oblast delovanja fizioterapeuta bilo da govorimo o kursevima iz oblasti terapetuskih / terapijskih masaža, svakako i maderoterapije, relaks masaže, akupresure, tantričke masaže, kiropraktike.

Inače su  prvi i zadnje 3 godine JEDINI fizioterapeuti  koji vrše edukacije za maderoterapeute u Hrvatskoj, Austriji i Slovačkoj i Češkoj  gde aktivno odlaze na svaka 3-4 meseca kada se formiraju grupe. JEDINI FIZIOTERAPUETI IZ SRBIJE KOJI DRŽE OBUKE ZA MADEROTERAPIJU , DEEP RELAX,  TANTRIČKU MASAŽU , AKUPRESURU, REIKI I KIROPRAKTIKU .

   FOTO : Privatna arhiva „Fizio centra DUNAVSKI „,  plakat sa jednog od mnogobrojih predavanja koje je u Pragu održao Ivan M. Dunavski .

 

 

Pre čitanja ostalog dela teksta, zapitajte se da li zaista želite da naučite  da radite masaže zato što volite masaže ili ćete ih samo raditi zbog novca, kao što je to slučaj sa većinom masera ? Budite iskreni prema sebi. Novac je svakako bitan, ali ako ovaj posao obavljate samo zbog novca, brzo ćete propasti jer će vaši klijenti  osetiti da ih „odradjujete“ zbog novca i nikada više vam neće doći. Izvoditi masažu nije isto što i raditi neki rutinski posao , koliko god izgledala rutinski dok gledate sa strane. Masaža, pa čak i najprostija relaks masaža je mnogo dublja priča kada se izvodi na pravi način. To je zaista umetnsot dodira a ne puko ispucavanje manuelnih tehnika koje se uče na raznim vikend kursevima.

 

 

Mi otvarano vrata i nesebično delimo naša medicinska znanja i iskustva  budućim profesionalcima kao i polaznicima koji žele amaterski da se bave masažom, za kućnu upotrebu.  Ono što je zajednički imenitelj za obe grupe je da svi oni  masažu doživljavaju kao strast pa tek onda kao izvor prihoda. Pored strukovnih ( dipl.)  fizioterapeuta  imamo jako puno pravnica, ekonomista, profesorica , farmaceuta, lekara , koji su kod nas završili kurseve raznih masaža od relaksa, preko maderoterapije, tantričke masaže ali isključiuvo za kućnu upotrebu i zaista uživaju izvodeći ih. Dakle, mora postojati ljubav u vama jer samo novac nije dovoljan motiv.

 

 

Ako ste čitajući prethodne redove još više razvili glad za znanjem iz oblasti masaža, uživaćete u ostalom delu sajta gde smo detaljno pojasnili odredjene edukacije i kategorije istih.

Srećno svima u odabiru kursa i vidimo se kod nas u Novom Sadu ili ubrzo  u vašem gradu.

 

 

 

 

 

 

 

               Učite od najobrazovanijih , učite od najboljih ! Svi edukatori su strukovni fizioterapeuti tako da je stepen medicinskog znanja koje ćete dobiti od nas, na                    najvišem mogućem nivou.

 

 

 

 

Škola masaže  Ivana Dunavskog “ Dunavski -The art of massage „ jednog od najsertifikovanijih strukovnih fizioterapeuta sa 6 stranih sertifikata iz oblasti istočnjakih i energetskih masaža , terapijskog specijaliste neuro-muskularne patofiziologije, tantra terapeuta ( jedini na područiju EX YU prostora sem Slovenije) maderoterapeuta, reiki terapeut 3. stepen, šijacu terapeuta …  koji radi ubedljivo najviše masaža u Vojvodini ,  otvara vrata ne samo fizioterapeutima, kiropraktilčarima i osteopatama, već i profesionalcima koji se bave masažom ili  koji tek planiraju da započnu svoj privatni biznis u domenu masaža ili energetskih tretmana.                                                              

 

 

Ovaj nivo edukacije ne podrazumeva da polaznik poseduje diplomu fizioterapueta, fizijatra, ortopeda niti podrazumeva da polaznik mora posedovati odredjena znanja i veštine iz medicinskih nauka jer se kursevi  prilagodjavaju predznanjima svim polaznika individualno nakon uradjenog kratkog intervijua sa njima i praktičnog i teoretskog kako bi što preciznije utvrdili stepen njihovog znanja i zajedno nastavili uspešno vašu edukaciju. 

 

ZA NAŠE POLAZNIKE KOJI NISU IZ NOVOG SADA, NUDIMO OBEZBEDJEN SMEŠTAJ.

 

RASPORED GRUPNIH  KURSEVA  MADEROTERAPIJE   SRBIJA :

BEOGRAD 2 -5 MAJ.        KRAGUJEVAC : 13-15 MAJ.            KRALJEVO   20-22 MAJ.                   NOVI PAZAR /RAŠKA / TUTIN    27-29 MAJ.               NIŠ 7-9 MAJ.

RASPORED GRUPNIH  KURSEVA  MADEROTERAPIJE   HRVATSKA :

ZAGREB 18,19. MAJ. 

 

RASPORED GRUPNIH KURSEVA  MADEROTERAPIJE  CRNA GORA 

PODGORICA : Pozvati  , BUDVA : Pozvati

 

RASPORED KURSEVA  MADEROTERAPIJE  MAKEDONIJA 

Skoplje   23-25 MAJ.    .

Kursevi se mogu držati i van zakazanih termina ako se sakupi dovoljan broj polaznika . Budući polaznici iz gradova koje nismo naveli, takodje imaju mogućnost da ovladaju najefikasnijim tehnikama maderoterapije i povećaju mnogostruko svoj profit. Pozovite nas radi dogovora – Više informacija , pozivom na broj  063.80.755.38

 

Edukacije i kursevi mogu se raditi individualno ( sa svakim polaznikom ponaosob )  ili grupno. Cena za individualni kurs je veća od grupnog kursa. 

Sve masaže koje se nalaze na našem sajtu a ne spadaju u domen MEDICINE , mogu kod nas učiti polaznici koji ne poseduju adekvatna znanja iz stručnih medicinskih grana. Kursevi koji su najviše traženi su :

Kurs relaks masaže i svih C3 grupe masaža

Relaks masaža ili Švedska masaža je najpoznatija masaža od svih iz grupe C3 u koju pored relaks masaže spadaju (antistres masaža, masaža vulkanskim kamenjem, anticelulit masaža, sportska masaža). Spada u najjednostavnije masaže i zato se uvek kreće od nje za masere koji nemaju previše isksustva u masažama ili žele da utvrde malo bolje svoje znanje iz oblasti C3 masaža.

 

Da bi od relaks masaže napravili ozbiljniju priču koju mogu da isprate i ljudi koji nisu fizioterapeueti i nemaju stručno medicinsko obrazovanje, u  relaks masažu ubacili smo i jedan niz tehnika iz različitih masaža koje su se u našem 15-o godišnjem iskustvu pokazale kao izuzetno korisne i da maksimalno rade posao za ono za šta su predvidjene. Neke jednostsavnije tehnike su ubačene i iz medicinskih masaža tako da je vaš uspeh zagarantovan jer 85 % masera u Novom Sadu radi manje više identično relaks masažu kao svi ostali , eventalno ubace neke tehnike koje nemaju ama baš nakakav efekat ali žele da ostave utisak „prodavanjem magle“ da su drugačiji od ostalih masera, tj. da su kursevi koje su oni završavali bolji od ostalih. Sve su to slični ili isti kursevi relaks masaže koji se uče preko raznih kvazi „velnes akademija“, / „akademija za manuelne terapeute“ i sličnih novotarija. Nazivati akademijom vikend kurs, je smešno jer je AKADEMIJA sionim za visoko-obrazovnu školsku ustanovu a ne za vikend kurs

Cena kursa Deep RELAKS masaže ili Classic Relax u Fizio centru “ DUNAVSKI “ je 250 evra.

 

Cela koncepcija dole izloženog plana I programa napravljena je tako da sve to mogu ispratiti I ljudi koji nisu iz medicinske struke niti imaju iskustva u masažama. Ako imate već odredjeni temelj, još bolje jer ćemo na edukaciji otići korak dalje I otkriti vam nova znanja koja će vam koristiti u poslu da prestignete svoju konkurenciju.

NA KURSU DEEP RELAX i CLASIC RELAX  masaže obradjujemo sledeće teme :

 

 1. Osnovi anatomije ( osteologija I miologija )
 2. Tehnike masaža po regijama
 3. Hvatovi
 4. Osnovi nervnog sistema , gradja I funkcija ( lumbalni i brahiradijalni pleksus )
 5. Inervacije mišića ( glavni nervni )
 6. Dijagnoza bolnih stanja
 7. Upalni procesi
 8. Najčešće bolesti mišićnog I nervnog sistema
 9. Mere bezbednosti
 10. Šta nikako ne smete raditi
 11. Psihologija marketinga
 12. Male tajne velikih majstora masaže

 

 

Zašto da odabereš baš  Fizio centar DUNAVSKI  i u njemu usavršavaš svoje veštine?

Odgovor na ovo kompleksno pitanje ćete dobiti ako DETALJNO pregledate ceo naš sajt od početka do kraja i shvatićete veoma brzo ko smo mi  i kojom količinom znanja, iskustva i literature raspolažemo, šta sve radimo, zašto tako radimo, pročitajte komentare klijentkinja, raspitajte se u vašem komšiluku o nama, raspitajte se na vašem radnom mestu o nama, raspitajte se kod vašeih lekara o nama  i shvatićete zašto smo mi ti od kojih treba da učite.

PORED KURSEVA ZA RELAKS MASAŽU, VRŠIMO I KURSEVE ZA CELU C3 GRUPU MASAŽA :

 • antistres masaža
 • masaža vulkanskim kamenjem
 • anticelulit masaža manuelna
 • sportska masaža
 • masaža toplom čokoladom, masaža medom
 • masaža stopala
 • maderoterapija 5-9 elemenata
 • kurs refleksologije
 • kurs akupresure

Kurs terapeutske masaže

Naziv „terapeutska masaža“ smo stavili samo iz tog razloga jer je u Srbiji to odomaćen termin koji se pogrešno interpretira ali da ne bi bilo zabune kod onih koji žele da nauče pravu terapeutsku masažu. Inače ovu grupu masaža završavaju kod nas uglavnom svršeni studenti REHABILITACIJE NA MEDICINSKOM FAKULTETU U NOVOM SADU, što je još jedan dokaz naše stručnosti i kvaliteta za raliku od nekih vikend kurs masera, koji  takodje „druže kurseve“ terapeutske masaže , što je besmisleno da neko sa vikend kursom vas uči kako da lečite nekog. Imajte to na umu kada birate kod kog želite da završite neki kurs. Obrazovanje iznad svega !

Zašto treba baš kod nas da završite  kurs terapetuske masaže kada  u Beogradu I Novom Sadu imaju kursevi terapeutskih masaža po  nižim cenama  ?

Prvi I osnovni razlog je taj što smo mi strukovni fizioterapeuti, dakle posedujemo stručno medicinsko obrazovanje koje smo godinama sticali na najprestižnijim medicinskim ustanovama i  I u sferi fizikalne terapije, masaža I rehabilitacije smo 15 godina . Sve naše iskustvo  I znanje, utkano je u ove masaže ali tako da I apsolutni početnici mogu da ih prate a I maseri koji imaju višegodišnje iskustvo ali ne poseduju nikakvo medicinsko znanje , nisu u stanju da povezuju simptome I posledice  a žele da se usavrše što više I  budu najbolji u svojoj struci.

Dakle, to što vasa konkurecija radi duže od vas, pogotovu masaže, nikako ne znači da je bolji  od vas.  Vrlo jednostavno, uz naše smernice , možete ga sustići vrlo brzo I preuzeti deo njegovih klijenata.

 

ZAŠTO SMO  SIGURNI DA SU NAŠI KURSEVI TERAPETUSKIH MASAŽA NAJBOLJI ?

Prva i osnovna činjena koja se nameće je ta što smo se u medicinskom domenu školovanja proveli  akativno 7 godina a sada smo već fizioterapeuti sa 17 godina iskustva u radu sa celulitom kao i sa svim terapijskim procedurama iz domena fizikalne medicine. Mi naš posao shvatamo jako ozbiljno jer smo  deo medicinskog sistema I tako se I ponašamo jer pored fizikalne terapije, masaže su sinonim za Fizio centar Dunavski jer radimo UBEDLJIVO najviše različitih masaža u Vojvodini.

Naši kursevi masaža se razlikuju i formalno i suštinski od trivijalnih terapetuskih masaža kakve se uče po tzv. “ akademijama “ , “ Akademijama za maneulne terapeute “ I slične „akademske“ novotarije gde se obični vikend kursevi zovu “akademijama “ kako bi se zvučno što više približili ozbiljnim  visoko-obrazovanim  ustanovama kakvi su fakulteti ili akademije. I znate šta je najveći apsurd ? Oni koji su završili te vikend “ velnes akademije “ ti ljudi drže iste te kurseve sa tako minornim vikend znanjem koje se može I preko interneta naučiti potpuno besplatno. Najbolji kursevi za masaže u Novom Sadu, izuzimajuči nas,  daje i “n.u. Božidar Adzija “.

Naš kurs terapetuskih  masaža  predstavlja sublimaciju FIZIKALNE TERAPIJE, MEDICINSKIH MASAŽA, KINEZITERAPIJE , KIROPRAKTIKE, DIJAGNOSTIKE, OSTEOPATIJE I NEUROLOGIJE , osmišljen tako da kroz 3 nivoa i apsolutni početnik u masažama, može da ovlada elementarnim znanjama iz anatomije, neurologije, kiropraktike , fizikialne, masaže i drugih naučnih discipilina koje su mu potrebne da bi se dalje usavršavao  i stremio ka vrhu potkovan ozbiljnim naučnim činjenicama provučenim kroz prizmu iskustva koje stiče kod nas na edukaciji, pod budim okom naših fizioterapueta.

 

 

 

Kurs terapetuske masaže podrazumeva sem onog praktičnog dela i razumevanje i tumačenje terminlogije iz fizijatrijskog , radiološkog  izveštaja , sa kojim ćete često imati prilike da dolazite u kontakt ako se odlučite da se profesionalno edukujete znanjima iz medicinskih oblasti i budete najbolji od ostalih masera koji završavaju najčešće  razne vikend kurseve. Ono na šta smo posebno ponosni jeste i činjenica da imamo jako puno fizioterapeuta u poslednje vreme koji dolaze na razne oblike doškolovavanja, dakle ne samo maseri.

Edukacije se moraju završavati redom od 1-3, izuzev ako nas kandidat  kroz teoretski i praktičan rad nas uveri da poseduje potrebna znanja i veštine da može da preskoči BAZIČNI KURS TEARAPEUTSKIH MASAŽA ili SREDNJI KURS TERAPEUTSKIH MASAŽA I  krene direktno na NAPREDNI KURS.

Zaista nigde nećete naći ovako temeljan kurs po ovoj ceni jer smo mi JEDINI FIZIOTERAPUETI koji smo se specijalizirali pored fizikalne medicine , i za kiropraktiku, osteopatiju, neurologiju, dijagnostiku , bioenergiju, kineziterapiju, i svoje znanje želimo da prenesemo ljudima koji se nisu profesionalno školovali unutar medicinskih ustanova a  koji  bez obziura na to žele da steknu vrhunsku odskočnu dasku uz smernice za profesionalno usavršavanje nakon edukacije kod nas.

Kurs tantričke masaže

Kurs tantričke masaže zadnje 3 godine je u Srbiji i Hrvatskoj dostigao takvu ekspanziju polaznika , uglavnom ženskog roda i donekle parova da je premašio sva očekivanja tantra asocijacije za ovaj deo Evrope. Da li je to stručnost i profesionalizam Ivana M. Dunavskog ili želja za spoznajom vlastite seksualnosti, osvežavanje bračnog monotonog seksualnog života onih koji završavaju kurseve, neka ostane naša mala tajna. Tantra je počela sve sigurnije da zauzima svoje mesto u seksualnom  životu parova koji su seksualnost počeli da shvataju na pravi način a ne samo kao vid „gimnastike“ ili domaćeg zadatka. Seksualnost je umetnost koja se oseća, a ne rutina koja se radi.  Kurs tantričke masaže podrazmeva dva pravca.

1. PROFESIONALNI KURS TANTRE ( svi nivoi 1750 evra ) bez  članstva u Medjunarodnu asocijaciju Tantra terapeuta.
Nivoi : a1 / a2 / a3 / a4 / master /  zen master / – isključivo za profesionalnu upotrebu.

Organizujemo polaganje za Evropski tantra sertifikat za polaznike koji žele da se bave Tantrom u inostranstvu koji je priznat u celoj Evropi sem Rumunije, Rusije  i Belorusije.

2. KURS TANTRE ZA DAME, PAROVE, POJEDINCE  ( 300 e )

Kurs tantre za dame  ( osnovni kurs ) je definitivno najtraženiji kurs  iz oblasti Tantre. Kurs je individualan.

Nežniji pol uči od od našeg tantra terapeuta kako da reč UŽIVANJE konačno doživi na pravi način. Uči SVE  o muškarcima, muškoj seksualnosti, muškoj percepciji, muškoj skrivenoj prirodi koju većina i njih samih nije još upoznala, šta mušakrci govore a šta u  stvari misle… Postanite fatalna  zavodnica i budite uvek korak ispred njih. Naučite kako svakodnevno da osvajate vašeg partnera, koji detalji su bitni kod muškarca, šta nikako ne smete uraditi , šta je jako poželjno uraditi i u kom trenutku. Tantra vam pruža sve odgovore  tokom njenog 5.000 godina postojanja i našeg 15-o godišnjeg iskustva sertifikovanog tantra terapeuta. Vaša seksualnost , pored vašeg intelekta su dva najjača oružija kod muškarca. Naučite da pravilno koristite oba, da  slobodno i ponosno uživate u svojoj ženstvenosti i svojoj seksualnosti. Neadekvano zadovoljenje seksualne želje, dovodi do niza psihosmatiskih poremećaja. Naučite da na pravi način kanališete vašu seksualnu energiju i usmerite je u željenom pravcu a ne kao do sada da je potiskujete jer je nedovoljno dobro  razumete i postanete zatočenica sopstevnih predrasuda. 

Za više informacija pozovite naš broj 063-80-755-38 i pitajte sve što vas zanima bez ikakvog ustručavanja na temu kursa tantričke masaže .

Tehnike koje su stare preko 5.000 godina a opet moderne i atraktivne . Naučite tehnike Tantre kojima ćete izludeti i najstidljivijeg i najiskusnijeg partnera. Tehnike koje apsolutno nikog i nikada ne ostavljaju ravnodušnim.

Ovaj kurs Tantričke masaže završavaju  dve vrste žena/devojaka.

– Prve su žene / devojke  koje nemaju previše iskustva  na polju muško-ženskih relacija . One žele preko koncepta tantre da upoznaju  način funkcionisanja i budjenja seksulane energije kao I njeno adekvatno  zadovoljenja pravih energetskih centara kako bi kasnije sebi  bolje trasirale put i bolje čitale signale koje salje njihov partner.

Živeći po pravilima kakva im je nametnula okolina u Srbiji  ( lažni moral, dvostruki aršini, kolektivna neprosvećena svest, obrisi primitivizma, isključivosti …)  , one su sebe i svoju seksualnost potisnuli u drugi plan da bi se što lakše izborile sa očekivanjima drugih od njih  samih. Uvidevši  svoju grešku, uvidevši istovremeno moć i snagu seksualne energije, radost i renesansu koju pruža oslobodjena seksualna energija, generalno osvešćivanje svoje seksualnosti , počinju

 • FOTO : Privatna arhiva Fizio centra DUNAVSKI ,  časopis “ LEPOTA I ZDRAVLJE „, septembar 2018. godina

 

da upoznaju sebe i svoje telo ili partnera  i upisuju kurs Tantre da bi što brže ovladale tantra tehnikama  I nadoknadile izgubljeno iskustvo… 90% naših polaznica su intelektualke jer su one najčešće najviše izložene stresu i najmanje vremena su posvećivale sebi.

– Drugu grupu čine devojke  koje imaju jako puno iskustva i jako puno samopozdanaja u muško-ženskim relacijama ali žele to svoje iskustvo da podignu na još veći nivo i dovedu ga do savršenstva. Devojke koje imaju izrazito razvijenu maštu, moć imaginacije, želju da se izdvoje superiornošću  od ostalih devojaka.

Postoji i nekih 20% muškaraca koji završavaju kod nas ovaj vid edukacije. Bilo da žele da usavrše svoje tehnike i postanu fatalni za izabranu osobu , bilo da svoje bogato iskustvo žele da nadograde iskonskim tantra tehnikama koje seksualnost pobudjuju suštinski iz  nas samih, iz duše a ne samo iz genitalija kako većina doživljava i tantru i svoju vlastitu seksualnost. Tantra je oblik vodjenja energije.

Kurs manuelne ( ručne ) anticelulit masaže

Anticelulit masaža je jako jednostavna masaža za učenje. Fama oko njene kompleksnosti služi samo salonima za obuku masera da je podele u tri dela, kako bi tri puta više naplatili svoje znanje ili neznanje

Kod nas kurs manuelne anticelulit masaže traje dok je ne naučite, ali bukvalno a cena je fiksna 100e ili ANTICELULIT MASAŽA MEDOM sa cenom od 200 evra . Mi imamo ženske modele na kojma ćete vežbati , obezbeđena ulja, peškire i kratku teorijsku nastavu dovoljno da izađete na kraj sa svakim tipom celulita.

Kurs maderoterapije, masaže oklagijama

Masaža oklagijama ili popularno zvana MADEROTERAPIJA, doživela je u Srbiji ozbilijniju ekspanziju tek zadnje 3 godine. To je stara Španska tehnika za uklanjanje celulita i modelovanje tela. Ovo napominjemo jer su se u Beogradu pojavilo više dotičnih dama koje tvrde da su one izmislile madetorapiju što je totalno netačno. Nešto slično imate i na Tajlandu gde se umesto oklagija koriste deblja i tanja bambusova drva.

 

Zašto da odaberete baš Fizio centar Dunavski za vašu edukaciju ?

Prvi i osnovni razlog je taj što  smo mi fizioterapeuti. Iza nas stoji osmogodišnje konstatno medicinsko usavršavanje na najprestižnijim klinikama u Srbiji i okruženju i 16 godina iskustva sa pacijentima.  Na celulit gledamo kao na jednu negativnu medicinsku pojavu, a ne samo kao način zarade kako to radi veliki deo priučenih kurs masera koji drže kursve maderoterapije koju su naučili gledajući je preko jutjuba. Našim polaznicama detaljno sa medicinskog aspekta objašnjavamo koncept svake tehnike oklagije, indikacije kao i kontraindikacije. Dajemo im jedno šire medicinsko predznanje a ne samo kako se oklagijama „drlja“ celulit kao što to radi jedan ogroman broj priučenih internet kurs masera koji su maderoterapiju učili preko interneta pa sada drže „kurseve“ maderoterapije. Kada bi maderoterapija mogla da se uču preko jutjuba, niko od nas ne bi plaćao edukacije u inostranstvu već bi svi sedeli ispred računarai gledali. Svakako da možete naučiti neki mali postotak preko jutjuba, ali to je manje čak i od nedovoljnog. Dakle, obrazovanje iznad svega, a ne jutjub priučeni kurs maseri koji drže „edukacije“.

Maderoterapija je sigurna investicija u vaš privatan biznis bilo da tek razmišljate da otvorite studio za masaže ili počinjete u stanu, bilo da ste već napravili ime u Vašem gradu. Nešto što će vam privući veliki broj klijentkinja. Tako da sa investicijom i 7 puta manjom od prosečnog polovnog aparata za kavitaciju kojim bi ste manje ili više skidali celulit vašim klijetnkinjama, maderoterapija je siguran put da sa malo novca zaradite mnogo mnogo više.

Jedini u Novom Sadu mi radimo maderoterapiju sa ČAK 9 elemenatara, kao i obuke polaznika na 9 elemenata.

Uz cenu od 250 evra dobijete obuku po našoj školi maderoterapije u kombinaciji sa Ruskom manuelnom školom limfne drenaže koju radimo mi fizioterapueti, ženske modele na kojima ćete vežbati , ulja za masažu, peškire i kutak gde se možete pre ili nakon edukacije istuširati.

Ako želite da nakon kursa maderoterapije odete kući i sa maderama ( oklagijama ) , dakle da odmah nabavite kvalitetne madere za vaš rad i počnete sa radom, može i to.  To nam napomenete u startu i na osnovu broja madera koje želite da kupite uz naše profesionalne sugestije prema vama, formiramo i cenu oklagija. Cene oklagija po komadu u zavisnosti od vrste oklagije se kreće od 1700 din – 3.000 din. Prosečan paket sa kojim možete da startujete iznosi od 130-150 evra u zavisnosti od broja i tipa oklagija.

 

 

Dodatni problem za one koji počinju se bave maderoterapijom jeste i set madera koji koriste. Kada je krenula pre 5 godina ekspanzija maderoterapije, onda su svi stolari pohrilili da prave madere ali posto ne postoji univerzalan model madere koji bi kopirali, oni su počeli da prave sve i svasta nazivajućih oklagijama za celulit. Oklagije koje nestvarno dobro izgledaju, ali koje nemaju apsolutno nikakav efekat u neutralisanju celulita. Ovo je posebno apel za one koji planiraju da se bave maderoterapijom da pre nego kupe neki set oklagija, dobro se unapred raspitaju kod ljudi koji se barem par godinama bave maderoterapijom, koje oblike oklagija treba kupiti. Imamo barem 3-4 polaznice na kursu maderoterapije koje su unapred kupile prelepe setove za maderoterapiju, ali setovi su NEUPOTREBLJIVI i onda moraju kupovati nove, a setovi nisu baš jeftini. Većina ljudi koja prodaje oklagije po oglasima su stolari koji svoje ćerke ili žene predstavljaju kao iskusne maserke i da će vam one preporučiti odličan set. Moj predlog je da se dobro informišete koje vrste oklagija vam trebaju pa tek onda pozovote da naručite. Dakle, madere najviše prodaju stolari ili preprodavci ( nakupci ) koji danas prodaju eksere, sutra madere, a prekosutra nešto treće . Budite informisani unapred šta vam treba jer će vas kasnije sve skuplje izaći.

Naš set oklagija radi naš prijatelj, stolar, koji pravi madere za nas već punih 5 godina isključivo po našim nacrtima koje smo konstatno usavršavali kroz našu praksu jer su i nama pre 5 godina prodali set koji je bio totalno nefunkcionalan pa smo mi od onda učili na greškama i sada imamo savršeno efikasan set za neutralisanje celulita baziran na našem iskustvu fizioterapeuta i ukupnoj borbi protiv celulita od 16 godina sa raznim paketima i tehnikama.

 

Poseban APEL odnosi se na naše koleginice u HRVATSKOJ jer je maderoterapija tek ove godine ušla u Hrvatsku i zbog nedostatka njihovog  iskustva, većina stolara ili priučenih „maderoterapeuta“ jutjubera iz Srbije , šalje za Hrvatsku svakakv otpad po nazivom „madere“  što nikako nije ni fer ni kolegijalno. Te drvene oklagije prelepog izgleda a minimalne funkcionalnosti na ruku najviše idu stolarima i preprodavcima koji se mnogo i ne zanimaju za uspešnost neutralisanja celulita tim istim oklagijama, već im je isključivo zarada na prvom mestu. Dakle, drage koleginice iz Hrvatske, pažljivo birajte vaše oklagije. Dovoljno je samo da je upadni ugao na roleru 6 stepena manji i da zbog gustine tvrdokornog celulita vi umesto da ga izvlačite na površinu, počnete da ga još više sabijate u subkuitus. To je jedan od najčešćih primera sa kojima se srećemo sa maderama koje nam donose na procenu efikasnosti.

 

Kurs Refleksologije ( Refleksoterapije )

Refleksologija ( akupresura stopala ) prisutna je veoma dugo u mnogim zemljama sveta. Većina azijskih civilizacija otkrila je cirkulaciju energije odredjenim putevima kao i njen odnos sa funkcijama pojedinih organa i celog tela. Kada je neki od puteva blokiran, telo će vrlo brzo obuzeti odredjena bolest. Jedan od ranih metoda lečenja pritiskom jeste akupresura  i refleksologija ( akupresura na stopalima ).

 

Refleksologija se bazira na refleksnim tačkama na stopalima i rukama koje odgovaraju svim organizma, žlezdama i strukturama u organizmu. Radeći na tim tačkama na stopalima, refleksoterapeut smanjuje bol i napetost u odredjenom delu tela i klijenta rešava bola ako se stručno uradi seansa .

 

 

Refleksologija je odlična dopuna kao jedan vid terapije, deep relaks masaži, antistres masaži kao i šijaci masaži.

Sfere delovanja refleksologije koje se uče na edukaciji su :

 •  Stimulacija boljeg rada endokrinih žlezda ( epifiza, hipofiza, tiroidna,  gušterača, nadbubrežna žlezda )
 •  Alergije
 • Bronhitis
 • Bubrezi
 • Glavobolja
 • Dijabetes
 • Hemoroidi
 • Išijas
 • Pluća
 • Oči

 

Kurs AKUPRESURE ( za detalje pozvati 063/ 80-755-38 )


 • Odličan predavač. Strpljiv. Staložen. Duhovit. Neke tehnike mi je i po 20 puta ponovio dok nisam savladala. Govorim o kursu maderoterapije koji sam završila kod njih . Odlična investicija koja mi se isplatila . Zašto sam završila kurs u Novom Sadu, a ne u Beogradu , gde inače živim ? Zato što su od maderoterapije napravili filozofiju i u Beogradu naplaćuju čak i 300-500E za par sati nastave što je prenaduvano za tako jednostavnu stvar. Savetujem svima da preko 200-250E nikako ne daju za kurs maderoterapije , previše je stvarno. Ovo relano vredi 200-250e . Jako lep odnos izmedju cene od 200E i kvaliteta edukacije koji sam dobila radeći sa Ivanom Dunavskim a uz to mi je otkrio i mnoge tajne vezane za skidanje celulita van oklagija. Sve pohvale i sve preporuke za fizio centar Dunavski, Ivana, Tijanu i Renatu. Svi koje planiraju i biraju gde će da završe kurs maderoterapije, Dunavski je pravo mesto jer kod njih vrvi od nas Beogradjanki :)))))) . Svakako ću na proleće završiti i kurs deep relaksa.

  Anja Zemun

 • Anja slazem se sa tobom definitivno. Ja zivim na Vracaru i ovde u Beogradu sam zvala par salona koji drze obuke za masazu oklagijama i cene su 400e, 500e. i to obuke drze ljudi koji ne umeju da sastave dve prosto-prosirene recenice. I za 500 evra ce me nauciti da masiram oklagijama. To ne da je precenjeno, nego je precenjeno duplo. Moja koleginica je zavrsila kod neke poznate Cice ubice celulita i bacila je 500e jer kod te Cice ubice celulita idu navodno sve zvezde sa estrade i njima slicne gospodje. Ja sam takodje kao i ti zavrsila kurs masaze oklagijama kod Ivana Dunavskog u Novom Sadu i veruj mi imam mnogo bolje rezultate nego ona, a to znam po tome jer je vise puta dolazila kod mene da je radim na madero i sad ona sve te Ivanove tehnike koje je iskopirala od mene radi kod nje.

 • Dva puta smo suradjivali sa Ivanom Dunavskim i njegovim krasnim asistenticama. Jednom u Vinkovcima a jednom u Zg. Suradnja je oduvijek bila na visokoj razini a cijene jako pristupacne. Poslije 10 minuta tecaja imas osjecaj da ti je to najbolji frend jer se jako trudi. Ima moje potpuno povjerenje i preporuke.

  Lijep pozdrav Ivanu i svim kolegicama u Srbiji .
  Darija Zagreb

 • Pohvalila bih izvrsnog terapeuta i ucitelja Ivana Dunavskog,kao i ceo tim Fizio-centra „Dunavski“.
  Zahvalna sam na ljubaznosti,pruzenom znanju(maderoterapija),nesebicnoj podrsci i savetima.
  Uz maksimalnu profesionalnost,spremni na pomoc,toplu rec i salu.
  Ostavili su na mene dubok utisak,jer pored velike strucnosti,svoj posao rade sa puno ljubavi i zadovoljstvom.

  Srdacan pozdrav celom timu!

 • Zadovoljstvo je bilo i velika čast učiti od najboljih.

  Zoran Maksimović, Bratislava

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.